Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα

Posted on Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 and filed under . You can follow any responses to this entry through theRSS 2.0 . You can leave a response or trackback to this entry from your site

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!!

Posted: 04 Mar 2013 11:07 PM PST
ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ 33ου ΒΑΘΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΨΥΘΙΡΙΖΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΜΥΗΜΕΝΟΥ ..... ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ......
ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ .... ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΚΤΥΩΝ...ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΩΝΙΣΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΙΣΣΟΡΟΠΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.... !

ΠΧ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ .... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ 10% Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΤΑΝ ..... ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ 20% Ο ΛΑΟΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΓΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ 10% ...Ο ΛΑΟΣ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ......ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ?
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ
ΠΧ. ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΚΤΛ
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ....
ΠΧ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ .... ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ..... ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΚΤΛ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ....!
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ .... Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ..... Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ..... Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ.... ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ .... Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΟΓΟΥ.... ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ.....!
ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ....ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ... ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ , ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ .... ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ...ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΕΠΙ ΕΠΤΑ......
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ....!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο τελικός δολοφόνος της ιδιωτικής ζωής

Posted: 04 Mar 2013 10:48 PM PST


this phone is tapped pay phone privacy spy

Η DARPA εργάζεται σε ένα εμβρυϊκό project  σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί  να αποθηκεύσει κάθε προφορική συνομιλία σας σε έναν διακομιστή Internet , δημιουργώντας μια βάση δεδομένων αναζήτησης συνομιλίας που θα αντιπροσωπεύει τον δολοφόνο της απόλυτης προστασίας της ιδιωτικής ζωής .
Έχοντας αποτύχει να δημιουργήσει το περίφημο ολικό σύστημα της ευαισθητοποίησης των πληροφοριών, αν και το έργο συνεχίστηκε με πολλές διαφορετικές μορφές,η  DARPA προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο κάθε έκφραση σας θα είναι  αποθηκευμένη στο διηνεκές.

Αλλά μην ανησυχείτε, οι διακομιστές που θα είναι αποθηκευμένες οι συνομιλίες σας θα ανήκουν σε μεμονωμένα άτομα ή τον εργοδότη τους, και η κυβέρνηση υπόσχεται να μην έχει πρόσβαση στις πληροφορίες χρησιμοποιώντας το νέο μεγάλο τη κατασκοπευτικό κομβικό σημείο αξίας  2 δισεκατομμύριων δολαρίων , στη μέση της ερήμου της Γιούτα.Ειλικρινής.
" Ο Matt Lease, επιστήμονας υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τέξας  έχει μελετήσει crowdsourcing για πολλά χρόνια, ακόμη και για ένα παλαιότερο σχέδιο της Darpa που ονομάζεται Προσιτή αποτελεσματική  επαναχρησιμοποιούμενη  ομιλία σε κείμενο, ή  αυτιά, το οποίο προσπάθησε να ενισχύσει την ακρίβεια των αυτόματων μηχανημάτων μεταγραφής. Το έργο του έχει προσελκύσει επίσης αρκετή προσοχή από την Darpa ώστε  να του χορηγήσει 300.000 δολάρια βραβείο για πάνω από δύο χρόνια για να μελετήσει το νέο πρόγραμμα, που ονομάζεται "Συνδυάζοντας το Crowdsourcing με Αυτοματισμούς για γρήγορη, φθηνή και ακριβή ανάλυση της αυθόρμητης ομιλίας. "Το έργο οραματίζεται έναν κόσμο που να είναι τόσο ριζικά διαφανής και λίγο τερατώδης, "  αναφέρει ο Robert Wired του Beckhusen .
Περιγράφεται ως " Twitter τροφή  ή αρχείο e-mail  για την καθημερινή ομιλία,"συνομιλίες καθημερινές, θα μπορούσαν να αποθηκεύονται σε αρχεία για εύκολη αναζήτηση."
Ο Lease ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία θα αποτελέσει, «μία δύναμη εκδημοκρατισμού των καθημερινών ανθρώπων όσον αφορά την καταγραφή και μοιρασιά της καθημερινής ζωής και των εμπειριών τους μέσα από τις συνομιλίες τους".
Φανταστείτε μια κατάσταση όπου, στο όνομα της πρόληψης της τρομοκρατίας, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας την  για να αναζητήσει λέξεις-κλειδιά στον προφορικό λόγο, όπως  κάνει ήδη σε απευθείας σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα . Ξεχάστε τον ολισθηρό δρόμο, αυτό θα ήταν μια γρήγορη κατάβαση στη δίνη της πανταχού επιτήρησης - ακόμη και ο Τζορτζ Όργουελ δεν θα μπορούσε να το φανταστεί  στον χειρότερο εφιάλτη του.
Αυτοί οι παράξενοι υποστηρικτές αντιμετωπίζουν επιπόλαια τις ανησυχίες για "σεβασμό των δικαιωμάτων της ιδιωτικής ζωής των εμπλεκόμενων ατόμων," καθώς και κατά πόσον οι συνομιλίες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε απομακρυσμένους ή ιδιωτικούς διακομιστές , αλλά δεν αναφέρουν καν τις συνέπειες  που θα μπορούσαν να προκύψουν όταν το κράτος κατασκευάσει μία αιτιολόγηση για πρόσβαση στη βάση δεδομένων.
Ο πρώην  διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους προανήγγειλε την άφιξη  του «έξυπνου σπιτιού» ως ένα όφελος  "παράνομης πολιτειακής οργάνωσης», που αντιπροσωπεύει παιδικό παιχνιδάκι σε σύγκριση με ό, τι σχεδιάζει η DARPA.
Για να πάρετε μια αίσθηση του κινήτρου πίσω από την τελευταία προσπάθεια της DARPA να καρφώσει το τελευταίο καρφί σε οτιδήποτε μοιάζει με ιδιωτική ζωή, να θυμηθούμε τον σάλο που δημιουργήθηκε για το πρόγραμμα  Προσιτή αποτελεσματική  επαναχρησιμοποιούμενη  ομιλία σε κείμενο, ή αυτιά,  που συμβολίζεται στο λογότυπό της  από έναν παντεπόπτη οφθαλμό στην κορυφή μιας πυραμίδας  που ακτινοβολεί το βλέμμα του πάνω από  τον πλανήτη.
Όπως έγραψε ο   William Safire στους  New York Times »   τον Νοέμβριο του 2002, το πρόγραμμα ΤΙΑ,  βασίστηκε γύρω από την παρακολούθηση, "κάθε αγοράς  με πιστωτική κάρτα, κάθε συνδρομής περιοδικών και ιατρικής συνταγής , κάθε επίσκεψης τοποθεσίας Web  και ηλεκτονικού ταχυδρομείου, κάθε ακαδημαϊκής βαθμίδας που λαμβάνετε, κάθε τραπεζικής κατάθεσης που κάνετε, κάθε ταξίδι που κλείνετε και κάθε συμβάν που λαμβάνει μέρος - όλες αυτές οι επικοινωνίες και οι συναλλαγές συγκεντρώνονται σε  αυτό που το Υπουργείο Άμυνας περιγράφει ως "μια εικονική, μεγάλη κεντρική βάση δεδομένων. "
Το πρόγραμμα τέθηκε  σε αδράνεια  το 2003, αλλά  συνέχισε να λειτουργεί  κάτω από ένα αριθμό διαφορετικών υπο-έργων(sub-projects).
Η απόδοση καρπών της  νέας αυτής προσπάθειας της DARPA για την καταγραφή της λεκτικής επικοινωνίας θα βγάλει από την αδράνεια το πρόγραμμα TIA , και όσο αυτό προσφέρεται στο κοινό σε εθελοντική βάση,με ένα δροσερό, λαμπερό στυλ, ένα εκατομμύριο τεχνολόγοι και μετανθρωπιστές,  χωρίς δισταγμό, θα αποκτήσουν πρόσβαση μέσα από μία βάση δεδομένων σε κάθε αλληλεπίδραση και εμπειρία της ζωής όλων , όπως ακριβώς έγινε και με την σελίδα facebook. 
*********************
O Paul Joseph Watson είναι  συντάκτης και συγγραφέας στο  Infowars.com  και το  Prison Planet.com . Είναι ο συγγραφέας του τάξη από το χάος. 
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η αρμονία των σφαιρών του Πυθαγόρα και το Σύμπαν

Posted: 04 Mar 2013 10:26 PM PSTΗ Αστρονομία συναντά τη μουσική

Στον ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικιστές μαθηματικοί του 6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.

Ενας Έλληνας καθηγητής Μουσικής και Πληροφορικής, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Φυσική και ερευνητικό έργο στα Πυθαγόρεια Μαθηματικά απέδειξε ότι η «αρμονία των σφαιρών», η περίφημη πυθαγόρεια θεωρία, έχει ακριβή εφαρμογή σε όλους τους γνωστούς μας σήμερα πλανήτες.

Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, διευθυντής του Τομέα Τεχνολογίας Ηχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Σπυρίδης ανακοινώνει στο επιστημονικό συμπόσιο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία» τους αριθμούς που εκφράζουν σε αστρονομικές μονάδες τις αποστάσεις των πλανητών από τον Ηλιο πιάνοντας το νήμα από τους Πυθαγορείους.

Ο κ. Σπυρίδης διατυπώνει «μια καθολική, εξαιρετικά απλή και κομψή σχέση» που εμπεριέχει μόνον τους αριθμούς 1, 2, 3, 4 της «ιερής τετρακτύος» των Πυθαγορείων και το άθροισμά τους, τον «τέλειο» αριθμό 10.

Η «τετρακτύς» ήταν η βάση της πυθαγόρειας διδασκαλίας που πρέσβευε ότι οι ήχοι των ουράνιων σωμάτων συνθέτουν μία κοσμική μουσική, γιατί οι αποστάσεις και οι ταχύτητες των πλανητών και των απλανών αστέρων διέπονται από τους ίδιους αριθμητικούς λόγους που παράγουν και τη συμφωνία των ήχων.


Οι συμφωνίες των ήχων που παράγουν αρμονικό αποτέλεσμα έχουν μορφή απλών αριθμητικών σχέσεων: 2/1 (οκτάβα), 3/2 (πέμπτη), 4/3 (τετάρτη). Επομένως κατά τους Πυθαγορείους το μυστικό της μουσικής και της κοσμικής αρμονίας κρύβεται στις σχέσεις των τεσσάρων πρώτων φυσικών αριθμών (1, 2, 3, 4).

Ο Πυθαγόρας είναι ο πρώτος φιλόσοφος που συνδέει την Αστρονομία με τη Μουσική, υποστηρίζοντας ότι στο αρμονικό και σφαιρικό σύμπαν τα πάντα διέπονται από απλούς νόμους, που μπορούν να εκφρασθούν με τους αριθμούς της «ιερής τετρακτύος».

Με τη θεωρία της αρμονίας των σφαιρών, που συνδυάζει την κοσμική αρμονία με τη μουσική αρμονία, ο μεγάλος φιλόσοφος επιχείρησε να εξηγήσει τη θέση και την κίνηση των πλανητών στον ουράνιο θόλο. Χρησιμοποιώντας μουσικούς όρους, δηλαδή εύφωνα μουσικά διαστήματα, καθόρισε υπό μορφήν κλίμακας τις μεσοπλανητικές αποστάσεις.


Ακολούθως, αντιστοιχίζοντας τα μουσικά διαστήματα σε μετρικές αποστάσεις, κατόρθωσε πρώτος να υπολογίσει σε Δελφικά στάδια τις μεσοπλανητικές αποστάσεις των «ουρανίων γεννητών», όπως ονόμασε τα ουράνια σώματα ο Πλάτωνας παίρνοντας το νήμα από τον Πυθαγόρα.

Ο Πυθαγόρας τον 6ο π.Χ. αιώνα δέχθηκε ότι η μουσική απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι ένας τόνος και η μετρική απόσταση μεταξύ τους είναι 126.000 Δελφικά στάδια, δηλαδή 22.371.300 μέτρα.

Σχεδόν 24 αιώνες μετά δύο Γερμανοί αστρονόμοι, ο Γιόχαν Μπόντε και ο Τίτιους, προσδιορίζουν τις θέσεις των γνωστών τότε πλανητών του ηλιακού μας συστήματος με ικανοποιητική ακρίβεια. Η εμπειρική ανακάλυψή τους, ανερμήνευτη μέχρι σήμερα, έμεινε γνωστή ως κανόνας των Μπόντε-Τίτιους.

Μέχρι τον Κρόνο ο κανόνας όχι μόνο δούλευε ικανοποιητικά αλλά και έμμεσα συνέβαλε στην ανακάλυψη της ζώνης των αστεροειδών ανάμεσα στον Αρη και τον Δία και του πλανήτη Ουρανού στα τέλη του 18ου αιώνα.

Ο κανόνας των Γερμανών αστρονόμων έπαψε να δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα όταν επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στους «νεότερους» πλανήτες και στη ζώνη πέρα από τον Πλούτωνα, μία από τις συναρπαστικότερες περιοχές του ηλιακού συστήματος, γεμάτη αντικείμενα από βράχο και πάγο που περιστρέφονται γύρω από τον Ηλιο σε τεράστιες αποστάσεις.


Ο καθηγητής Σπυρίδης, μελετώντας επί σειρά ετών τις πλατωνικές απόψεις «περί των θείων γεννητών», τις οποίες συγκέρασε με την «αρμονία των σφαιρών» του Πυθαγόρα, ανακάλυψε ότι ο κανόνας των δύο Γερμανών αστρονόμων του 18ου αιώνα αποτελεί μία μαθηματική έκφραση της πυθαγόρειας μουσικής των σφαιρών.

Στο συμπόσιο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αποδείξει ότι κατάφερε να επεκτείνει την ακριβή εφαρμογή της πυθαγόρειας θεωρίας σε όλους τους γνωστούς πλανήτες, ενώ θα υποδείξει συγκεκριμένες θέσεις «πλανητικών» αντικειμένων μετά τον Πλούτωνα.

Όπως δήλωσε στον «Ε.Τ.», «η γέφυρα που κατασκευάσθηκε και συνδέει τον κόσμο των αστρονόμων με τον κόσμο των μουσικών διασφαλίζει την αιωνιότητα μιας συμπαντικής αρμονίας σε πλήρη εξέλιξη, η οποία θα προσδιορίσει το χωροχρόνο μέσω των γνώσεων της Αστρονομίας και της Μουσικής στην εκάστοτε εποχή».
[Πηγή: Γιούλη Μανώλη από Ελεύθερο Τύπο]
ΠΗΓΗ

Ποτέ δεν θα πρέπει να τρώτε στο πρωινό σας μπισκότα ή σάντουιτς ή φρυγανιές, ή ψωμί μαζί με γάλα

Posted: 04 Mar 2013 09:24 PM PST

                               

Αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται σύμφωνα με τους διατροφολόγους γιατί απορροφούν το ασβέστιο από το γάλα και δεν το αφήνουν να το αφομοιώσει το σώμα μας.

Ας δούμε την επιστημονική εξήγηση για το συγκεκριμένο διατροφικό λάθος.Το ψωμί σαν υδατάνθρακας που είναι, αρχίζει να χωνεύεται από το στόμα!

Αντίθετα, το γάλα, σαν πρωτεΐνη θα αρχίσει να χωνεύεται στο στομάχι.

Το στομάχι όμως δεν είναι σε θέση να κάνει τέλεια και τις δύο πέψεις την ίδια ώρα.

Έτσι ασχολείται με την πέψη των υδατανθράκων, δηλαδή του ψωμιού και του μπισκότου που είχε ήδη αρχίσει από το στόμα και έτσι αφήνει το γάλα άπεπτο και αχρησιμοποίητα τα συστατικά του.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Ελλάδα: Παγκόσμιος Ηγέτης στην Αλλαγή / Μεταμόρφωση

Posted: 04 Mar 2013 09:00 PM PST

Ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους Έλληνες από τον Άλαν Κοέν
Το έθνος της Ελλάδας έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής του κόσμου ολόκληρου. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην κυβέρνηση της Ελλάδας και σ' εσάς τους Έλληνες, για να δουν πώς θα διαχειριστείτε τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Για μία ακόμα φορά, η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο του πεπρωμένου της ανθρωπότητας, χαρτογραφώντας το μονοπάτι που οδηγεί μπροστά. Οι πράξεις σας και η συμπεριφορά σας θα ανοίξουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν άλλα έθνη και άλλοι λαοί.

 Επειδή συγκαταλέγω τους Έλληνες ανάμεσα στους πιο αγαπημένους αδελφούς και αδελφές μου, θα ήθελα να σας προσφέρω κάποιες προοπτικές που ελπίζω ότι θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε με χάρη μέσα από αυτή την κρίση και να βγείτε θριαμβευτές. Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς με ανθρώπους και ομάδες που στέκονταν σε κρίσιμα σταυροδρόμια, έχω γίνει ένα είδος ειδικού στη διαχείριση κρίσεων, κυρίως στην πνευματική διάσταση της ζωής.
Για να ξεκινήσετε, επαναπροσδιορίστε την κατάσταση που βρίσκεται μπροστά σας ως θετική ευκαιρία. Όπως σας έχουν πει, η κινεζική λέξη για την "κρίση" προέρχεται από δύο άλλες λέξεις: "κίνδυνος" και "ευκαιρία". Και ναι, υπάρχει κίνδυνος, και ναι, υπάρχει ευκαιρία. Όσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος, τόσο σπουδαιότερη η ευκαιρία. Αντί να βλέπετε την οικονομική και πολιτική κατάσταση σαν τοίχο, θεωρήστε την ως πόρτα. Όταν ανακαλύψετε την πόρτα και τη διαβείτε, τότε θα περάσετε, στην άλλη πλευρά και θα ζήσετε μια πιο πλούσια ζωή.
 Το 2012 και τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι χρόνια τεράστιας μεταμόρφωσης / αλλαγής. Πολλά από τα παλιά συστήματα της οικονομίας, της θρησκείας, της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και άλλων θεσμών, που κάποτε θεωρούνταν σταθερά, στερεά και αξιόπιστα, τώρα γκρεμίζονται. Διαλύονται επειδή έχουν γίνει δυσλειτουργικά. Δεν εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν αρχικά και δεν βοηθούν τους ανθρώπους που τα χρειάζονται.
Δεν μιλώ μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την παγκόσμια, έτσι όπως έχει καταλήξει να είναι. Όταν οι άνθρωποι και οι θεσμοί είναι υγιείς και ευθυγραμμισμένοι με την ακεραιότητα, τότε αναπτύσσονται και ευημερούν. Όταν τα συστήματα δεν είναι ευθυγραμμισμένα με την υπηρεσία, η δύναμη της ζωής τα έχει εγκαταλείψει και πρέπει να καταρρεύσουν και να πεθάνουν, για το κοινό καλό.
Εάν δεν αναγνωρίσετε ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να ζήσετε, θα φοβάστε και θα αντιστέκεστε στα συστήματα που πεθαίνουν. Θα γαντζώνεστε σε αυτά, συνεχίζοντας την προσπάθεια να τα διορθώσετε, και θα αγωνίζεστε να τα κρατήσετε ζωντανά.
Αλλά αν ένα σύστημα δεν βρίσκεται σε αρμονία με την καλοσύνη ή την αποτελεσματικότητα, ή αν έχει χρησιμοποιηθεί με καταχρηστικό τρόπο και έτσι δεν εξυπηρετεί πλέον το μεγαλύτερο καλό της πλειονότητας, τότε το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να καταρρεύσει.
Το κλειδί για να κυριαρχήσετε σε αυτή την κατάρρευση είναι να ανυψώσετε το όραμά σας έτσι ώστε να δείτε έναν καλύτερο τρόπο που μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το σύστημα, και στη συνέχεια να επικεντρώσετε όλη σας την προσοχή στο θετικό σημείο όπου πρόκειται να πάτε και όχι στο αρνητικό σημείο από το οποίο προέρχεστε. Μερικές φορές χρειάζεται να αηδιάσουμε εντελώς με τον τρόπο που ζούμε, ώστε να αποκτήσουμε ένα ισχυρό κίνητρο για να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο. "Ο πόνος σπρώχνει, ενώ το όραμα έλκει".
Αυτή τη στιγμή, απαιτούνται βαθιά πίστη και εμπιστοσύνη. Χρειάζεται να εμπιστευθείτε την ευρύτερη εικόνα της ζωής, το βαθύτερο επίπεδο της αλλαγής / μεταμόρφωσης, περισσότερο από το επιφανειακό επίπεδο του "φαίνεσθαι".
Όλοι οι μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι μας παροτρύνουν να μην ξεγελιόμαστε από τα φαινόμενα, που είναι πάντα παραπλανητικά. Πίσω από τα φαινόμενα, η πραγματικότητα του πνεύματος παραμένει ακλόνητη και σταθερή. Ακόμη και αν τα φαινόμενα δείχνουν έλλειψη, το Σύμπαν έχει αφθονία. Η φύση κινείται πάντα προς τη μεγαλύτερη ευημερία.
Αν μπορέσετε, σε μια εποχή εξωτερικής αλλαγής, ακόμη και χάους, να παραμείνετε πιστοί στην εσώτερη γαλήνη και την εμπιστοσύνη, τότε θα αποκτήσετε βαθιά πνευματική γνώση. Είναι εύκολο να είμαστε χαλαροί και χαρούμενοι όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Αλλά όταν έρχονται δύσκολες εποχές, τότε είναι η στιγμή να αποδείξουμε τους νόμους του Σύμπαντος και να επιτύχουμε αληθινή πνευματική εξέλιξη. Ως άτομα και ως μέρος της συλλογικής συνείδησης του ελληνικού έθνους και ολόκληρου του κόσμου, έχετε "εγγραφεί" σε αυτή την εμπειρία. Έχουμε ένα "συμβόλαιο ψυχής", να αντιμετωπίσουμε και να κατακτήσουμε αυτά τα ζητήματα. Σας συγχαίρω για το θάρρος σας να εισέλθετε σε ένα χώρο σκοτεινό για να τον φωτίσετε. Το φως που λάμπει στο σκοτάδι είναι πολύ πιο ισχυρό από το φως που λάμπει ανάμεσα σε άλλα φώτα. Αυτός είναι ο ρόλος σας τούτη την κρίσιμη στιγμή: μείνετε σε επαφή με το εσώτερο φως σας, ανεξάρτητα με το τι λένε ή τι κάνουν οι άλλοι. Τότε γίνεστε κυριολεκτικά το φως του κόσμου.
Και πάλι η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας αλλαγής. Ακριβώς όπως οδηγήσατε κάποτε τον κόσμο στη δημοκρατία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη σωματική ευεξία και τον εορτασμό της ζωής, τώρα καλείστε να γίνετε ο παγκόσμιος ηγέτης στην ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΑΛΛΑΓΗ.
Παίρνετε μια δύσκολη κατάσταση και τη χρησιμοποιείτε για να αναβαθμίσετε την οικονομία, την κυβέρνηση και το εμπόριο. Δείχνετε στον κόσμο ότι η πραγματική οικονομία φροντίζει όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτήν. Λέτε στον κόσμο: "Νοιαζόμαστε για την ποιότητα της ζωής μας. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετά για όλους. Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε με μια διαλυμένη οικονομία. Αξίζουμε το καλύτερο και ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ τον τρόπο να το πετύχουμε".
Και άλλα έθνη θα ακολουθήσουν την Ελλάδα στο δρόμο από την κατάρρευση στη θεαματική πρόοδο, από το "αφήνω άλλους να αποφασίζουν για τη μοίρα μου" στην αυτοδιάθεση, από το φόβο στην αγάπη. Μην περνάτε ούτε μια στιγμή επικρίνοντας ή κατηγορώντας. Αντί γι' αυτό, εστιάστε όλη σας την προσοχή και την ενέργεια στην οικοδόμηση του κόσμου στον οποίο θέλετε να ζήσετε, έναν κόσμο πολύ πιο αληθινό και ικανοποιητικό από αυτόν που σας δόθηκε.
Οι προσευχές μου, καθώς και οι προσευχές πολλών εκατομμυρίων στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι μαζί σας. Είμαστε εσείςΠιστεύουμε σε εσάς και αναγνωρίζουμε ότι έχετε τη σοφία και την καρδιά να γίνετε οι αλχημιστές της χιλιετίας, μετατρέποντας το μόλυβδο των κοινότοπων εμπειριών στο χρυσό της πνευματικής αφύπνισης. Ακόμη και όταν η κυβέρνησή σας προσπαθεί να βρει τρόπους για να διαχειριστεί το χρυσό του κόσμου, εσείς πρέπει να επιδιώξετε να βρείτε ένα νέο τρόπο να διαχειριστείτε το χρυσό του πνεύματός σας. Η τράπεζα του πνεύματος δεν μπορεί ποτέ να εξαντληθεί ή να χρεοκοπήσει. Ακριβώς εδώ που βρίσκεστε, ΕΙΣΤΕ πάρα πολύ πλούσιοι. ΤΩΡΑ είναι η ώρα να κάνετε ανάληψη από τον εσωτερικό σας τραπεζικό λογαριασμό και να κάνετε την Ελλάδα, για άλλη μια φορά, το πλουσιότερο έθνος στη Γη.
 Η αγάπη, οι προσευχές και οι ευλογίες μου είναι μαζί σας.
 Άλαν Κοέν
ΠΗΓΗ
                                      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι λέξεις που προκαλούν "πόνο" στον εγκέφαλο

Posted: 04 Mar 2013 08:53 PM PST

                                  


Ο εγκέφαλος αντιδρά στα λόγια με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε στο σωματικό πόνο.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η γερμανική έρευνα του Πανεπιστημίου Φρίντριχ - Σίλερ της Ιένας, που κατέγραψε τις λέξεις που είναι ικανές να ενεργοποιήσουν στον εγκέφαλο το μηχανισμό αντίδρασης του πόνου.


Οι ερευνητές εξέτασαν με μαγνητικό τομογράφο 16 υγιείς ανθρώπους, την ώρα που επεξεργάζονταν εκφράσεις σχετικές με την εμπειρία του πόνου, όπως "βασανιστικός ή εξαντλητικός πόνος" και "ο πόνος με παραλύει".

Οι εθελοντές άκουγαν παράλληλα λέξεις με αρνητική χροιά, όπως "βρώμικος", "αηδιαστικός", κ.λπ.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως την ώρα της ακρόασης των παραπάνω εκφράσεων και λέξεων τα κέντρα επεξεργασίας του πόνου στον εγκέφαλο ενεργοποιήθηκαν μεμιάς.

"Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν σημασία για τους πάσχοντες από διαταραχές που προκαλούν χρόνιο πόνο, καθώς φαίνεται πως η συζήτηση της κατάστασής τους με τους γιατρούς ή τους οικείους τους επιδεινώνει τα συμπτώματα και εντείνει την αίσθηση του πόνου" τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Τόμας Βάις.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όταν όλα πεθαίνουν μέσα στην καρδιά σου, το μόνο που μπορεί να δημιουργήσεις είναι ο θάνατος…

Posted: 04 Mar 2013 08:54 PM PSTΟ άνθρωπος...Πήρε εντολή να δημιουργήσει και έτσι έγινε ο δημιουργός του κόσμου του…

Ο άνθρωπος…Πήρε εντολή να διαφυλάξει και έτσι έγινε φύλακας του κόσμου του…

Ο άνθρωπος…Πήρε εντολή να ζήσει σαν Άνθρωπος και έτσι έγινε ο νεκρός του κόσμου του…

Γιατί για να ζήσεις σαν Άνθρωπος, χρειάζεται όλα να ζουν μαζί σου, μέσα στην Καρδιά σου. Όταν όλα πεθαίνουν μέσα στην καρδιά σου, το μόνο που μπορεί να δημιουργήσεις είναι ο θάνατος…το μόνο που μπορείς να διαφυλάξεις είναι τα πτώματα και η ελπίδα ότι κάποτε θα βασιλεύσεις στον κόσμο σου, πατώντας πάνω τους…

Πάμε πάλι από την Αρχή…
Δημιουργός – Φύλακας – Άνθρωπος…

Μου αρέσει όταν κοιτάζω πίσω να χαίρομαι και όταν κοιτάζω μπροστά να αγαπάω…
Το μεταξύ τους διάστημα είναι η Τέχνη της Ζωής.


Και σ' αυτήν την Τέχνη χωράνε όλα όσα εγώ διαφυλάττω ζωντανά, δημιουργικά και ανθρώπινα…
Όπως εγώ, ο καθένας μας…όποιος μπορεί να αντικρίσει με ειλικρίνεια αν και που επέτρεψε στην Τέχνη της Ζωής, να γίνει μια τεχνική κυριαρχίας…

ΒΑΣΩ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Φυσικές, απλές συνταγές περιποίησης & ομορφιάς

Posted: 04 Mar 2013 08:54 PM PST

~ από τα μέλη του φόρουμ μας και... τις γιαγιάδες μας! ~
                                                

Για το πρόσωπο και το στόμα:

~ Ο πολτός από αβοκάντο με μια κουταλιά μέλι μπορεί να γίνει πολύ καλή ενυδατική μάσκα προσώπου κάνοντας το δέρμα λείο και λαμπερό.

~ Μάσκα προσώπου για λάμψη: 1/2 τριμμένο μήλο, 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

~ Επίσης για λάμψη: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι σε 1/4 του λίτρου νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το απλώνουμε στο πρόσωπο ~ Μάσκα προσώπου κατά της χαλάρωσης: Ξεφλουδίζεις ένα μήλο και το πολτοποιείς στο μπλέντερ. Προσθέτεις μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά αλεύρι βρώμης. Τα ανακατεύεις καλά όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα. Απλώνεις στο πρόσωπο και το λαιμό, περιμένεις για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

~ Μάσκα καθαρισμού για μπιμπίκια και σπυράκια: μία μεγάλη κουταλιά μαγιά μπύρας, μια κουταλιά δυνατό αφέψημα από άνθη λεβάντας και μια κουταλιά δυνατό αφέψημα θυμαριού. Την αφήνουμε 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.

~ Για την ακμή: βράζουμε χαμομήλι, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνίζουμε πρώτα καλά το πρόσωπο και ξεπλένουμε με το νερό του χαμομηλιού.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με λεβάντα ή θυμάρι. 

~ Επίσης για την ακμή: καθαρίζουμε σκελίδες σκόρδου και τις χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Βάζουμε λίγη από την αλοιφή πάνω στα σπυράκια, για 5-10 λεπτά και μετά ξεπλένουμε.

~ Μάσκα για ανοιχτούς πόρους: ένα ασπράδι αυγού καλά χτυπημένο, μια κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Την αφήνουμε κι αυτή για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.

~ Ωμές φέτες πατάτας, ξεκουράζουν τα πρησμένα μάτια.

~ Αν απλώσεις ασπράδι αυγού στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), απομακρύνει την λιπαρότητα και τονώνει το δέρμα. Το αφήνεις 10 λεπτά και ξεβγάζεις με νερό.

~ Τονωτική μάσκα: πλένουμε και χτυπάμε καλά φρέσκιες φράουλες, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Αλώνουμε στο πρόσωπο και αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και σκουπίζουμε απαλά.

~ Για τα μαύρα στίγματα: ζεσταίνουμε μέλι και απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με ζεστό νερό και μετά με κρύο.

~ Για τα μαύρα στίγματα: τρίβουμε καλά με μια φέτα φρέσκιας ντομάτας και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

~ Για καθαρισμό του μακιγιάζ, βάζουμε γάλα ή γιαούρτι σε βαμβάκι και τρίβουμε απαλά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

~ Μέλι στα σκασμένα χείλη.

~ Όλοι ξέρουμε ότι το αγγούρι κάνει πολύ καλό στο δέρμα έτσι; Όταν ωριμάσει και κιτρινίσει η φλούδα του, μπορούμε να πάρουμε το χυμό του που φρεσκάρει το πρόσωπο, το λευκαίνει και καταστρέφει τα μπιμπίκια. Το ξύνουμε στον τρίφτη με τη φλούδα αφού προηγουμένως, το έχουμε πλύνει καλά για να καθαρίσει. Κατόπιν, το περνάμε από το τρυπητό για να πάρουμε το χυμό του. Τον χυμό τον τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι το οποίο αφήνουμε μερικές μέρες στον ήλιο. Έτσι, έχουμε το αγγουρόνερο με το οποίο κάνουμε νυχτερινές πλύσεις.

~ Για τα πρησμένα μάτια, φτιάξτε κομπρέσα με 4 κουταλάκια χυμό φρέσκιας και άγουρης ντομάτας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, μετά από 15 περίπου λεπτά.

~ Για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, κόψτε ένα φρέσκο σύκο στην μέση και βάλτε ένα μισό σε κάθε μάτι, για 10-15 λεπτά.

~ Για την κακοσμία του στόματος, μασάτε καθημερινά λίγα φρέσκα φύλλα σέλινου ή δυόσμου.

~ Αντί για οδοντόπαστα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολτοποιημένες, φρέσκιες φράουλες.

~ Για λεύκανση των δοντιών, τρίβουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου στα δόντια.
Για τις ρυτίδες:

~ Κυπαρίσσι: Βράζουμε τα πριονίδια και από το νερό που περισσεύει πλένουμε το πρόσωπο. Καθαρίζει το πρόσωπο και του δίνει λάμψη κι επίσης μαλακώνει το δέρμα.

~ Μυρτιά: Παίρνουμε δυο χούφτες μυρτιά και τα στουμπίζουμε, τα βάζουμε σε πήλινο κανάτι με ρακί. Μετά από 7-8 μέρες σουρώνουμε. Με αυτόν τον ελαιώδη χυμό κάνουμε πλύσεις προσώπου. Έτσι διασκορπίζονται οι ρυτίδες και το πρόσωπο αποκτά λάμψη και γυαλάδα.
Για τα μαλλιά: 

~ Για λαμπερά μαλλιά: Στύβεις μισό λεμόνι σε μισό λίτρο νερό. Μετά το λούσιμο, βρέχεις με το 'χυμό' λεμονιού που έχεις ετοιμάσει τα μαλλιά και το αφήνεις να δράσει για 2 λεπτά. Μετά τα ξεπλένεις καλά.

~ Μάσκα θρεπτική: ένα κρόκο αυγού, τέσσερις κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, μισό ώριμο αβοκάντο και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε σε στεγνά μαλλιά, τυλίγουμε με ζεστή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα.

~ Μάσκα για πρωτεΐνες: χτυπάμε το ασπράδι ενός αυγού, μέχρι να γίνει αφρός και προσθέτουμε 5 κουταλιές γιαούρτι. Απλώνουμε σε δόσεις στα μαλλιά και ξεπλένουμε μετά από 15 περίπου λεπτά.

~ Για την ψαλίδα: ανακατεύουμε πολύ καλά 1 κουταλάκι μέλι, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού. Απλώνουμε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών, σε δόσεις. Τυλίγουμε με καπελάκι μπάνιου για περίπου μισή ώρα. Ξεπλένουμε καλά και μετά χρησιμοποιούμε κανονικά το σαμπουάν μας.

~ Για την πιτυρίδα: βράζουμε μίγμα με 1 κούπα νερό, 1 κούπα μηλόξυδο και μια χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου. Σουρώνουμε τα φύλλα και αφήνουμε να κρυώσει. Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήνουμε να στεγνώσει, χωρίς να ξεπλύνουμε.

~ Κυπαρίσσι: Άμα θέλετε να μαυρίσετε τα μαλλιά σας, αφήστε τις βαφές! Βράζουμε μια χούφτα πριονίδια σε 1 λίτρο νερό ή και λίγο περισσότερο. Σουρώνουμε και λουζόμαστε.

~ Για λάμψη στις φυσικές καστανές ανταύγειες: βράζουμε μια ολόκληρη και αξεφλούδιστη πατάτα σε νερό. Αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Με μπαμπάκι ή πινέλο περνάνε στα μαλλιά το νερό, προσέχοντας όμως να μην πάει στο δέρμα. Αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά και ξεπλένουμε καλά.

~ Για λάμψη στις φυσικές ξανθιές ανταύγειες: βράζουμε χαμομήλι και το αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και το ξεπλένουμε με το χαμομήλι.

~ Για λάμψη στις φυσικές κόκκινες ανταύγειες: βράζουμε δυνατό μαύρο καφέ (σκέτο φυσικά) και τον αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και το ξεπλένουμε με τον καφέ.

~ Για να σκουρύνουμε τα γκρίζα: βράζουμε φλούδες πατάτας, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και ξεπλένουμε με το νερό.

~ Για ενδυνάμωση στα λεπτά μαλλιά: βράζουμε φρέσκο δεντρολίβανο, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και ξεπλένουμε με το νερό.

~ Για απαλά μαλλιά με όγκο, λουζόμαστε με βρόχινο νερό.
Για τα χέρια και το σώμα:

~ Για βελούδινα χέρια ανακατεύουμε 1/3 της κούπας γλυκερίνη με 2/3 της κούπας ροδόνερο και με το μείγμα που θα πάρουμε κάνουμε απαλό μασάζ στα χέρια καθημερινά. Άμα περισσέψει και τίποτα, το φυλάμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

~ Για να δυναμώσουμε τα νύχια, χτυπάμε καλά έναν κρόκο αυγού και βυθίζουμε τα νύχια μας μέσα, για περίπου 5 λεπτά.

~ Για δυνατά νύχια, χωρίς παρανυχίδες: ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι και βυθίζουμε τις άκρες των δαχτύλων για περίπου 5 λεπτά. Σκουπίζουμε το λάδι και κάνουμε για λίγο ελαφρό μασάζ.

~ Για την κυτταρίτιδα, κάνουμε ελαφρό μασάζ με μια κούπα λεμονιού στην προβληματική περιοχή. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Αποφεύγουμε όμως τις ευαίσθητες περιοχές!!

~ Πολύ αποτελεσματικό αποσμητικό για τα πόδια, είναι το εξής: ρίξτε μερικά φλυτζάνια τοματοχυμό σε μια λεκάνη με νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.

~ Αποσμητικό για τα πόδια: τρίψτε λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή μέντα και ανακατέψτε τον με απλή πούδρα. Πουδράρετε μ' αυτό, το εσωτερικό των παπουτσιών, προτού τα φορέσετε.
Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακατέψετε αιθέριο έλαιο βασιλικού, δυόσμου ή μέντας με πούδρα (2 σταγόνες ελαίου ανά 1 κουταλιά πούδρας), και να αφήσετε να στεγνώσει, προτού την χρησιμοποιήσετε.

~ Λίγος χυμός σέλινου ή μαϊντανού στο νερό του μπάνιου, μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά διάφορες δυσάρεστες οσμές.

~ Αποτελεσματικό αποσμητικό για το σώμα, είναι η μαγειρική σόδα! Προσθέστε λίγη στο νερό του μπάνιου και μετά το μπάνιο, αφού σκουπιστείτε, βάλτε λίγη στις μασχάλες.

~ Αποσμητικό για το σώμα: προσθέστε στον χυμό 24 ραπανιών, 1/4 του κουταλιού, γλυκερίνη. Ανακατέψτε καλά. Ψεκάστε ή τρίψτε λίγο στις μασχάλες. Το μίγμα διατηρείται στο ψυγείο.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Θεός και Άνθρωπος (look ma, no hands!)

Posted: 04 Mar 2013 08:54 PM PST


~ Γράφει ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος ~A choir boy is buried on the moors
Where we used to go dreaming when we were bored
Some kids are best left to fend for themselves
And others were born to stack shelves
And I may just waste away from doing nothing
But I'm a martyr to even less 


Ο Θεός μού δημιουργεί όλο και περισσότερα αδιέξοδα. Είναι ο μεγαλύτερος φορέας κακού που έχω γνωρίσει. Στο όνομά του έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας και όσο και αν προσπαθώ να βρω κάποιες σταγόνες ανακούφισης ο Θεός σας είναι άνυδρος.
Δε γράφω για να προκαλέσω την πίστη κανενός ούτε τη μήνι του, γιατί δεν τον φοβάμαι. Γράφω γιατί σε ένα κόσμο με κουτάβια με μισόκλειστα μάτια, θέλω να πιστεύω ότι, αν υπάρχει αυτός ο Θεός, μας θέλει λιγότερο τυφλούς. Υλικά και καύσιμα

Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να φοβόμαστε. Εξασκούμε αυτό το φόβο, τον κάνουμε πολυδιάστατο, τον προσαρμόζουμε και τον εξιδανικεύουμε. Είναι το καύσιμο που makes the world go around κι έχει στηθεί γύρω του μια μηχανή χρήματος και εξουσίας. Πρόκειται για την πιο διεφθαρμένη μηχανή που έχει υπάρξει, γιατί εκκολάπτεται, μεγαλώνει και θεριεύει μιλώντας "αντ' Αυτού". Οι άνθρωποι που δυνάστευσαν τον κόσμο, που εγκαθίδρυσαν φασισμούς όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν σήμερα καταδικάζονται και αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή, γιατί αναγνωρίσαμε και απορρίψαμε τα ποταπά τους κίνητρα. Σπάνια όμως θα μιλήσει κάποιος για τη βιομηχανία φόβου, που το μασονικό ιερατείο έχει εγκαταστήσει στις συνειδήσεις μας.

Πρόκειται φυσικά για το φόβο της τιμωρίας στη μετά θάνατο ζωή. Ή και σε αυτή τη ζωή αν πιστέψει κανείς το απολύτως άδικο "όλα εδώ πληρώνονται". Και είναι άδικο διότι κανένα βρέφος που τρώει μια βόμβα στο κεφάλι δεν πληρώνει για πράξεις που έκανε – ή μήπως πληρώνει για πράξεις που δεν έκανε; Σκέφτηκε κανείς πόσοι αγύρτες, στυγνοί εξουσιαστές και εγκληματίες πέρασαν μια ζωή κανονική, κανονικότατη και τελικά είχαν ένα καλό θάνατο; Ποιος μπορεί να με πείσει ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι πιθανώς πλανεμένοι, αλλά σίγουρα όχι καλοί, τιμωρήθηκαν στη μετά θάνατο ζωή τους; Που ούτε καν αυτό δε μου λέει κάτι από τη στιγμή που προκάλεσαν κακό σε αυτή τη ζωή. Μήπως έχουμε τίποτα γραμμάτια καλοσύνης/κακοσύνης που τα κουβαλάμε στην πλάτη και κάποια στιγμή θα αποπληρωθούν; Αδιαφορώ.
Οι δικαιολογίες του τύπου "ο μαζικός θάνατος αθώων από τη βόμβα που έπεσε είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας κι ο Θεός δεν ευθύνεται" που είναι η αγαπημένη επωδός των απολογητών είναι απάνθρωπη και αηδιαστική. Όποιος καλύπτεται από τέτοιες φτηνές εξηγήσεις ζει προφανώς σε άλλο κόσμο.

Ο Θεός που απειλεί, που υπόσχεται, που απέχει και ταυτόχρονα εποπτεύει και απονέμει δικαιοσύνη, ο Θεός που τρέφεται από το καύσιμο του φόβου είναι απεχθής. Ο Θεός που αδυνατεί να απαντήσει στα ερωτήματα του ανθρώπου είναι ένας Θεός μικρότερος από τον άνθρωπο, μικρότερος από το φυλλαράκι που το παίρνει ο άνεμος. Ο Θεός των απολογητών του είναι λιγότερο σημαντικός κι από τα περιττώματα.

Όταν πιτσιρίκος ρωτούσα "τι χρωστάμε να πληρώνουμε τα αμαρτήματα του Αδάμ και της Εύας" μου λέγανε "σουτ! θα πέσει φωτιά να σε κάψει". "Μα και μόνο που το σκέφτηκα δεν αρκεί;" έλεγα από μέσα μου. Και τώρα που σκέπτομαι κι άλλα θα με κάψεις Θεούλη; Όταν στέκομαι απέναντί σου και σε ρωτάω με την ίδια παιδική αφέλεια και κανένας δεν μπορεί να μου δώσει δυο πειστικές απαντήσεις είμαι περισσότερο ασεβής από τότε;
Γιατί Θεούλη επιτρέπεις τόση δυστυχία στον κόσμο; Γιατί αφήνεις άλλους να μιλάνε για σένα; Γιατί συντηρείς το φόβο; Γιατί δεν υπάρχεις.
Ο Θεός σας δεν υπάρχει. Στη θέση του μπήκαν οι δημόσιοι λειτουργοί να κολυμπήσουν στη θάλασσα της εξουσίας και των χρημάτων, κάποια πρεζάκια που διακινούν φόβο.

Το μέγα βασίλειο του φόβου είναι εδώ για να ρουφήξει τις ζωές μας.
Θρησκεία και Επιστήμη 
Παράλληλες ευθείες. Δεν τέμνονται πουθενά. Οι μεγαλύτεροι θεολόγοι που ήταν κι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Όμως και η απλή χρήση λογικής μπορεί να φέρει κάποιον στο ίδιο μονοπάτι.

Από την αρχαιότητα που ο κόσμος για τους Κινέζους προήλθε από το γίγαντα Φαν Κου και που οι αστραπές ήταν θεϊκή παρέμβαση μέχρι σήμερα που η νόηση ακμάζει όσο ποτέ άλλοτε, λίγα μάλλον έχουν αλλάξει στη συνείδηση των μαζών. Οι συνάνθρωποί μας προτιμούν να σκέπτονται ότι η ίαση ενός καρκίνου είναι αποτέλεσμα θεϊκής συμβολής, παρά μιας συντονισμένης προσπάθειας ανθρώπων (προεξάρχοντος του ιαθέντος) που έχουν μοχθήσει γι' αυτό. Κι έτσι όλη η πορεία της ανθρωπότητας ευτελίζεται και υποβιβάζεται άδικα. Η εγγενής γύμνια και αδυναμία μας να κατανοήσουμε και να κατακτήσουμε ειρηνικά αυτόν τον κόσμο γίνεται ακόμα πιο ισχυρή χάρη στις δεισιδαιμονίες.
Και ο άλλος που δεν ιάθηκε; Γιατί άδικε Θεέ έσωσες το δικό μου άνθρωπο και άφησες να χαθεί ο άλλος; Όχι, δε θα με τρελάνεις εσύ εμένα.

Η μεγάλη συμβολή της αρχαιοελληνικής σκέψης (που είναι πιθανόν η μεγαλύτερη συμβολή στο ανθρώπινο γένος) ήταν το γεγονός ότι η παρατήρηση και η εξήγηση φαινομένων αποδόθηκε σε φυσικούς νόμους. Το ηλιακό μας σύστημα, οι πλανήτες, ο ήλιος στέκουν εκεί και μεταβάλλονται και περιστρέφονται όχι γιατί κάποιος Θεός τους κρατάει εκεί, αλλά γιατί υπακούουν σε κάποιους κανόνες. Η πιο λογική επερχόμενη ερώτηση "και ποιος έφτιαξε αυτούς τους κανόνες;" έχει απάντηση το ειλικρινές "δεν ξέρω, αλλά θα προσπαθήσω να μάθω". Είναι θολό, το ξέρω, αλλά είναι αποτέλεσμα προσπάθειας κι εσωτερικής ανάγκης, όχι εμφυτευμένο τσιπ στον εγκέφαλό μου. Αυτό είναι ο ορθός λόγος, αυτός είναι η θρησκεία και το "πιστεύω" μου. Είναι ό,τι πιο κοντά στη νόησή μου και την ανθρώπινη φύση μου. Τα άλλα απλώς δε με καλύπτουν.
Πολλές φορές ο ορθός λόγος, η προσπάθεια δηλαδή να εξηγήσει κανείς το τι συμβαίνει με βάση τη λογική, αυτή την πεπερασμένη, μικροσκοπική (ως αντίθετο του μακροσκοπική) και ελλειπή νοητική διαδικασία εκλαμβάνεται ως αποκλεισμός στη φαντασία. Όμως ο ορθός λόγος είναι το άνοιγμα της κερκόπορτας στη φαντασία, στην πραγματική ελευθερία του νου και στη γενναία προσπάθεια να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τα μυστήρια που τον περιβάλλουν.

Οι φορείς όμως της εκάστοτε θρησκείας είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της επιστήμης. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός: η επιστήμη εξηγεί λογικά και κατανοητά αυτά που η θρησκεία κρύβει κάτω από τα άμφιά της και μειώνει την εξουσία της. Κανένα ιερατείο δε θα παραδώσει εύκολα τα όπλα, τη δύναμη και το χρήμα του. Είναι άλυτο ζήτημα γιατί οι άνθρωποι προτιμούν ένα ταχυδακτυλουργό από έναν που εξηγεί, από ένα δάσκαλο. Όμως τον προτιμούν, δε γίνεται λόγος επ' αυτού.

Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα η επιστήμη προσπαθώντας να εξηγήσει πως προήλθε ο κόσμος κατέληξε σε δύο πιθανά μοντέλα δημιουργίας, το μοντέλο της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang) και το μοντέλο της Σταθεράς Κατάστασης. Τότε ο Πάπας Πίος δημόσια τάχθηκε υπέρ του πρώτου μοντέλου διότι αυτό βρισκόταν λιγότερο αντίθετο στα σχέδιά του και στην πιθανή παρουσία του Θεού. Έκανε δηλαδή μια βολική κι εντελώς μικρόψυχη δήλωση, χωρίς να προσμετρήσει τι αντιπροσώπευαν οι θεωρίες αυτές. Κι αυτό ήταν το λιγότερο. Στο Μεσαίωνα το ιερατείο ήταν που έκαιγε συγγράμματα του Αριστοτέλη. Μαζί με τα κείμενα κυνηγούσε ανηλεώς και τους αναγνώστες τους. Το ιερατείο ήταν που καταδίκασε σε θάνατο το μέγα πανεπιστήμονα Galileo όταν αυτός δήλωνε ότι δεν είναι η Γη το κέντρο του σύμπαντος. Με το που αυτός αναίρεσε αυτό που του έδειξαν τα μάτια του, το ιερατείο του χάρισε τη ζωή και του επέβαλλε απλώς την εξορία μέχρι το τέλος της ζωής του. Το ιερατείο ήταν (και τι ιερατείο! ο ίδιος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο "αντ' Αυτού" δηλαδή) που στις αρχές της δεκαετίας του '90 επίσημα παραδέχτηκε ότι ο Ήλιος είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Αυτό που ειπώθηκε από τον Αρίσταρχο το Σάμιο γύρω στο 300 π.Χ. και συμπληρώθηκε από τον Copernicus, τον Brache, τον Kepler κ.α. στο 16ο-17ο αιώνα ήρθε να το αποδεχτεί η επίσημη εκκλησία μερικούς αιώνες αργότερα.
Ποιος ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος θα κλείσει τα μάτια σε αυτά και τόσα άλλα ηθελημένα μικρόνοα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης σκέψης και προόδου;

Ποιος λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα δεχτεί σήμερα το φασισμό που απαγορεύει στις γυναίκες να ασκούν ιερατικά καθήκοντα, να επισκέπτονται εκκλησία κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης τους, να επισκέπτονται το Άγιο Όρος; Ποιος είναι αυτός που αναγορεύει τις γυναίκες, τους φορείς της ζωής, σε μιασμένα υποκείμενα εξαιτίας του ότι αιμορραγούν προκειμένου να συνεχιστεί το ανθρώπινο είδος;
Ποιος δέχεται τα ειδεχθή εγκλήματα στο όνομα ενός Τζιχάντ και ποιος δικαιοδοτεί τον αγαστό τιμωρό να βομβαρδίζει αμάχους και στη συνέχεια να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματά του;
Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί τι σχέση έχουν όλα αυτά με την επιστήμη. Είναι απολύτως συνδεδεμένα διότι η επιστήμη, όπως ειπώθηκε και πριν, είναι η κυριαρχία του ορθού λόγου.

Σε αυτή τη λογική δεν υπάρχει τίποτα υγιέστερο από την επιστήμη της κλωνοποίησης. Αντί να ευγνωμονούμε τους ανθρώπους που δημιουργούν τεχνητά μέλη και προσφέρουν ποιότητα ζωής σε ανήμπορούς συνανθρώπους μας, τους κατηγορούμε δήθεν γιατί παρεμβαίνουν στο έργο του Θεού. Πού είναι ο Θεός σας όταν το βρέφος γεννιέται ανάπηρο;

Ποτέ η επιστήμη δεν προσπάθησε να χειραγωγήσει τη θρησκεία, το αντίθετο συμβαίνει κάθε μέρα. Η θρησκεία διαστρέβλωσε, προσάρμοσε, εκμεταλλεύτηκε, κακοποίησε, ευτέλισε τα επιστημονικά επιτεύγματα και τελικά τον άνθρωπο όσο κανείς άλλος. (Τα ρήματα της παραπάνω πρότασης δουλεύουν εξίσου καλά και σε ενεστώτα χρόνο, όχι μόνο σε παρελθοντικό. Και σε μέλλοντα βέβαια.) Αντίθετα, οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι της ανθρωπότητας και οι επιστημολόγοι όταν έφταναν στις απαρχές τις σκέψης έλεγαν "από εδώ και πέρα ο καθένας βαδίζει μόνος του, ερευνά την αλήθεια (του) και πορεύεται". Άφηναν δηλαδή τον άνθρωπο ελεύθερο, δεν του φορούσαν τα δεσμά καμιάς έξωθεν εντολής.
1+1=2 
Συνήθως. Όχι πάντα. Όταν μιλάμε για θρησκεία η εξίσωση δεν ισχύει.
Αν υπάρχει αυτός ο μέγας δημιουργός σας, θα είναι ένας. Μπορεί να λέγεται Θεός, Βούδας, Μωάμεθ, οτιδήποτε. Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην είναι ο δικός σας Θεός ο δημιουργός και να είναι αυτός του αλλόθρησκου; Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να κάνετε όλοι λάθος και να μην έχετε γνωρίσει καν αυτόν τον οποίο προσκυνάτε; Αυτό δε σας αρκεί για να σταματήσετε να είστε φανατικοί, πολέμιοι και πολεμοχαρείς, απολογητές, απόλυτοι, σταυροφόροι και εντελώς μα εντελώς τυφλοί;
Όχι, γιατί η αμφιβολία σας αναστατώνει, σας ανατρέπει, σας εξαφανίζει από το πρόσωπο της γης. Όχι, γιατί δε μάθατε τι είναι σεβασμός, ο Θεός που σας χάρισαν είναι μισαλλόδοξος κι εσείς αρκείστε σε αυτό.
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο; 
Η θρησκεία, για την ακρίβεια οι φορείς της, διατείνονται ότι προσφέρουν στον άνθρωπο πνευματική τροφή και λύτρωση. Ο φόβος όμως και η απόρριψη κάθε μορφής λογικής μόνο πνευματική τροφή δεν είναι. Γιατί ποια τροφή δίνει σε ένα νοήμον ον η λογική ότι όλος αυτός ο πόνος και η επί γης δυστυχία είναι αποτέλεσμα της δοκιμασίας μας από το Θεό; Ποιος πανάγαθος Θεός δοκιμάζει με τόσο σαδισμό τα τέκνα του; Ποιος παντοδύναμος Θεός αδυνατεί να βοηθήσει; Και συνδυαστικά: Η αρχαία διάζευξη (αν δεν μπορεί να εκριζώσει το Κακό δεν είναι παντοδύναμος – αν δεν το θέλει, δεν είναι πανάγαθος) ισχύει πάντα
*.

Το επιχείρημα της νομής πνευματικής τροφής από την Εκκλησία είναι διάτρητο. Βασίζεται σε κανόνες μιας άλλης εποχής και είναι ενταγμένο σε κοινωνικές νόρμες ασύμβατες των σημερινών. Η δαιμονοποίηση π.χ. της χρήσης προφυλακτικού και των προγαμιαίων σχέσεων, πέρα του γεγονότος ότι είναι πολύ πιθανό να μην εκφράζει καν το Χριστιανισμό, ακούγεται σαν ανέκδοτο στις σύγχρονες ανάγκες των δυτικών κοινωνιών και είναι επικίνδυνη για άλλες κοινωνίες του τρίτου κόσμου που ξεκληρίζονται από ασθένειες όπως το AIDS. Συνεπώς, πνευματική τροφή (ή μάλλον αυτού του είδους την πνευματική τροφή) μπορούν να τη λάβουν μόνο οι δογματικοί κι ανελεύθεροι άνθρωποι. Όσο περισσότερο ανελεύθεροι τόσο πιο εύκολα χειραγωγούμενοι από τα ιερατεία και ο κύκλος κλείνει.

Όμως πέραν αυτών αξίζει μια αναφορά στους σύγχρονους θρησκευόμενους, που το Πάσχα παρακολουθούν τη λειτουργία της Ανάστασης για 20 λεπτά στο προαύλιο μιας εκκλησίας εν μέσω βεγγαλικών και ακολουθούν μια στείρα νηστεία.
Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν έχουν λάβει πνευματική τροφή, αλλά έχουν δοκιμάσει, μασήσει, καταπιεί, χωνέψει και τελικά αφοδεύσει ένα χαλκευμένο προϊόν, χειρότερο κάθε ανθρώπινης προπαγάνδας. Ό,τι έχει μείνει από αυτή τη διαδικασία είναι μια φασίζουσα νοοτροπία, ενδεδυμένη τα ρούχα της ευδαιμονίας, η οποία χλευάζει αυτόν που θα την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον αν θα την απορρίψει. Αν το επέτρεπαν οι κοινωνικές δομές θα βλέπαμε ακόμα και σήμερα ανθρώπους να καίγονται στην πυρά εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό;
Πάντως, το κωμικοτραγικό της ιστορίας αυτής είναι ότι όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους ξεχωριστούς κι ότι κείμενα σαν αυτό απευθύνονται "στους άλλους". Όμως, όχι, κυρίες και κύριοι, κείμενα σαν αυτό απευθύνονται κυρίως σε ΕΣΑΣ. Ακόμα κι αν δε στέκεστε 20 λεπτά στο προαύλιο, αλλά 2 ώρες, ακόμα κι αν ψιθυρίζετε τα ευαγγέλια, ακόμα κι αν κάθε βράδυ προσεύχεστε, ακόμα κι αν έχετε πανταχού παρούσα την παρουσία Αυτού, δεν παύετε να είστε ποίμνια, που ποτέ δεν αμφισβητήσανε τον ποιμένα τους.

Αν ο ποιμένας δεν είναι ο ιερέας (κοινωνική ομάδα πιθανώς πιο διεφθαρμένη όλων) και είναι ένα εικόνισμα, ένα σύγγραμμα κι αυτό που κρύβεται από πίσω είτε είναι κάτι άλλο, αυτό το άλλο υπόκειται στην ατομική, ορθολογιστική πνευματική προσέγγισή του από τον καθένα μας. Όποιος φοβάται να το κάνει αυτό, καλύτερα να τραβάει κουπί σε μια γαλέρα. Κι εν τέλει αυτό κάνει. Δεν του αξίζει κάτι παραπάνω.

Ο Ιησούς μίλησε για την επαφή του ανθρώπου με το Θεό ανεξάρτητα από το χώρο που θα γίνει αυτό και σήμερα η θρησκεία υπαγορεύει ότι πρέπει να πας στην εκκλησία για να πιάσει τόπο η προσευχή σου. Σε απειλεί κι από πάνω. Ο Βούδας μίλησε για την ισορροπία ανθρώπου και φύσης και κατέληξε να γίνεται αγαλαματάκια για τους τουρίστες.
Η καθημερινή επαφή του μέσου ανθρώπου με το Θεό (του) είναι μια σχέση φόβου και υποσχέσεων. Αν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω αυτοκινητάκι, αν όχι θα πας στο πυρ το εξώτερο. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει το παιχνίδι με τους σαθρούς κανόνες μπορεί και να τον σουβλίσουν. Η εκκλησία είναι ο πιο αρρωστημένος κι επικίνδυνος δημόσιος φορέας και οι προπαγανδιστές της τα πιόνια της.

Συνεπώς, η θρησκεία δεν αποτελεί πνευματική τροφή, ησυχαστήριο και νιρβάνα. Το αντίθετο, είναι η πηγή των προβλημάτων και των αναπάντητων ερωτημάτων. Η γνώση όμως, η μελέτη του ανθρώπινου είδους και των πνευματικών του επιτευγμάτων, η προσπάθεια να πάμε αυτό που οι άλλοι κατάφεραν ένα βηματάκι πιο πέρα είναι ο μοναδικός δρόμος προς την πνευματική γαλήνη. Και είναι μύθευμα ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά τους λιγότερο εγγράμματους ανθρώπους. Η επιστήμη μπορεί να κατανοηθεί (στα βασικά της) εξίσου εύκολα από ένα παιδάκι και μια αγράμματη γιαγιά. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης και να συμβάλλουν προς αυτή. Εξάλλου, γιατί να είναι πιο προσιτά στον άνθρωπο τα απόκρυφα, συμπαγή και (αν το δούμε ψυχρά) μαγικά αξιώματα (περικυκλωμένα από χιλιάδες "μη"), από τα ανοιχτά, αρμονικά και σαφώς πιο άρτια αισθητικά και λογικά θεωρήματα;
Η αναζήτηση του Θεού είναι εφικτή μόνο εφόσον ξεπεραστεί αυτό το μεγάλο ξέφωτο που λέγεται επιστήμη. Μόνο που για να το ξεπεράσει κάποιος πρέπει να το διασχίσει, δε γίνεται αλλιώς.
Ιερείς και σύγχρονη κοινωνία 
Δυο-τρεις απλές σκέψεις μόνο. Ας αναλογιστούμε τη σύγχρονη Ελλάδα. Εδώ ζούμε, είναι το πιο πρόσφορο πεδίο μελέτης. Ποιος αποφασίζει να επιτελέσει το ρόλο/επάγγελμα (;)/λειτούργημα(;) του ιερέα;
Κυνικά πρόκειται για μια θέση δημοσιοϋπαλληλική με την έννοια της σταθερότητας και είναι αρκετά καλά αμοιβόμενη (με τα δικά της "φακελάκια"). Είναι προσβάσιμη σε άτομα όχι υψηλής μόρφωσης. Είναι ανοιχτή σε όλους (τους άρρενες, μην ξεχνιόμαστε) και παράλληλα κλειστή, σκοτεινή, μη προσβάσιμη από ελεγκτικούς μηχανισμούς παντός είδους.

Γιατί λοιπόν να μην είναι η γη της επαγγελίας των απανταχού αμόρφωτων, φιλοκερδών και ταυτόχρονα αποτυχημένων ανθρώπων; Γιατί ένας άνθρωπος χαμηλότατης παιδείας να μην αποφασίσει να γίνει ιερέας; Θα είναι καλύτερα αν βόσκει τα ζώα του κάτω υπό τις χειρότερες καιρικές συνθήκες και με αμφίβολο κέρδος; Θα είναι καλύτερα να δουλεύει σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων από το οποίο αύριο μπορεί να πάρει πόδι με ευκολία;
Αντιστρέφοντας την ερώτηση: ποιος καταρτισμένος και ανήσυχος άνθρωπος θα επιλέξει να γίνει ιερέας; Ναι, ο γιατρός που θα αποφασίσει να γίνει ο εκπρόσωπος του Θεού, ενδεχομένως να προσφέρει όσο 100 άλλοι μαζί, αλλά γνωρίζετε πολλούς τέτοιους;
Από την άλλη κάθε θεοσεβούμενος ή θεοφοβούμενος έχει και τουλάχιστον ένα παράδειγμα εξαιρετικού ιερέα που βρέθηκε στο δρόμο του. Μπορεί και να είναι έτσι. Μπορεί όμως και να μην είναι. Αρκεί άραγε αυτό;

Τελικά τα σκάνδαλα που βγαίνουν στη δημοσιότητα κατά περιόδους αποδεικνύουν το προφανές: οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την πνευματική μας τροφή είναι οι χειρότεροι όλων. Παραδόπιστοι, ανηλεείς, ηθικά διεστραμμένοι, επικίνδυνοι, πραγματικά σκουλήκια. Όσο πιο ψηλά στην ιεραρχία τόσο πιο επικίνδυνοι. Αυτοί είναι οι Σατανάδες!
Επίλογος 
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία.
Αν υπάρχει, όπου είναι, όπως κι αν πράττει είναι κάτι το οποίο ενδεχομένως ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει. Ίσως για να τον πλησιάσει θα πρέπει να τον σκοτώσει ο ίδιος πρώτα.


__________________ 
* Νίκος Δήμου: Η σιωπή του Θεού και η προπαγάνδα της πίστης

ΠΗΓΗ

                            ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γυναικείος εγκέφαλος: Μικρός (μόνο) στο μάτι

Posted: 04 Mar 2013 08:53 PM PSTΟι επιστήμονες έχουν βρει στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές γυναίκες ήδη γνωρίζουν: Ο γυναικείος εγκέφαλός είναι πιο αποτελεσματικός από ό,τι ο εγκέφαλος των ανδρών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις γυναίκες ο ιππόκαμπος, μια περιοχή του εγκεφάλου που διαδραματίζει βασικό ρόλο στη μνήμη, τη νοημοσύνη και το συναίσθημα, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και χρησιμοποιεί λιγότερα εγκεφαλικά κύτταρα σε σχέση με τον ιππόκαμπο των ανδρών για να φέρει εις πέρας το ίδιο «έργο».

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και της Μαδρίτης, προσπάθησαν να λύσουν ένα επιστημονικό μυστήριο: Γιατί ενώ ο εγκέφαλος των γυναικών είναι κατά 8% μικρότερος σε σχέση με τον εγκέφαλο του άνδρα, τα δύο φύλα δεν έχουν καμία διαφορά στην νοημοσύνη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο ιππόκαμπος στους άνδρες είναι μεγαλύτερος, με πιο πυκνά εγκεφαλικά κύτταρα, γεγονός που συνδέεται με ανώτερες γνωστικές δεξιότητες. Στις γυναίκες, από την άλλη, ο ιππόκαμπος είναι μικρότερος, χωρίς όμως  να υφίσταται σαφής σχέση μεταξύ μεγέθους και απόδοσης.
Ο εγκέφαλος των γυναικών δηλαδή φάνηκε ότι ήταν πιο αποδοτικός, καθώς χρειαζόταν λιγότερους νευρώνες για να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα με τον ανδρικό, αναφέρουν οι ερευνητές.
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η πιο απολαυστική θεραπεία για τον πονοκέφαλο

Posted: 04 Mar 2013 09:07 AM PSTΑν υποφέρετε από πονοκέφαλο η παραμονή στο κρεβάτι ίσως είναι η καλύτερη λύση με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα κοιμηθείτε...
Το σεξ σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να μειώσει τον πόνο και ίσως φανεί ακόμη και πιο αποτελεσματικό από τις ιατρικές λύσεις αντιμετώπισης του πονοκεφάλου, όπως π.χ. τα παυσίπονα. 

Περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες από ημικρανία που είχαν σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, εμφάνισαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ενώ ένας στους πέντε ξεπέρασαν τελείως τον πόνο.
Η θεωρία είναι ότι το σεξ ενεργοποιεί την έκκριση των ενδορφινών, ορμόνες που θεωρούνται τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού και οι οποίες δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα περιορίζοντας ή εξαλείφοντας  τον πονοκέφαλο.
«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας μπορεί να μας ανακουφίσει ή ακόμη και να σταματήσουν την κρίση, σε ορισμένες περιπτώσεις. Εξάλλου η σεξουαλική δραστηριότητα με την παρουσία της κεφαλαλγίας δεν αποτελεί μια ασυνήθιστη συμπεριφορά», ανέφερε μέλος της ερευνητικής ομάδας.
«Το σεξ μπορεί να σταματήσει τις κρίσεις ημικρανίας και κεφαλαλγίας, ενώ χρησιμοποιείται ήδη από ορισμένους ασθενείς ως θεραπεία για την οξεία κεφαλαλγία», συνέχισε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όλη η αλήθεια για το ΓΑΛΑ

Posted: 04 Mar 2013 04:33 AM PST


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς.


Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε
 να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία
 αγελάδα δίνει 6.750 κιλά,δηλαδή 75 φορές περισσότερο!


Τογάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα 
και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού 
του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.

Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει 
ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες
 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.

Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης έγραψε το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για το γάλα», ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του. Όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο, προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.

Το βιβλίο είναι διαχωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες. Η πρώτη και σημαντικότερη αφορά στην έκθεση της υγείας του ανθρώπινου γένους σε 
κινδύνους από την κατανάλωση γάλακτος και των προϊόντων του. 
Το δεύτερο μέρος, εξ' ίσου σημαντικό με το πρώτο, αποτελεί μια εισαγωγή σε ένα καλύτερο και υγιεινότερο τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η υγεία ορίζεται ως η ισορροπία και η αρμονία μεταξύ ψυχικών, πνευματικών, σωματικών και 
κοινωνικών δεδομένων του ανθρώπου. Έχοντας υπόψη αυτόν τον ορισμό, δε θα θέλαμε να περιορίσουμε το θέμα της υγείας, εξετάζοντάς το μόνο σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες, αλλά να το επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς που έχουν σχέση με την άσκηση, την κατανάλωση νερού, το φως του ήλιου, την ανάπαυση, 
τη θερμοκρασία κ.λπ.

Το τρίτο μέρος του βιβλίου αποτελείται από ένα λεπτομερές παράρτημα για τις ασθένειες που αναφέρονται στις προηγούμενες ενότητες. Τέλος στο τέταρτο 
μέρος θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη υγεία που χαρίζει η χορτοφαγία και διάφορες σχετικές φράσεις διασήμων.

Το βιβλίο έχει ως σκοπό να προσφέρει πληροφορίες που θα βοηθήσουν να 
πάρετε μια πιο έξυπνη και συνειδητή απόφαση, σε ότι αφορά την κατανάλωση γάλακτος και πιθανόν να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Ο συγγραφέας δεν επικαλείται τίποτα περισσότερο, παρά τις μαρτυρίες της επιστήμης. 
Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πληροφορίες που, για πολλά χρόνια δεν ήταν 
ευρύτερα γνωστές, καθώς υπήρχε εκφοβισμός και τρομοκρατία από πλευράς των γαλακτοκομικών βιομηχανιών.

Αυτές οι πληροφορίες είναι τώρα εδώ!

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα». Εκτός από ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα; «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν περιέχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση!»
John A. McDougal, MD,Δημοφιλής ομιλητής, προσωπικότητα της τηλεόρασης συγγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal

Όταν οι άνθρωποι συνομιλούν με το γιατρό τους, σχετικά με το ενδεχόμενο να εξαιρέσουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή τους, τις περισσότερες φορές, η πρώτη ερώτηση που κάνουν είναι: «Μα γιατρέ μου, τι θα γίνει με τα δόντια και τα οστά μου εάν σταματήσω να πίνω γάλα;» Τίποτα! Τίποτα που δεν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς!
Frank A. Oski MD, πρώην πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής Του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

Αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς από σας, που είχατε
 την εντύπωση ότι το γάλα είναι μια ωφέλιμη τροφή, προκειμένου να προληφθεί
 η οστεοπόρωση. Αλλά οι επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι: «Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, 
μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν
 γάλα».
Hans Deehl, Dr HSc, Dynamic Living

Μείνατε έκπληκτοι; Οι πληροφορίες που υπάρχουν στο βιβλίο, μπορεί να σας εκπλήξουν σχετικά με το γάλα και να σας κάνουν να το απαρνηθείτε. 
Μια για πάντα! Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ένα μικρό τμήμα από το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο σχετικά με τη Λακτόζη.

Δυσανεξία στη Λακτόζη

Η δυσανεξία στη λακτόζη σημαίνει δυσκολία στην πέψη σημαντικών ποσοστών λακτόζης, η οποία είναι το κυρίαρχο σάκχαρο του γάλακτος. Αυτή η δυσανεξία προέρχεται από την έλλειψη ενός ενζύμου, της λακτάσης, που σε φυσιολογικές συνθήκες παράγεται από τα κύτταρα που επενδύουν το λεπτό έντερο. Η λακτάση διασπά τη ζάχαρη του γάλακτος σε πιο απλές μορφές, που μπορούν να απορροφηθούν από το κυκλοφορικό σύστημα. Όταν δεν υπάρχει αρκετή λακτάση 
για να χωνέψει το ποσοστό της λακτόζης που καταναλώθηκε, τα αποτελέσματα, αν και συνήθως δεν είναι επικίνδυνα, είναι σίγουρα ενοχλητικά. Δεν αναπτύσσουν συμπτώματα όλα τα άτομα που έχουν έλλειψη λακτάσης. Αυτοί που εμφανίζουν συμπτώματα θεωρούνται δυσανεκτικοί στη λακτόζη.

Συνήθως, συμπτώματα είναι ναυτία, κράμπες, πρήξιμο, αέρια και διάρροια, τα 
οποία ξεκινούν 30 λεπτά με 2 ώρες μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν λακτόζη.

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων ποικίλει, ανάλογα με το ποσοστό της λακτόζης
 που ο καθένας μπορεί να ανεχθεί. Κάποιες αιτίες της δυσανεξίας σε λακτόζη είναι πολύ γνωστές. Για παράδειγμα, συγκεκριμένες εντερικές παθήσεις και κακώσεις 
του λεπτού εντέρου, μπορεί να ελαττώσουν το ποσόν των παραγομένων ενζύμων.
 Σε σπάνιες περιπτώσεις, γεννιούνται παιδιά που δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν λακτάση.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια κατάσταση που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μετά το 2ο έτος της ηλικίας, το 
σώμα αρχίζει να παράγει λιγότερη λακτάση. Βέβαια, πολλοί άνθρωποι μπορεί να
 μην παρουσιάσουν συμπτώματα, παρά όταν μεγαλώσουν.

30 με 50 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Κάποιες 
εθνικότητες και φυλές, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Το 75% των Αφροαμερικανών, των Αμερικανοινδιάνων και το 90% των Αμερικανοασιατών, 
είναι δυσανεξικοί στη λακτόζη.

Στη συνέχεια παρατίθεται ένα διάγραμμα, σχετικά με τη δυσανεξία στη λακτόζη σε Εθνικό επίπεδο.

Ουσιαστικά, όλα τα νήπια και τα παιδιά έχουν τα ένζυμα της λακτάσης που διασπά
 τη λακτόζη σε γλυκόζη και γαλακτόζη, οι οποίες μπορούν να απορροφηθούν από 
το κυκλοφορικό σύστημα. Πριν από τα μέσα του 1960, οι περισσότεροι Αμερικανοί θεραπευτές πίστευαν ότι, αυτά τα ένζυμα υπήρχαν σε όλους σχεδόν τους ενήλικες. Όταν έγιναν έρευνες σε ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, σχετικά με την 
πεπτική τους ικανότητα στη λακτόζη, τα αποτελέσματα απέδειξαν πόσο λανθασμένη
 ήταν αυτή η άποψη. Περίπου το 70% των Αφροαμερικανών, το 90% των Αμερικανοασιατών, το 53% των Αμερικανοισπανών και το 74% των γηγενών Αμερικανών, είχαν δυσανεξία στη λακτόζη. Μελέτες απέδειξαν ότι, η λακτάση παρουσιάζει σημαντικά μειωμένη δράση σε άτομα που κατάγονται από την Αραβία,
 το Ισραήλ, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Το 1988, η Αμερικανική εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής ανέφερε: «Έγινε πολύ σύντομα προφανές, ότι αυτό οφείλεται σε γενετικό κανόνα και ότι η δράση της λακτάσης υποστηρίχθηκε μόνο στην πλειονότητα των ενηλίκων, οι οποίοι 
κατάγονται από τη Βόρεια Ευρώπη, και σε κάποιους Μεσογειακούς πληθυσμούς». 
Με άλλα λόγια, οι Καυκάσιοι ανέχονται τη ζάχαρη του γάλακτος, μόνο λόγω κληρονομικής γενετικής μετάλλαξης.

Γενικά, το 75% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένου του 25% αυτών που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχασαν τα ένζυμα της λακτάσης 
μετά τον απογαλακτισμό. Η θεώρηση αυτού του γεγονότος, είχε σαν αποτέλεσμα
 μια σημαντική αλλαγή στην ορολογία: Αυτοί που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γάλα αποκαλούνταν κάποτε «δυσανεκτικοί στη λακτόζη» ή «πάσχοντες από 
έλλειψη λακτάσης». Τώρα θεωρούνται φυσιολογικοί, ενώ αυτοί που διατηρούν τα ένζυμα που επιτρέπουν τη χώνεψη του γάλακτος, αποκαλούνται «αυτοί που επιμένουν να παράγουν λακτάση».
Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι' αυτούς που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη,
 να αναγκάζουν τους εαυτούς τους να πίνουν γάλα. Στην πραγματικότητα το γάλα
 και τα λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν προσφέρουν κανένα θρεπτικό 
συστατικό που δεν μπορεί να βρεθεί σε υγιεινότερες μορφές τροφών. Είναι εκπληκτικό, αλλά η κατανάλωση γάλακτος δε φαίνεται καν να προλαμβάνει την ανάπτυξη οστεοπόρωσης, που είναι ο κυριότερος λόγος κατανάλωσής του.

Εμπορικά ένζυμα λακτάσης

Τα προϊόντα του γάλακτος του εμπορίου, που περιέχουν μειωμένα ποσοστά 
λακτόζης, συνήθως προβάλλονται σαν η «λύση» στη δυσανεξία στη λακτόζη. 
Αυτά τα προϊόντα είναι ενζυματικά τροποποιημένα, έτσι ώστε να διασπούν τη 
λακτόζη σε γλυκόζη και γαλακτόζη, εμποδίζοντας τις στομαχικές διαταραχές και τα λοιπά συμπτώματα από τη δυσπεψία που προκαλεί η λακτόζη. Αλλά ακόμα και τα χάπια της λακτάσης και τα προϊόντα με μειωμένα ποσοστά λακτόζης, δε λύνουν το πρόβλημα, καθώς το άτομο μπορεί να συνεχίσει να υποφέρει από πεπτικές ενοχλήσεις.

Γυναίκες και στειρότητα

Οι γυναίκες που επιθυμούν αλλά έχουν αποτύχει να συλλάβουν, μπορεί να θέλουν να κάνουν μια ανασκόπηση σχετικά με το πόσο μεγάλο ρόλο έχουν παίξει τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 
Μια ομάδα ερευνητών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Φιλανδία, αναφέρει ότι 
όπου η κατά κεφαλή κατανάλωση γάλακτος είναι υψηλότερη, οι γυναίκες τείνουν 
να αποτυγχάνουν να μένουν έγκυες όσο μεγαλώνουν.

Με εξαίρεση συγκεκριμένους πληθυσμούς της Βόρειας Ευρώπης και των απογόνων τους, οι περισσότεροι ενήλικες χάνουν την ικανότητα να χωνεύουν εύκολα τη λακτόζη. «Επειδή η δυσανεξία στη λακτόζη αποτρέπει την υψηλή κατανάλωση γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, πλούσιων σε γαλακτόζη –ένα σάκχαρο, προφανώς τοξικό για τα ανθρώπινα ωάρια-, αυτό το γνώρισμα μπορεί να αποβεί σωτήριο», παρατηρεί ο γυναικολόγος Daniel W. Cramer, της Ιατρικής 
Σχολής του Harvard και οι συνάδελφοί του.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Cramer συνέδεσε την κατανάλωση της γαλακτόζης με αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών. Ψάχνοντας για υπόνοιες 
ότι το σάκχαρο μπορεί να επηρεάζει και τη γονιμότητα, η ομάδα του συνέκρινε δημοσιευμένα στοιχεία από 36 χώρες, σχετικά με τα ποσοστά στειρότητας, κατανάλωσης γάλακτος κατά κεφαλή, και υπολακτασία - την ανικανότητα των ενηλίκων να χωνέψουν τη λακτόζη. Την 1η Φεβρουαρίου, η Αμερικανική 
εφημερίδα Επιδημιολογίας, ανέφερε ένα συσχετισμό μεταξύ υψηλών ποσοστών κατανάλωσης γάλακτος και γυναικείας στειρότητας, που αρχίζει μόλις στην ηλικία
 των 20-24 ετών.

Η δύναμη αυτού του ισχυρισμού και το ποσοστό στειρότητας, αυξήθηκε σε κάθε
 κατά σειρά γηραιότερη ομάδα που μελετήθηκε. Στην Ταϊλάνδη για παράδειγμα, όπου το 98% των ενηλίκων υπογαλακτίζεται, ο μέσος όρος στειρότητας των 
γυναικών ηλικίας 35-39 ετών, είναι μόνο 26%. Αντίθετα, στην Αυστραλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι ενήλικες που υπογαλακτίζονται είναι μόνο 5%, το 
μέσο ποσοστό της στειρότητας είναι 82%.

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των γαμήλιων εθίμων, των ποσοστών διαζυγίων, της αντισύλληψης και της ατομικής υγείας, επηρεάζουν τη γονιμότητα. Οπωσδήποτε, αναφέρει ο Cramer, η νέα 
ανάλυση προσφέρει «δημογραφική επιβεβαίωση όλων όσων έχουμε παρατηρήσει πειραματικά, σε ποντίκια που ταΐστηκαν με υψηλά ποσοστά γαλακτόζης και κλινικά
 σε γυναίκες με γαλακτοσαιμία (ανικανότητα μεταβολισμού της γαλακτόζης)». Παρατηρεί ότι γυναίκες μ' αυτή την ανωμαλία, που έχουν υψηλά ποσοστά της ζάχαρης στον ιστό, είναι στείρες. Η έκθεση αυτή προέρχεται από το SCIENCE 
NEWS, 3/12/94.

Προσοχή στην κρυμμένη λακτόζη

Αν και το γάλα και τα προϊόντα του γάλακτος είναι οι μόνες γνωστές, φυσικές 
πηγές, η λακτόζη προστίθεται σε προπαρασκευασμένες τροφές. Είναι σημαντικό 
για άτομα που έχουν μικρή ανοχή στη λακτόζη, να γνωρίζουν ότι πολλές τροφές περιέχουν λακτόζη, ακόμα και σε μικρά ποσοστά. 

Τα είδη παντοπωλείου που μπορεί να περιέχουν λακτόζη συμπεριλαμβάνουν:

- Ψωμί και άλλα αρτοποιήματα

- Επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού

- Πατάτες στιγμής, σούπες και ποτά πρωινού

- Μαργαρίνη

- Κρέατα κολατσιού

- Dressing για σαλάτες

- Γλυκά και άλλα πρόχειρα γεύματα (snacks)

- Μίγματα για τηγανίτες, μπισκότα, βουτήματα κ.λπ.

Μερικά από τα αποκαλούμενα, μη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως ο καφές σε 
σκόνη και χτυπημένες κρέμες, μπορεί επίσης να περιέχουν συστατικά που προέρχονται από το γάλα και ως εκ τούτου περιέχουν λακτόζη. Μια μικρή μερίδα αγοραστών έχουν μάθει να διαβάζουν προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων, ψάχνοντας, όχι μόνο για την ύπαρξη γάλακτος και λακτόζης μεταξύ των συστατικών, αλλά επίσης για λέξεις όπως τυρόγαλα, τυρόπηγμα, παράγωγα γάλακτος, στερεές ουσίες αφυδατωμένου γάλακτος και μη - λιπαρή σκόνη αφυδατωμένου γάλακτος.
 Αν κάποια απ' αυτά αναφέρονται σε μια ετικέτα, τότε το προϊόν περιέχει λακτόζη.

Επιπρόσθετα, η λακτόζη χρησιμοποιείται ως βάση για περισσότερο από 20% φαρμακευτικών προϊόντων που αναφέρονται σε ιατρικές συνταγές και 6% των κοινών φαρμάκων. Για παράδειγμα, πολλοί τύποι αντισυλληπτικών χαπιών
 περιέχουν λακτόζη, το ίδιο και κάποιες ταμπλέτες για τα οξέα του στομάχου και 
τα αέρια. 
Ένας φαρμακοποιός μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά 
λακτόζης που περιέχονται σε διάφορα φάρμακα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν μπορείς να λύσεις έναν κόμπο αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει.

Posted: 04 Mar 2013 09:08 AM PST


                            1 (3)

Το πρώτο πράγμα, το οποίο πρέπει να εξετάσουμε σε σχέση με την επιστήμη που αναζητούμε, είναι το ποια θέματα πρέπει πρώτα απ' όλα να συζητήσουμε. Αυτά είναι αφενός οι διαφορετικές γνώμες που άλλοι υποστήριξαν για τις πρώτες αρχές και αφετέρου ο,τι τυχόν έχει παραβλεφθεί. Γι' αυτούς που θέλουν να ξεκαθαρίσουν τις απορίες τους χρήσιμο είναι να θέτουν σωστά τις απορίες, καθότι η μετέπειτα απρόσκοπτη πορεία της σκέψης εξαρτάται από τη λύση των προηγούμενων αποριών.

Κανείς όμως δεν μπορεί να λύσει ένα κόμπο αν δεν ξέρει ότι υπάρχει. Η απορία της σκέψης δείχνει ακριβώς ότι υπάρχει ένας »κόμπος» στο αντικείμενο της έρευνας. Εφόσον η σκέψη μας δυσκολεύεται να προχωρήσει, βρίσκεται σε παρόμοια θέση με τους δεμένους, διότι και στις δυο περιπτώσεις είναι αδύνατον να προχωρήσει κανείς μπροστά. Γι' αυτό πρέπει κάποιος να έχει εξετάσει από πριν όλες τις δυσκολίες, τόσο για τους λόγους που αναφέραμε, αλλά και γιατί οι άνθρωποι που ερευνούν χωρίς να διατυπώνουν από πριν τις απορίες, μοιάζουν με εκείνους που δεν ξέρουν ποιο δρόμο πρέπει να πάρουν.
Εξ άλλου, ο άνθρωπος που δεν διατυπώνει από πριν τις απορίες, δεν ξέρει αν βρήκε κάποια στιγμή αυτό που έψαχνε ή όχι, διότι γι' αυτόν ο σκοπός και το τέλος δεν είναι φανερός, ενώ για εκείνον, που διατυπώνει από πριν τις απορίες, είναι. Ακόμα, αυτός που έχει ακούσει όλα τα αντίθετα επιχειρήματα, ωσάν να ήσαν αντίδικοι στο δικαστήριο, είναι οπωσδήποτε σε θέση να κρίνει καλυτέρα.
Μετά τα φυσικά – Αριστοτέλης
                                                  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Λύθηκε το μυστήριο του "Χίντενμπουργκ"

Posted: 04 Mar 2013 04:22 AM PST

HindeburgFotiaL

Μετά από 76 χρόνια το τρομερό δυστύχημα του αερόπλοιου "Χίντενμπουργκ" το 1937 φαίνεται ότι λύθηκε: Το στιγμή που επιχειρούσε να προσεδαφιστεί το Λέικχαρστ στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ το αερόπλοιο, καμάρι της Γερμανίας και της νέας ναζιστικής κυβέρνησης, τυλίχθηκε στις φλόγες παρασύροντας 137 ανθρώπους στο θάνατο.
Το αερόπλοιο Χίντενμπουργκ, μπορούσε να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και να φθάσει στις ΗΠΑ, μέσα σε τρείς μέρες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η τάσηστις αερομεταφορές ήταν τα αερόπλοια: Γρήγορα, ασφαλή (έτσι νόμιζαν) και οικονομικά, αλλά το όνειρο έσβησε με την τραγωδία του "Χίντεμπουργκ".

Από τότε τα σενάρια της καταστροφής του ήταν πολλά: Πολλοί μίλησαν για σαμποτάζ με βόμβα φωσφόρου, ή ότι εβλήθη από το έδαφος.
Όμως απέδειξαν εν τέλει οι ειδικοί, η βασική αιτία ήταν ο στατικός ηλεκτρισμός. Με επικεφαλής τον βρετανό αεροναυπηγό μηχανικό Γιεμ Στάνσφιλντ, η ομάδα των ειδικών στο Νοτιοδυτικό Ερευνητικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε μοντέλα αερόπλοιων μήκους άνω των 24 μέτρων, τα οποία είτε ανατίναξαν είτε πυρπόλησαν για να προσεγγίσουν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας του 1937.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες, είχαν υποθέσει ότι το Χίντενμπουργκ τινάχθηκε στον αέρα, όταν ένας σπινθήρας προκάλεσε ανάφλεξη σε υδρογόνο που άρχισε να διαρρέει αλλά δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο τι προκάλεσε το σπινθήρα ή γιατί εκδηλώθηκε διαρροή υδρογόνου. Πάντως από τότε καταργήθηκε το υδρογόνο και χρησιμοποιείται ήλιο.
Οι ειδικοί στο Ερευνητικό Ινστιτούτο, αξιοποίησαν οπτικό υλικό από την τραγωδία και αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αερόπλοιο είχε φορτιστεί με στατικό ηλεκτρισμό εξαιτίας μίας ηλεκτρικής καταιγίδας. Ένα σπασμένο καλώδιο ή μια ελαττωματική βαλβίδα αερίου προκάλεσαν τη διαρροή υδρογόνου, που χρησιμοποιείτο ως καύσιμο, στα φρεάτια του εξαερισμού.
Όταν το επίγειο πλήρωμα πήγε να πιάσει τα σχοινιά πρόσδεσης του σκάφους, το αερόπλοιο «γειώθηκε» και ο στατικός ηλεκτρισμός προκάλεσε τον σπινθήρα που ανέφλεξε το υδρογόνο πρώτα στην ουρά του σκάφους. Στη συνέχεια η φωτιά μεταδόθηκε στο κεντρικό του τμήμα και η τραγωδία ολοκληρώθηκε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΑ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

Posted: 04 Mar 2013 03:37 AM PST


«Αυτό που κατάφεραν οι σοφοί του παρελθόντος που είναι ανθρώπινα μεγάλο, ήταν να μας εφοδιάσουν με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό έτσι ώστε το ταξίδι μας να είναι όχι λιγότερο οδυνηρό, αλλά περισσότερο οικείο και αγαπητό. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να γίνουμε αντάξιοί τους και να αξιοποιήσουμε ότι μας προσέφεραν.»
.
Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε σε υπερατλαντικά ταξίδια τα οποία φαίνεται πως πραγματοποίησαν τόσο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήδη από το 3000 π.χ, όσο και οι Αρχαίοι Έλληνες. Σχετικές αναφορές είχα κάνει ήδη από το 2003 τόσο στο διαδύκτιο, όσο και στην μελέτη μου : «Η χαμένη κιβωτός της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και των μυστηρίων» .Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από την Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όπου βρέθηκαν από τον Αυστραλό εξερευνητή Paul White αρχαία Αιγυπτιακά ιερογλυφικά, που διηγούνται την ιστορία Αιγυπτίων ναυαγών στην Αυστραλία πριν από 5.000 χρόνια. Τα ιερογλυφικά (πάνω από 100) βρίσκονται στο Αυστραλιανό Εθνικό πάρκο Brisbane Water στην περιοχή Kariong, 60 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του Σϊδνευ.
Είναι σκαλισμένα σε δύο παράλληλους βράχους που απέχουν 1.5 μέτρο μεταξύ τους, σε αρχαϊκό στυλ των πρώτων Αιγυπτιακών δυναστειών σε μία περιοχή όπου υπάρχουν επίσης πολλά σχέδια των γηγενών ιθαγενών Αβοριγίνων.
.
Όταν πρώτο ανακαλύφθηκαν τα ιερογλυφικά, η περιοχή ήταν καλυμμένη από πυκνή βλάστηση και καλυμμένη με βότσαλα και χώμα. Ήταν επίσης εμφανές πως πολλοί είχαν σκάψει για να βρεθούν ίσως αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.
Τα εγχάρακτα αυτά αρχαϊκά ιερογλυφικά είναι ελάχιστα γνωστά και δύσκολα να ερμηνευτούν. Ο Αιγυπτιολόγος Ray Johnson ο οποίος έχει μεταφράσει πολλά αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα στο Μουσείο των Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, μετέφρασε τα σκαλισμένα στους βράχους Αιγυπτιακά ιερογλυφικά τα οποία όπως φαίνεται προέρχονται από την Τρίτη Δυναστεία.
Τα ιερογλυφικά διηγούνται την ιστορία αρχαίων Αιγυπτίων εξερευνητών που ναυάγησαν σε μία παράξενη και εχθρική γη. (Αυστραλία)
Αναφέρεται το όνομα «RA-JEDEF» ως ο ανερχόμενος Βασιλιάς του Άνω και Κάτω Νείλου, και υιός του «KHUFU», που στη συνέχεια είναι υιός του Βασιλιά«SNEFERU». Αυτό το γεγονός χρονολογεί την εξερεύνηση αμέσως μετά την βασιλεία του Κhufu (γνωστός στα Ελληνικά ως «Χέοπας», ο διάσημος«υποτιθέμενος» δημιουργός των Μεγάλων Πυραμίδων), περίπου δηλαδή μεταξύ του 1779 και του 2748 π.Χ. Ο Dies-eb πιθανόν να υπήρξε ένας από τους υιούς του Φαραώ Ra Djedef, που βασίλευσε μετά τον Khufu.
.
Το κείμενο των ιερογλυφικών είναι εμφανώς γραμμένο σύμφωνα με τις οδηγίες κάποιου αξιωματούχου του πληρώματος. Σύμφωνα με την μετάφραση το κείμενο αναφέρει: «Μιλώντας εκ μέρους της αυτού εξοχότης, του Πρίγκιπα από αυτό το ερημωμένο μέρος που μας έφερε αυτό το πλοίο».Ο αρχηγός της εξερεύνησης, όπως αναφέρθηκε πριν, περιγράφεται ως ο υιός του Βασιλιά «Εξοχότατος Djes-eb», που κατέληξε να ταλαιπωρείται μακριά από την πατρίδα του και ο οποίος τελικά ξαφνικά πέθανε.
Τα ιερογλυφικά αναπαριστούν το ταξίδι του και την τραγική κατάληξη: «Για δύο εποχές ταξίδεψε δυτικά με δυσκολίες αλλά τα κατάφερε. Πάντα προσευχόμενος, πάντα αισιόδοξος, και αντιμαχόμενος τα έντομα. Αυτός ο υπηρέτης του Θεού, είπε ο Θεός έφερε τα έντομα….Πήγε σε λόφους και ερήμους, σε άνεμο και βροχή, χωρίς λίμνες κοντά…. Σκοτώθηκε ενώ οδήγησε το Χρυσό Γεράκι σε μία άγνωστη γη, διασχίζοντας βουνά, ερήμους και νερά ….Αυτός που πέθανε αναπαύεται εδώ. Είθε να έχει αιώνια ζωή. Ποτέ ξανά δεν θα σταθεί δίπλα στα νερά του Ιερού Μερ».Στον δεύτερο βράχο, υπάρχει το ιερογλυφικό ενός φιδιού (Heft), με ένα ανάγλυφο σαγονιών και το σύμβολο του «δύο φορές»……Το φίδι δάγκωνε διπλά. «Οι πιστοί του ιερού Κυρίου «KHUFU» του ισχυρού της Κάτω Αιγύπτου Βασιλιά των Δύο «Adzes», δεν θα επιστρέψουν όλοι. Πρέπει να προχωράμε μπροστά και να μην κοιτάμε πίσω. Όλα οι κόλποι και τα ποτάμια είναι στεγνά. Το πλοίο μας κατεστραμμένο και δεμένο με σχοινιά. Τον θάνατο προκάλεσε ένα φίδι. Δώσαμε αφέψημα αυγού από το ιατρικό κουτί και προσευχηθήκαμε στον ΑΜΕΝ, τον Κρυμμένο, γιατί χτυπήθηκε διπλά».
.

Περιγράφονται στην συνέχεια, τελετές προσευχές και προετοιμασίες ταφής…«Καταλήξαμε στην πλαϊνή είσοδο του προθαλάμου, μαζεύοντας πέτρες από γύρω. Στοιχίσαμε τον προθάλαμο με τους Δυτικού Ουρανούς…Οι τρεις θύρες της αιωνιότητας συνενώθηκαν με το τέρμα του βασιλικού τάφου και σφραγίστηκαν. Τοποθετήσαμε δίπλα του ένα σκάφος, την ιερή προσφορά αν ξυπνήσει από τον τάφο. Μακριά από το σπίτι βρίσκεται το ιερό σώμα και οι υπόλοιποι»… 

.
Όπως και στην περίπτωση των πετρών του ΙCA, δεν υπάρχει καμία επιστημονική αξιολόγηση των ευρημάτων, πέρα το ότι τα χαράγματα φαίνεται εξ όψεως να είναι φθαρμένα και πολύ παλαιά .
Προφανώς εάν πρόκειται περί αυθεντικών ιερογλυφικών, τα σχέδια είναι ηλικίας έως και 5000 χρόνων, εκτός και εάν κάποιος που γνώριζε αρχαία Αιγυπτιακά ιερογλυφικά επινόησε μία ιστορία, και στην συνέχεια επέλεξε μία δύσκολα προσπελάσιμη και φυλασσόμενη περιοχή για να χαράξει τα ιερογλυφικά αυτά. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να έγιναν πολύ μετά το 1788, όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία. (1)Φαντάζει βέβαια απίθανο οι Αιγύπτιοι οι οποίοι είχαν χαρτογραφήσει τον ουρανό, και είχαν αναπτύξει ένα πολιτισμό ικανό να κατασκευάσει τις Αιγυπτιακές πυραμίδες, να μην μπορούσαν να πραγματοποιήσουν υπερατλαντικά ταξίδια.
Παρόλα αυτά, κάποιοι κάνουν λόγο για ακόμα μία πλαστογραφημένη περίπτωση (hoax). Σύμφωνα με την εκτίμηση του ερευνητή David Coltheart, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και μελέτησε τα ιερογλυφικά, αυτά εντοπίστηκαν από τον Alan Dash το 1975. Σύμφωνα με τον τελευταίο από το 1975 έως το 1980, τα ιερογλυφικά έγιναν περισσότερα, προφανώς από αυτόν που τα χάραζε. Και όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με όσα του είπε ο φύλακας του πάρκου Neil Martin, το 1984 έπιασε έπ' αυτοφώρω έναν ηλικιωμένο νοητικά καθυστερημένο Γιουγκοσλάβο να χαράσσει τα ιερογλυφικά...! Έκτοτε την περιοχή κάλυψε η βλάστηση έως ότου ο Paul White ανακάλυψε τα ιερογλυφικά εκ νέου.
Σύμφωνα με τον David Coltheart οι αποικίες λειχήνων που έχουν εντοπιστεί στα ιερογλυφικά, δεν δηλώνουν κατ΄ ανάγκη παλαιότητα καθώς η υγρασία που επικρατεί στην περιοχή ευνοεί την ανάπτυξη τους πολύ γρήγορα, όπως επίσης και το άγγιγμα των ανθρώπων, λόγω του ότι μεταφέρει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη των λειχήνων... (!).
Αναφέρει επίσης πως το 1983 έστειλε φωτογραφίες από τα ιερογλυφικά στον Καθηγητή Nageeb Kanawati, ο οποίος διευθύνει το τμήμα Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Macquarie University του Σύδνει.
Ο Καθηγητής ανέφερε πως τόσο τα ιερογλυφικά, όσο και τα ονόματα των Βασιλέων είναι μεν Αιγυπτιακά, αλλά πως το κείμενο έχει πολλά λάθη και είναι ασυνάρτητο. Σε σχέση πάντως με την αξιοπιστία της άποψης του David Coltheart, θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην ιστοσελίδα του ο ίδιος αναφέρει, πως εξερευνεί ότι έχει σχέση με την ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου...! (2)Εκτός όμως της ανακάλυψης των συγκεκριμένων ιερογλυφικών στην Αυστραλία, υπάρχουν πολλές ακόμα αναφορές αρχαίων πολιτισμών (Ελλήνων, Σουμέριων, Μάγια κ.λπ), που υποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι ήταν δεινοί θαλασσοπόροι, και συνεπώς γνώριζαν όχι μόνο την Αυστραλία αλλά και την Αμερική πολύ πριν τον Κολόμβο. Σε αυτό όμως θα αναφερθούμε αργότερα.
Κατά την διάρκεια της έρευνα μου, ανακαλύψα μία καινούργια αναφορά για αποκρυπτογράφηση Αιγυπτιακής επιγραφής στην οποία αναφέρεται το ταξίδι ενός Αιγυπτιακού στολίσκου, περίπου το 232 π.χ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου III.
Τα έξι πλοία ταξίδεψαν υπό την διεύθυνση του Καπετάνιου Rata και του πλοηγού Maui, φίλου του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου Ερατοσθένη (275-195 π.Χ.)
Πιο συγκεκριμένα στο τεύχος του περιοδικού «21ος Αιώνας», υπάρχει άρθρο του Rick Sanders με τίτλο «Οι αρχαίοι Θαλασσοπόροι Μπορούσαν να Μετρήσουν το Γεωγραφικό Μήκος». Εκεί ο Rick Sanders μαζί με το φίλο του αστρονόμο Bert Cooper , ο Sanders αφηγείται την ιστορία του αιγυπτίου ναυτικού Rata και του πλοηγού Maui, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αίγυπτο ως τη δυτική Νέα Γουϊνέα, το 232 π.χ. Ο Maui, χρησιμοποιώντας μια υπολογιστική συσκευή που ονομαζόταν τανάβα, η οποία μπορούσε να καθορίσει μετρήσεις των σχετικών θέσεων της Σελήνης σε σχέση με τα άστρα, υπολόγισε το γεωγραφικό τους μήκος. Οι Sanders και Cooper πιστεύουν ότι ήταν θεωρητικά δυνατό να έχουν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη δυνατότητα υπολογισμού του γεωγραφικού μήκους με απόκλιση 10΄ της μοίρας. (3)
Το ταξίδι των Αιγυπτίων ναυτικών το 232 π.χ.
.

Γνωρίζουμε εξάλλου πως ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (275-195 π.Χ.), ο οποίος διεύθυνε τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, υπολόγισε στην Αλεξάνδρεια το μέγεθος της γήινης σφαίρας. (4) Στο έργο του μάλιστα «Γεωγραφικά»περιλαμβάνεται ένας χάρτης τον οποίο προφανώς γνώριζε ο Αιγύπτιος πλοηγός Maui. Ο χάρτης απεικονίζει όλο τον τότε γνωστό κόσμο πάνω σε ένα κάναβο επτά μεσημβρινών και επτά παραλλήλων, και δίνει πολλές γεωγραφικές πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί από την Εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο χάρτης αυτός δεν έχει σωθεί, ωστόσο από τις περιγραφές υπολογίζεται πως ήταν περίπου έτσι :

Ο χάρτης του Ερατοσθένη
.

Στον χάρτη εμφανίζεται για πρώτη φορά η Σρι λάγκα, ως Taprobana αρκετά ωστόσο μετατοπισμένη. Παραμορφωμένες επίσης φαίνονται οι ακτές της Αφρικής και της Ινδίας. Ο Ερατοσθένης υποστήριζε ότι η γη καλύπτεται κυρίως από νερό σε αντίθεση με άλλους όπως λ.χ ο Κράτης, που υποστήριζε ότι καλύπτεται κυρίως από στεριά.
Ο στωικός φιλόσοφος Κράτης (2ος αιώνας π.χ) από τον Μάλλο της Κιλικίας, υπήρξε διευ­θυντής της Βιβλιοθήκης της Περγάμου, και υπήρξε ο πρώτος ο οποίος σχεδίασε χάρτη της Γης σε σχήμα σφαίρας γνωστή ως «Κράτειος σφαίρα». Την «Κράτειο σφαίρα», την σχεδίασε ο Κράτης προσπαθώντας να αποδείξει ότι στα Ομηρικά ποιήματα υπήρχε ήδη (βασιζόμενος στην αλληγορική ερμηνεία (5) η περί Κόσμου θεωρία της Στοάς (σφαιρικό σχήμα της γης). Ερμήνευσε κατ' αυτόν τον τρόπο, την περιγραφή της ασπίδας του Αχιλλέα ως παράσταση του Κόσμου, και παρέστησε σχηματικά τις περιπλανήσεις του Οδυσσέως και του Μενελάου στον έξω ωκεανό. Στην Κράτειο σφαίρα απεικονίζονται συμμετρικά τέσσερις ήπειροι, δύο στο βόρειο και δύο στο νότιο ημισφαίριο, που διαχωρίζονται από στενές λουρίδες νερού (αργότερα Ωκεανός) εμφανίζεται η Αυστραλία με το όνομα «Αντιόχεια» («Antoecie»). (!)
Η «Κράτειος σφαίρα» του Κράτη 2ος αιώνας π.χ
.
O πα­λα­ιό­τε­ρος χάρτης που έχει βρεθεί,­ κα­τα­σκευάστηκε στο 2500 π.Χ. κα­ι βρέθη­κε στα­ ερεί­­πια­ τη­ς Ga Sur (250 km βό­ρεια­ τη­ς Βα­βυλώ­να­ς) (Raisz 1948). Σήμερα­, βρί­­σκετα­ι στο Ση­μιτικό­ μουσεί­ο του Πα­νεπιστήμιου του Harvard. O χάρτη­ς εί­να­ι προσα­να­τολισμένος με τη­ν α­να­τολή προς τα­ πάνω. Απεικονί­ζει κοιλάδα­ που δια­σχί­ζετα­ι α­πό­ ποτα­μό­ (πιθα­νό­ν τον Ευφράτη­), κα­ι τα­ γύρω βουνά με ιδια­ί­τερο συμβολισμό­. Το δέλτα­ του ποτα­μού κα­τα­λήγει σε λί­μνη­ ή θάλα­σσα­. Το πιο ενδια­φέρον στοιχεί­ο τη­ς α­πεικό­νιση­ς εί­να­ι ο συμβολισμό­ς με κύκλους των ση­μεί­ων του ορί­ζοντα­. Χα­ρα­κτη­ριστική εί­να­ι επί­ση­ς η­ κα­θα­ρό­τη­τα­ των χα­ρα­κτήρων σφη­νοειδούς γρα­φής. Η­ πιο ση­μα­ντική ωστό­σο συνεισφορά των Βα­βυλωνί­ων στη­ χα­ρτογρα­φί­α­ εί­να­ι η­ δια­ί­ρεση­ του κύκλου σε μοί­ρες.
Ο πρώτος όμως γνωστός σε εμάς χάρτης που περιλαμβάνει το σύνολο του τότε γνωστού αρχαίου κόσμου, κατασκευάστηκε από τον Αναξίμανδρο τον Μιλήσιο (610-545 π.Χ.). Ο χάρτης αυτός βελτιώθηκε στη συνέχεια από τον Εκαταίο το Μιλήσιο (549-472 π.Χ.), ο οποίος θεωρούσε τη γη ένα επίπεδο δίσκο που περιβάλλεται από τον ωκεανό. Ο Θαλής ο Μιλήσιος (640-546 π.Χ.) δεχόταν τη σφαιρικότητα του σύμπαντος, και θεώρησε τη Μικρή Άρκτο και τον Πολικό αστέρα ως κύριο και σταθερό προσανατολισμό για τους ταξιδιώτες. Την σφαιρικότητα της γης αλλά και την περιστροφή της γύρω από τον άξονα της, δίδασκε επίσης ο Πυθαγόρας ο Σάμιος (580-500 π.χ.). (5)
Στα τέλη του 4ου και αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. δραστηριοποιούνται πολλοί ανώνυμοι χαρτογράφοι, που στήριζαν τις χαρτογραφήσεις τους στα στοιχεία του Πυθέα του Μασσαλιώτη. Ο Πυθέας έπλευσε το 330 π.Χ. στις Βρετανικές θάλασσες, φθάνοντας μέχρι τον ωκεανό του «χάους και του σκότους» στην νήσο Θούλη όπως την αποκαλεί, η οποία πιθανολογείται πως είναι η Νορβηγία, ή η Ισλανδία, ή ίσως ακόμα και ο Βόρειος Πόλος. Ο τρόπος που ξεκίνησε το ταξίδι του ο Πυθέας δεν είναι γνωστός. Μπορεί να πέρασε από το Πορθμό του Γιβραλτάρ, είναι επίσης πιθανό να ταξίδευσε αρχικά δια ξηράς μέσω της Γαλατίας (Γαλλίας). Στη συνέχεια βρέθηκε στη Βρετανία για την περίμετρο της οποίας υπολόγισε τιμή που διαφέρει κατά 2,5% από την πραγματική. Το ταξίδι του Πυθέα αποτέλεσε τον πρώτο καταγεγραμμένο περίπλου των Βρετανικών Νήσων. Μετά από θαλάσσιο ταξίδι έξι ημερών προς το βορρά έφτασε σε έναν τόπο που ονομάζει Θούλη. Ο Στράβων (63 π.Χ. - 23 μ.Χ.) στα «Γεωγραφικά» (βιβλίο Β τέταρτο κεφάλαιο) μας δίνει τις εξής πληροφορίες:
« Ο Πολύβιος εξ άλλου γράφοντας γεωγραφία για τις χώρες της Ευρώπης λεει να αφήσουμε τους αρχαίους και να εξετάσουμε εκείνους που τους ελέγχουν, όπως τον Δικαίαρχο και τον Ερατοσθένη που ασχολήθηκαν με την Γεωγραφία, και τον Πυθέα από τον οποίο πολλοί παρασύρθηκαν και ο οποίος υποστηρίζει ότι γύρισε όλη τη Βρετανική και αποδίδει περίμετρο στο νησί πάνω από σαράντα χιλιάδες στάδια. Ιστόρησε δε και τα σχετικά με τη Θούλη στους οποίους ούτε γη υπήρχε, ακόμη δε ούτε θάλασσα, ούτε αέρας, αλλά ένα κράμα από όλα αυτά, που έμοιαζε με θαλάσσιο πνεύμονα στον οποίο όλα ταλαντεύονται και ο θαλάσσιος πνεύμονας τα έδερνε όλα αυτά, ώστε σε αυτόν κάποιος δεν μπορούσε ούτε να πορευτεί ούτε να πλεύσει…Επισκέφτηκε τα παράλια όλης την Ευρώπης που βρέχονται από Ωκεανό από τα Γάδειρα μέχρι τον Τάναιν (ποταμός Δον της Ρωσίας)…Ο μεν λοιπόν Πυθέας ο Μασσαλιώτης σχετικά με την Θούλη, λεει ότι είναι βορειότερη από τα Βρετανικά νησιά και αποτελεί το έσχατο μέρος του κόσμου, όπου και ο θερινός τροπικός κύκλος είναι ίδιος με τον αρκτικό κύκλο. Από δε τους άλλους τίποτε δε διηγούμαι (εννοεί συγγραφείς), ούτε ότι υπάρχει κάποιο νησί Θούλη, ούτε εάν τα μέρη αυτά τώρα είναι κατοικήσιμα, εκεί όπου ο θερινός τροπικός γίνεται αρκτικός».
Στην αρχαία Ελληνική γραμματεία όμως υπάρχουν αρκετές αναφορές που μας κάνουν να υποθέτουμε πως οι Έλληνες ίσως είχαν ταξιδέψει ακόμα και στην Αμερική. Υπάρχουν τόσο αναφορές από τον Όμηρο στον οποίο γίνεται για έξοδο πλοίων πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες (τα Στενά του Γιβραλτάρ) στον Ατλαντικό Ωκεανό, τον Πλάτωνα και τις αναφορές του για την Ατλαντίδα στον Τίμαιο, όσο και στην αναφορά του Πλουτάρχου περί της Ωγυγίας, (Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της σελήνης, 941 A – C) : «Η Ωγυγία, κάποιο νησί που βρίσκεται μακριά στη θάλασσα που απέχει δρόμο πέντε ημερών από τη Βρετανία, πλέοντος προς τα δυτικά. Τρία άλλα νησιά που απέχουν σε ίση απόσταση από εκείνη και μεταξύ τους προεκτείνονται πολύ προς τα εκεί που δύει ο ήλιος το καλοκαίρι. Σε ένα από αυτά οι βάρβαροι λένε στο μύθο τους ότι φυλακίστηκε ο Κρόνος από τον Δία κι εκείνος έχοντας φρουρό τον γιο του είχε εγκατασταθεί σ' εκείνα τα νησιά και τη θάλασσα, την οποία ονομάζουν Κρόνιο πέλαγος. Όσο για τη μεγάλη ήπειρο, από την οποία η μεγάλη θάλασσα περιέχεται σε κύκλο, από τα άλλα νησιά απέχει λιγότερο, από την Ωγυγία, όμως, γύρω στα πέντε χιλιάδες στάδια ταξιδεύοντας με πλοία με κουπιά. Γιατί λένε οι βάρβαροι ότι το πέλαγος διαπερνάται αργά και είναι λασπώδες εξαιτίας των πολλών ρευμάτων. Τα ρεύματα εξέρχονται από τη μεγάλη γη και γίνονται προσχώσεις από αυτά και η θάλασσα είναι βαθιά και γεώδης η θεωρήθηκε ότι έχει παγώσει. Από την ηπειρωτική γη τα κοντινά μέρη κατοικούν Έλληνες, γύρω από τον κόλπο όχι μικρότερο από την Μαιώτιδα (λίμνη) του οποίου το στόμα βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμα της Κασπίας θάλασσας. Εκείνοι καλούν και θεωρούν τους ίδιους ηπειρώτες, ενώ νησιώτες όσους αυτή τη γη κατοικούν, επειδή περιβρέχεται κυκλικά από τη θάλασσα. Πιστεύουν ακόμα ότι αναμείχθηκαν με τους λαούς του Κρόνου όσοι έφτασαν ύστερα με τον Ηρακλή (Ο Ηρακλής ταξίδεψε εκεί για τον άθλο των Εσπερίδων) και απέμειναν και ότι το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε ήδη εκεί και είχε κυριευθεί από τη βαρβαρική γλώσσα και τους νόμους και τον τρόπο ζωής, σα να αναζωπυρώθηκε, έγινε πάλι ισχυρό και σπουδαίο. Γι' αυτό τις πρώτες τιμές έχει ο Ηρακλής, ενώ τις δεύτερες ο Κρόνος».Πολλοί ερευνητές κάνουν επίσης λόγο για αρχαιοελληνικά ευρήματα αμφορείς, νομίσματα, κοσμήματα, που έχουν βρεθεί τόσο στην Αμερική, όσο και σε νησιά του Ατλαντικού. Γλωσσικές ομοιότητες έχουν επίσης εντοπιστεί, από ερευνητές ανάμεσα στην αρχαία Ελληνική και σε διαφόρους πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής και της Πολυνησίας.
Ο αρχαιολόγος, φωτογράφος και συγγραφέας Augustus Le Plongeon (1826-1908), για παράδειγμα έγραφε : « το ένα τρίτο της γλώσσας της Μάγια είναι καθαρά ελληνικά, ποιος έφερε την γλώσσα του Ομήρου στην Αμερική; Ή ποιος έφερε στην Ελλάδα την γλώσσα των Μάγια; »Το 1987 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Nors.S.Josephson στην έρευνα του: «Greek Linguist Elements in the Polynesian Languages-Hellenicum Pacificum» (Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες-Ελληνικός Ειρηνικός), υποστηρίζει πως οι Αρχαίοι Έλληνες άριστοι θαλασσοπόροι έφτασαν μέχρι τις Άνδεις και πέρασαν στα απέναντι νησιωτικά συμπλέγματα (Νησιά του Πάσχα,Χαβάη,Ταϊτή ). Απόδειξη αυτής της διείσδυσης είναι οι εκατοντάδες Ελληνικές λέξεις που υπάρχουν σε αυτές τις διαλέκτους.
Και όχι μόνο αυτό. Τα δεκατρία γράμματα του αλφαβήτου των Μάγια έχουν σχέση με τα ιερογλυφικά σημάδια των αιγυπτίων που αποδίδουν τα ίδια τα γράμματα.
Είναι επίσης τυχαίο πως στους αρχαίους πολιτισμούς της Αμερικής υπάρχουν παραδόσεις για άφιξη λευκών «Θεών» που ήρθαν από την δύση. ;
Θα ήταν λογικό εξάλλου, Αιγυπτιακά, Ελληνικά, ή Φοινικικά πλοία στην αρχαιότητα να έπλευσαν έξω από τις Ηράκλειες Στήλες. Κάποια ίσως δε γύρισαν ποτέ πίσω, συνεπώς αν δεν ναυάγησαν θα έφτασαν σε κάποια ακτή της Αμερικής και οι επιβάτες τους θα έμειναν για πάντα εκεί.
Η αρχαιολογική έρευνα έχει επιβεβαιώσει πως στην περιοχή του Ecuado στον κόλπο της Guayaquil, έχουν βρεθεί αγγεία πανομοιότυπα με ανάλογα δείγματα της Ιαπωνικής κεραμικής του 3000 π.Χ., ενώ από άλλες αρχαιολογικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι οι Ινδιάνοι της βορειοδυτικής ακτής είχαν πυκνές και μάλλον συνεχείς επαφές με τους κατοίκους των ακτών της Ανατολικής Σιβηρίας, αλλά οι συνέπειες των επαφών αυτών είχαν μόνο τοπική σημασία.
Ο Nορβηγός εθνολόγος και αρχαιολόγος Thor Heyerdahl θέλοντας να αποδείξει πως ήταν εφικτός ο διάπλους τόσο του Ειρηνικού, όσο και του Ατλαντικού ωκεανού από τους αρχαίους ναυτικούς, πραγματοποίησε ταξίδι πάνω στην σχεδία «Κοn Τiki», από τις ακτές του Περού ως την Ανατολική Πολυνησία, στα τέλη της δεκαετίας του 40. (1947) Ένα ταξίδι που διήρκησε 101 ημέρες, καλύπτοντας μία απόσταση μεγαλύτερη των 4.300 ναυτικών μιλίων.

H σχεδία «Κοn Τiki»
.
Παρά το γεγονός ότι το «Κοn Τiki» έφτασε τελικά στον προορισμό του, οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι δε δέχθηκαν πως έτσι αποδεικνύεται η δυνατότητα πραγματοποίησης τέτοιων μεγάλων ταξιδιών στους αρχαίους χρόνους, καθώς το «Κοn Τiki» χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί για τα πρώτα 50 μίλια από την ακτή λόγω επικινδυνότητας των νερών, κάτι που προφανώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι αρχαίοι. Βέβαια ο Thor Heyerdahl και προηγούμενη εμπειρία δεν είχε, και το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε άλλη φορά, ώστε να είναι δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Ο Thor Heyerdahl όμως δεν κάμφθηκε. Το 1970 με το πλοίο «Ra» αυτή την φορά, φτιαγμένο από δέσμες καλαμιών παπύρου όπως δηλ κατασκεύαζαν τις βάρκες τους οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, κατάφερε να διαπλεύσει τον Ατλαντικό ωκεανό, πλέοντος από την Αίγυπτο έως τις Αντίλλες, ώστε να αποδείξει πως οι πολιτισμοί των Άνδεων κατάγονται από την αρχαία Αίγυπτο. Και πάλι βέβαια η επιστημονική κοινότητα δεν πείστηκε.

Ο Thor Heyerdahl με το πλοίο «Ra»
.
Παρόλα αυτά ο Thor Heyerdahl, ο Αμερικανός Καθηγητής Dixon και άλλοι επιστήμονες πίστευαν, πως αυτό ήταν εφικτό, και μάλιστα πως ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε τουλάχιστον φτάσει στην Αυστραλία. Ο στόλος του Μ. Αλεξάνδρου αρχικά περιλάμβανε 150 - 160 πολεμικά πλοία, και δεκάδες μεταγωγικά. Τα πληρώματα τους ήταν από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Ναύαρχος του στόλου ήταν ο Νέαρχος, γιο του Ανδρότιμου με καταγωγή από την Κρήτη, που ζούσε στην Αμφίπολη κοντά στο Στρυμόνα. Ξεκινώντας ο Νέαρχος από τον Υδάσπη ποταμό, έπλευσε στις ακτές του Περσικού κόλπου και έφτασε στις εκβολές του Ευφράτη ποταμού στην Ινδία.
Αποκομμένος ο στόλος περνώντας από άγνωστα μέρη έφτασε μετά από πολλές δυσκολίες στο Ευφράτη, χάρη στην ικανότητα του Νέαρχου. Η κάθοδος του Ινδού ποταμού από το στόλο του Μ. Αλεξάνδρου με ναύαρχο τον Νέαρχο και το μεγάλο ταξίδι από τις εκβολές του Ινδού ποταμού μέχρι τον Περσικό Κόλπο, αποτελεί μια απ' τις μεγαλύτερες εποποιίες του αρχαιοελληνικού ναυτικού. Λέγεται μάλιστα πως ο μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε μια πρωτόγονη μορφή υποβρυχίου για να παρατηρήσει από κοντά τα παράξενα ψάρια στον βυθό του Ινδικού ωκεανού (332 π.Χ.). 
Ο Αριστοτέλης επίσης (Προβλήματα) αναφέρει πως ο Μ. Αλέξανδρος θέλοντας να ελέγξει τα ναυτικά αμυντικά έργα της Τύρου πριν την πολιορκήσει, μπήκε μέσα σε ένα βαρέλι που είχε γυάλινο παράθυρο και στη συνέχεια διέταξε να το βυθίσουν στη θάλασσα. Το γεγονός αυτό αναφέρεται επίσης σε ρωμαϊκό έγγραφο του 12ου αι. της Αλεξάνδρειας. Ενώ ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Σκυλίας και η κόρη του Κυάνα (γύρω στο 500 π.Χ.) ήταν Έλληνες δύτες που επινόησαν τα εργαλεία των δυτών, για να ανασύρουν από τη θάλασσα ένα βυθισμένο σκάφος με θησαυρούς του Ξέρξη.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει από τον στόλο του Μ. Αλεξάνδρου, η εξερεύνηση των ακτών της Αραβίας και της Κασπίας Θάλλασας.
Μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου προετοιμάστηκε στόλος με πλοία κάποια εκ των οποίων μετέφεραν άνω των 1.000 ατόμων για τον μεγαλύτερο περίπλου που ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε. 
Οι χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες δεν γνωρίζουμε τι έγιναν και που πήγαν, ενώ ο Νέαρχος πέθανε δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου άγνωστο που και πως...!Ερευνητές λοιπόν όπως οι προαναφερθέντες πιστεύουν πως εκούσια ή ακούσια ο Νέαρχος πήγε στην Αμερική και εκπολίτισε τους Μάγια και τους Ατζέκους.
Ίσως λοιπόν Έλληνες ναυτικοί πήγαν στην Αμερική και σχεδίασαν χάρτες τους οποίους ο Πτολεμαίος τους κατέγραψε μετά την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου σε χάρτες, που αργότερα βρήκε ο Κολόμβος. Ο χάρτης του Πτολεμαίου πα­ρέμενε άγνωστος (6) στον Μεσα­ίωνα­, κα­ι ξανακαλύφθηκε τον 15ο α­ιώ­να, κα­θώ­ς μετά τη­ν πτώ­ση­ του Βυζα­ντί­ου Έλλη­νες λό­γιοι που κα­τέφυγα­ν στη­ν Ι­τα­λί­α­ εί­χα­ν δια­σώ­σει κάποια­ αρχαία­ χειρό­γρα­φα­ του σημαντικού α­υτού έργου. Το γεγονό­ς α­υτό­ συνδυάστη­κε με το επί­ση­ς σπουδα­ί­ο γεγονό­ς τη­ς εφεύρεση­ς τη­ς τυπογρα­φί­α­ς το 1456 α­πό­ τον Γουτεμβέργιο (Gutenberg) , χάρη­ στη­ν οποί­α­ έγινε δυνα­τή η­ ­πα­ραγωγή των χα­ρτώ­ν σε μεγάλο α­ριθμό­ α­ντιτύπων κα­ι η­ ευρεί­α­ κυκλοφορί­α­ τους σε ό­λο τον κό­σμο. Πιο συγκεκριμένα­, η­ «Γεωγρα­φί­α­» του Πτολεμα­ί­ου μετα­φράστη­κε στα­ λα­τινι­κά το 1405, κα­ι α­ποτέλεσε πολύτιμο βοή­θη­μα­ για­ τους χα­ρτογράφους τη­ς Δύση­ς. Τα­ γεγονό­τα­ α­υτά, σε συνδυασμό με την πρόοδο στην Ναυπηγική, και τη­ν πα­ράλλη­λη­ τελειοποί­η­ση­ οργάνων κα­ι μεθό­δων μέτρη­σης, συνετέλεσα­ν στη­ δη­μιουργί­α­ μια­ς χρυσής εποχής τη­ς χα­ρτογρα­φί­α­ς αλλά και της εξερεύνησης με σπουδαιότερη όλων την ανακάλυψη (;) της Αμερικής από τον Κολόμβο.
Είναι γενικά αποδεκτό πως οι γεωγραφικοί χάρτες της εποχής του Κολόμβου έχουν προέλευση τους χάρτες του Πτολεμαίου. Στην Columbina Library της Σεβίλλης υπάρχει ένα αντίγραφο της Γεωγραφίας του Πτολεμαίου που είχε εκδοθεί στην Ρώμη το 1478 στο οποίο υπάρχει και η υπογραφή του Χριστόφορου Κολόμβου, μαζί με τρία συμβολικά για αυτόν γράμματα.
Στις ημέρες μας έχουν διασωθεί τρεις γεωγραφικοί χάρτες εκείνων των ταξιδιών, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τον αδελφό του Χριστόφορου, τον Bartilomeo Colombo
 και τον Έλληνα Αλέξανδρο Ζώρζο (καταγωγή από την Θήρα) όπου την αναφέρουν ως «Δυτικές Ινδίες».Οι χάρτες σχεδιάστηκαν μετά την επιστολή με χρονολογία της 7ης Ιουλίου 1503, του Χριστόφορου Κολόμβου προς τον Βασιλέα της ΙσπανίαςFernando. Αντίγραφα δόθηκαν και στον αδελφό του Χριστόφορου τον Βαρθολομαίο, ώστε να έρθει σε επαφή στην Ρώμη το 1506, με τον Πάπα και να ζητήσει την υποστήριξή του. Οι πιο σύγχρονες μελέτες για τον Κολόμβο και τους χάρτες του των τριών αυτών σχεδίων, ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας, έχουν εκπονηθεί από τους καθηγητές ιστορίας Franz R. von Wieser, Edward Gaylord Bourne, A.E. Nordenskiold, Martin Waldseemuller, οι οποίοι αναφέρουν ότι τα σχέδια προέρχονται από το 4ο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, το 1498 -1500.
Βασισμένος σε Αρχαίους Ελληνικούς χάρτες που περιείχαν πληροφορίες από την Εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φαίνεται πως σχεδιάστηκε και ο περίφημος χάρτης του Τούρκου Ναυάρχου Piri Reis. Τον ανακάλυψε τυχαία τον Νοέμβριο του 1929 ο Halil Edhem, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Τουρκίας αρχειοθετώντας κάποια έγγραφα.
Η έρευνα έδειξε πως ήταν ένα αυθεντικό έγγραφο που σχεδιάστηκε το 1513 πάνω σε δέρμα γαζέλας. Ο χάρτης εμφανίζει πέρα από τον τότε γνωστό κόσμο, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τη Γροιλανδία και Ανταρκτική, ηπείρους που το 1513 δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί.!
Το σωζόμενο μέρος του χάρτη είναι περίπου 90 επί 65 εκ. Ο ίδιος ο Piri Reis προσδιορίζει τις πηγές του: οκτώ χάρτες του Πτολεμαίου, τέσσερις σύγχρονοι (του Reis) πορτογαλικοί χάρτες, ένας αραβικός χάρτης της νότιας Ασίας, και ένας χάρτης του Κολόμπου για τα μέρη του νέου κόσμου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Piri reis : «Συμπυκνώνοντας όλους αυτούς τους χάρτες σε έναν, ολοκλήρωσα τον παρόντα χάρτη. Ο χάρτης μου είναι τόσο σωστός και αξιόπιστος για τις επτά θάλασσες, όσο οι χάρτες που απεικονίζουν τις θάλασσες των χωρών μας».Από τον χάρτη λείπει εξαιτίας μερικής καταστροφής του ή λόγω ελλείψεως χώρου, το δυτικό μισό της νότιας Αμερικής, η βόρεια Αμερική και το υπόλοιπο ανατολικό μισό του κόσμου. Ο ίδιος ο Piri Reis αναφέρει ότι στο χάρτη περιέλαβε τις Ινδικές και Κινεζικές θάλασσες με γεωμετρική απεικόνιση, οπότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του αρχικού έργου έχει χαθεί.
Το εκπληκτικότερο όλων όμως είναι, πως όχι μόνο απεικονίζει την Ανταρκτική που προηγείται χρονικώς της ανακάλυψης της ηπείρου το 1820, αλλά όπως σύγχρονες έρευνες αποκάλυψαν, ότι το έδαφος που απεικονίζει ο χάρτης στο νότο του Ατλαντικού Ωκεανού, είναι μια απεικόνιση της Ανταρκτικής κάτω από τον πάγο (!)

.
Ο χάρτης του Piri Reis
.
Για την ακρίβεια του χάρτη έχουν προταθεί αρκετές θεωρίες, αρκετές από τις οποίες περνούν στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, καθώς προϋποθέτουν εναέρια παρατήρηση. Η ακρίβεια ωστόσο του χάρτη προϋποθέτει γνώσεις σφαιρικής τριγωνομετρίας και γνώση της μεθόδου της αζιμουθιακής προβολής των ίσων αποστάσεων. Η παραδοχή του τούρκου ναυάρχου ότι χρησιμοποίησε παλαιότερους χάρτες, οδηγεί στην υπόθεση ότι υπήρχε η δυνατότητα τέτοιου είδους μετρήσεων σε παλαιότερες περιόδους της ιστορίας. Ο χάρτης όμως του Piri Reis δεν είναι ο μοναδικός που απεικονίζει το έδαφος της Ανταρκτικής κάτω από τον πάγο. Ο Oronteus Finaeus (1494-1555), σχεδίασε επίσης το 1531 χάρτη ο οποίος απεικόνιζε επίσης την Ανταρκτική κάτω από τον πάγο, αλλά και τους ποταμούς που την διέσχιζαν, και την ακτογραμμή της. Ο χάρτης βρέθηκε το 1960 στην Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Washington, από τον Charles Hapgood.
Ο χάρτης του Oronteus Finaeus
.
Η ιστορία συνεπώς με τα ανεξήγητα μυστήρια του παρελθόντος της, μας αποκαλύπτει ένα παζλ από τo οποίo λείπουν πάρα πολλά κομμάτια, καθώς είναι προφανές πως οι αρχαίοι πολιτισμοί, είχαν αναπτύξει ένα επίπεδο πολιτισμού ανώτερο από αυτόν που πιστεύουμε πως είχαν. Από μία άποψη λοιπόν - τηρουμένων πάντα των αναλογιών -, οι ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης σε σχέση με τις γνώσεις των αρχαίων πολιτισμών, μπορούν να συγκριθούν με τον πολύ έξυπνο μορφωμένο και κοσμοπολίτη κύριο τον οποίο συνάντησε κάποτε ο Ιπποκράτης στην Σάμο και τον περιγράφει ως πολύ καλό χαρακτήρα. Με πληροφόρησε αναφέρει ο πατέρας της ιατρικής, ότι ανακάλυψε πρόσφατα ένα φυτό άγνωστο ως τώρα στην Ευρώπη και την Ασία, στις θαυματουργές ιδιότητες του οποίου δεν μπορούσε να αντισταθεί καμία αρρώστια όσο χρόνια ή υποχθόνια και αν είναι. Θέλοντας να είμαι και εγώ ευγενής, επέτρεψα να πεισθώ και να τον ακολουθήσω στο θερμοκήπιο όπου είχε μεταφυτεύσει το θαυματουργό αυτό φυτό. Αυτό που βρήκα ήταν ένα από τα κοινότερα φυτά στην Ελλάδα το σκόρδο, το οποίο έχει τις λιγότερες αξιώσεις από όλα στις θεραπευτικές ιδιότητες...!
Παραπομπές:
(1) Επίσημα το πρώτο ευρωπαϊκό πλοίο που κατέπλευσε στις ακτές τις Αυστραλίας και ήρθε σε επαφή με τους γηγενής Αβοριγίνες ήταν το Ολλανδικό Duyfken με πλοίαρχο τον Ολλανδό Willem Janszoon το 1606. Μέχρι το 1770, 53 πλοία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, εμπορικά και πολεμικά, κατέπλευσαν στις ακτές της Αυστραλίας. Το 1770, ο πλοίαρχος James Cook κατέκτησε τη δυτική ακτή της Αυστραλίας, δίνοντάς της το όνομα Νέα Νότια Ουαλία. Υπάρχουν όμως θεωρίες πως Πορτογάλοι ναυτικοί είχαν ανακαλύψει τις ακτές της Αυστραλίας πολύ πριν τους Ολλανδούς και τους Βρετανούς, βασισμένοι σε χάρτες που ονομάζονται Dieppe (από το όνομα της Γαλλικής πόλης Dieppe) μεταξύ του 1540 και του 1560. Είναι μεγάλοι χειροποίητοι χάρτες που απεικονίζουν τον κόσμο όπως ήταν γνωστός στο έτος δημιουργίας τους. Ένας από τους υποστηρικτές της θεωρίας, ο αυστραλός Kenneth McIntyre, υποστήριξε πως ο Πορτογάλος ναυτικός που ουσιαστικά ανακάλυψε την Αυστραλία ήταν ο Cristóvão de Mendonça.
(2) «Digging up the Past is a news and resource centre for Biblical archaeology. We aim to provide accurate, reliable, up-to-date information about excavations and discoveries past and present which have a relevance to Biblical history. Our emphasis, however, is on archaeology and we have no truck with the pseudo-science and fake discoveries that sometimes appear on other sites.» 
http://www.diggingsonline.com/
(3) Οι μετρήσεις έγιναν στην Αλεξάνδρεια και τη Σιήνη (Ασσουάν), δύο τόποι που ο Ερατοσθένης θεωρούσε ότι βρίσκονταν στον ίδιο μεσηµβρινό. Στη Σιήνη υπήρχε ένα πηγάδι στον πυθµένα του οποίου καθρεφτίζονταν οι ακτίνες του ηλίου µόνο το µεσηµέρι του θερινού ηλιοστασίου, στις 21 Ιουνίου. Προέκυπτε, έτσι, ότι η Σιήνη βρισκόταν στον Τροπικό του Καρκίνου. Η απόσταση µμεταξύ Σιήνης και της Αλεξάνδρειας ήταν ήδη γνωστή στον Ερατοσθένη (5000 στάδια) γιατί ήταν ετρηµένη από τους Αιγυπτίους. Το 220 π.Χ., στο θερινό ηλιοστάσιο, µμέτρησε στην Αλεξάνδρεια την ηλιακή ζενίθεια απόσταση (µε τη βοήθεια γνώµονα), την οποία βρήκε να ισούται µε το 1/50 του κύκλου, δηλαδή µε 7.2 µ οίρες. Με τα δεδοµένα αυτά (γωνία τόξου, µήκος τόξου µεσηµβρινού) υπολόγισε το ήκος τόξου µιας µ οίρας µεσηµβρινού (Σχήµα 10). Η μέτρηση του Ερατοσθένη αντιστοιχεί σε ακτίνα της Γης μήκους 7420 χιλιοµέτρων αντί για τα 6370 χιλιόµετρα της σηµερινής τιµής (16% µεγαλύτερη της πραγµατικής). Η µμέτρηση είναι πολύ ακριβής λαµβάνοντας υπόψη ότι η Σιήνη δε βρίσκεται ακριβώς στον Τροπικό του Καρκίνου αλλά κάπου βορειότερα, η Αλεξάνδρεια δε βρίσκεται στον ίδιο µεσηµβρινό µε τη Σιήνη αλλά 3ο πιο δυτικά, η µεταξύ τους απόσταση δεν είναι 5000 στάδια αλλά 4530 και η γωνία δεν µετρήθηκε µε ακρίβεια. Τα τέσσερα σφάλµατα αλληλοαναιρέθηκαν και έτσι το αποτέλεσµα έχει πολύ µικρή απόκλιση. Ανεξαρτήτως του αποτελέσµατος, ο συλλογισµός και η εφαρµογή του, για την εποχή εκείνη, είναι καταπληκτικοί.
(4).Ως αλληγορική ερμηνεία εννοείται εδώ ο συστηματικός αποσυμβολισμός των μύθων με σκοπό την αποκάλυψη και ανάδειξη μεγάλων, απόκρυφων αληθειών. Αυτή η μέθοδος ερμηνείας καθιερώθηκε από τους Έλληνες φιλοσόφους, κυρίως τους στωικούς, σε μια προσπάθεια να συμβαδίσουν οι αρχαίοι μύθοι, π.χ. του Ομήρου και του Ησίοδου, με τα τότε σύγχρονα πορίσματα της διανόησης.
(5) Υπάρχει η άποψη πως η σφαιρικότητα της γης από τους αρχαίους Έλληνες προέκυψε κυρίως από μία φιλοσοφική θεώρηση , και όχι τόσο από αστρονοµικές παρατηρήσεις. Και αυτό διότι η σφαίρα έχει το τελειότερο σχήµα, συνεπώς η γη που είναι το δηµιούργηµα των θεών, όφειλε να έχει το σχήμα της σφαίρας. Ο Αριστοτέλής (384-322 π.Χ.) παράθεσε αργότερα ι τέσσερα επιχειρήµατα που αποδείκνν την σφαιρικότητα της Γης (340 π.Χ.): Η καµπυλότητα της θαλάσσιας επιφάνειας, η αλλαγή του ύψους των αστέρων σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη της γης, .η αλλαγή του ύψους του ήλιου σε διαφορά γεωγραφικά µήκη της γης και το στρογγυλό της σκιάς της γης κατά την έκλειψη της σελήνης.
(6) Χαρακτηριστικό γεγονός είναι πως έως τον 12ο μ.χ α­ιώ­να­, οι θα­λα­σσοπό­ροι έπλεα­ν κοντά στις α­κτές ώστε να κα­θορίζουν τη­ν πορεί­α­ τους με τη­ βοήθεια­ των α­κρωτη­ρί­ων χωρί­ς να­ χρειάζοντα­ι χάρτη­. Αυτό άλλαξε με τη­ν α­να­κάλυψη­ τη­ς μαγνη­τικής πυξί­δα­ς τον 12ο α­ιώ­να­, όταν και έγινε δυνα­τή η­ α­πευθεί­α­ς πλεύση­ α­πό­ το ένα­ λιμάνι στο άλλο κα­ι η­ κα­τα­σκευή θα­λάσ­σιων χα­ρτώ­ν. Ο πα­λα­ιό­τερος τέτοιος χάρτη­ς που δια­σώ­ζετα­ι εί­να­ι γνωστό­ς με τη­ν ονομασί­α­ Carta Pisana, βρέθη­κε στη­ν Pisa­ κα­ι σήμερα­ φυλάσσετα­ι στη­ν Εθνική Βιβλιοθήκη­ του Πα­ρισιού. Πιστεύετα­ι ό­τι κα­τα­σκευάστη­κε γύρω στα­ 1275 μ.Χ. Έχει σχεδια­στεί­ με το χέρι πάνω σε δέρμα­ προβάτου κα­ι α­πεικονί­ζει ολό­κλη­­ρη­ τη­ν Μεσό­γειο θάλα­σσα­. Τέτοιοι να­υτικοί­ χάρτες εί­να­ι γνωστοί­ με τη­ν ονομα­σί­α­ «πορτολάνοι» (Portolans) α­πό­ το πορτολάνο ή βιβλί­ο των πλοη­γώ­ν α­πό­ Ι­τα­λούς κα­ι Κα­τα­λα­νούς κυρί­ως σχεδια­στές.

Σύνδεσμοι:
Περιοδικό Στρατιωτική επιθεώρηση. Η Ιστορία της χαρτογραφίας, Ιωάννης Κα­ρα­για­ννίδης, & Η Ανακάλυψη της Αμερικής και η Σχέση των Χαρτών των ΖώρζουrΚολόμβου και Πτολεμαίου, Γρηγόρης Ζώρζος.http://members.ozemail.com.au/~classblu/egypt/egypt.htm
http://www.21stcenturysciencetech.com/articles/fall01/navigators/navigators.html
http://grmath4.phpnet.us/xartes/xartografia.htm
http://donsmaps.com/hoax.html
http://www.mysteriousaustralia.com/strangeph http://www.sarantakos.com/kolombo.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν νερό στο κρασί τους?

Posted: 04 Mar 2013 03:30 AM PSTkrasi arhaiotita

Όπως είναι γνωστό, το κατ' εξοχήν ποτό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο «θείος οίνος». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά γεύονταν το ένθεο αυτό ποτό και ιδιαίτερα οι πρώτοι, που συνομιλούσαν και φλυαρούσαν ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα στους ανδρώνες πίνοντας κρασί. Οι συμμετέχοντες στις κρασοκατανύξεις αυτές συνήθως δεν έχαναν τη διαύγεια του νου τους επειδή το κρασί που κατανάλωναν ήταν νερωμένο. Σπάνια, και για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς, οι αρχαίοι Έλληνες έπιναν ανέρωτο κρασί, «άκρατον οίνον».

Η ανάμειξη του κρασιού με το νερό γινόταν μέσα σε μεγάλα ευρύστομα αγγεία, γνωστά ως κρατήρες, και η συνήθης αναλογία ήταν τρία μέρη νερού προς ένα οίνου. Αυτή την αναλογία προτείνει και ο Ησίοδος, ο ποιητής της υπαίθρου, δεν λείπουν ωστόσο γραπτές μαρτυρίες που κάνουν λόγο για μείξη με νερό σε μεγαλύτερη αναλογία. Αυτή ακριβώς η κυριαρχία του νερού ήταν που απέτρεπε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις για τους πότες. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που βάζει ο κωμικός ποιητής Αλέξις (4ος-3ος αι. π.Χ.) στο στόμα του Σόλωνα: «Ήδη από τα κάρα τον πουλάνε (τον οίνον) νερωμένο, όχι βέβαια για να κερδίσουν κάτι παραπάνω, αλλά γιατί προνοούν για τους αγοραστές, να έχουν μετά την οινοποσία το κεφάλι ελαφρύ» (μτφρ. Μ. Κοπιδάκη).
Το νερό που χρησιμοποιούσαν για το αραίωμα του κρασιού φρόντιζαν να προέρχεται από «σκιαράν παγάν» (πηγή), από «κρήνην αέναον και απόρρυτον» ή από «ψυχρόν φρέαρ». Έτσι μαζί με τη μείξη του κρασιού τους οι αρχαίοι πετύχαιναν συγχρόνως και την ψύξη του. Πολύ διαδεδομένη ήταν και η πρακτική να χρησιμοποιούν και νερό που προερχόταν από λιώσιμο χιονιού, το οποίο, ως γνωστόν, το συντηρούσαν ακόμη και το καλοκαίρι και το εμπορεύονταν.
Ωστόσο είχαν εφεύρει και ιδιαίτερους τρόπους ψύξης του κρασιού. Γύρω στα μέσα του 6ου αι. π.Χ. επινόησαν ένα αγγείο ειδικής κατασκευής που επέτρεπε την ψύξη του οίνου και τη διατήρησή του σε ψυχρή κατάσταση όσο αυτός βρισκόταν αποθηκευμένος σε μεγάλα στενόστομα αγγεία, στους αμφορείς, προτού μεταφερθεί στους κρατήρες. Πιο συγκεκριμένα κατασκεύασαν έναν ειδικό τύπο αμφορέα με κύριο γνώρισμα τα διπλά του τοιχώματα. Με την βοήθεια των εσωτερικών τοιχωμάτων δημιουργούνταν ο κατ' εξοχήν χώρος του αγγείου, μέσα στον οποίο έχυναν, από το στόμιό του, το κρασί. Ο χώρος που σχηματιζόταν από τα εξωτερικά τοιχώματα και περιέβαλλε τον εσωτερικό γέμιζε με τη βοήθεια μιας προχοής που βρισκόταν στο πάνω μέρος με ψυχρό νερό ή χιόνι.
Έτσι πετύχαιναν τη μόνιμη ψύξη του κρασιού, αφού εύκολα μπορούσαν να ανανεώνουν το ψυκτικό μέσο, όταν αυτό έλιωνε και ζεσταινόταν, με φρέσκο. Διά μέσου μιας οπής που βρισκόταν στο κάτω μέρος του αγγείου απομάκρυναν το ζεστό νερό και στη συνέχεια, σφραγίζοντάς την, έριχναν στον εξωτερικό χώρο του φρέσκο χιόνι ή κρύο νερό. Τέτοια αγγεία, γνωστά στους αρχαιολόγους ως αμφορείς – ψυκτήρες, κατασκευάζονταν στο δεύτερο μισό του 6ου αι. π.Χ. στην Αθήνα, αλλά και σε ένα άλλο μέρος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, πιθανόν στο Ρήγιο της Μεγάλης Ελλάδας, στη Ν. Ιταλία. Ανάλογες κατασκευαστικές λεπτομέρειες που πετύχαιναν την ψύξη του κρασιού και γενικότερα υγρών συναντούμε σποραδικά και σε άλλα οινοφόρα αγγεία των αρχαίων Ελλήνων, όπως π.χ. σε οινοχόες.
Μέσα στο τρίτο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. Αθηναίοι κεραμείς βρήκαν έναν άλλο τρόπο ψύξης κρασιού που εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες των συμποσιαστών. Ο προηγούμενος, που μόλις περιγράψαμε, απαιτούσε τη γρήγορη κατανάλωση του κρασιού από τη στιγμή που αυτό περνούσε από τον αμφορέα – ψυκτήρα στον κρατήρα. Αν όμως ο ρυθμός κατανάλωσης ήταν αργός, τότε το κρασί μέσα στον κρατήρα θα έχανε τη δροσιά του.
Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να εφευρεθεί ένας άλλος τρόπος που θα εξασφάλιζε μόνιμη ψύξη του κρασιού. Δηλαδή, όταν αυτό θα γέμιζε τα κρασοπότηρα των αρχαίων γλεντζέδων, γνωστά κυρίως ως κύλικες, θα έπρεπε να είναι ακόμη κρύο ή δροσερό. Επινοήθηκε έτσι ένα χαρακτηριστικό μανιταρόσχημο αγγείο, το οποίο, αφού το γέμιζαν με κρασί, το τοποθετούσαν μέσα στον κρατήρα που ήταν γεμάτος με κρύο νερό ή χιόνι. Πετύχαιναν δηλαδή έναν τρόπο ψύξης που θυμίζει αυτόν με τον οποίο σήμερα διατηρούμε κρύο ένα μπουκάλι σαμπάνιας ή κρασιού καθώς το τοποθετούμε μέσα σε δοχείο που περιέχει παγάκια. Το κρασί το αντλούσαν από το στενόστομο μανιταρόσχημο αγγείο, τον ψυκτήρα, όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα, με τη βοήθεια μιας κουτάλας που είχε μακριά λαβή. Το σκεύος αυτό οι αρχαίοι το ονόμαζαν αρύταινα ή κύαθο. Είναι πολύ πιθανό ότι το κρασί στους ψυκτήρες αυτούς ήταν ανέρωτο, οπότε το αραίωμά του γινόταν εκ των υστέρων, μέσα στα ίδια τα κρασοπότηρα, με κρύο νερό που έφερναν με ένα κανάτι, την αρχαία οινοχόη. Έτσι, εκτός από τη μείξη του κρασιού, πετύχαιναν συγχρόνως και την καλύτερη ψύξη του.
Ότι οι μανιταρόσχημοι ψυκτήρες, οι οποίοι με το ψηλό πόδι και το φουσκωτό σώμα τους «επέπλεαν» μέσα στο κρύο νερό (ή στο χιόνι) του κρατήρα, περιείχαν κρασί είναι σήμερα βέβαιο. Εκτός από ορισμένες σχετικές παραστάσεις, το μαρτυρούν και τρία ιδιόμορφα αγγεία που έγιναν σχετικά πρόσφατα γνωστά στην έρευνα. Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις κρατήρες που στο εσωτερικό τους έχουν ενσωματωμένο έναν ψυκτήρα.
Δηλαδή, κρατήρας και ψυκτήρας αποτελούν στις περιπτώσεις αυτές ένα ενιαίο κατασκευαστικά σύνολο και γι' αυτό τα αγγεία αυτά τα αποκαλούμε κρατήρες – ψυκτήρες. Στο κάτω μέρος τους φέρουν προχοή, η παρουσία της οποίας δικαιολογείται μόνο αν δεχθούμε ότι διά μέσου αυτής απομακρυνόταν το ζεστό πια νερό του αγγείου, όταν ανανέωναν το ψυκτικό υλικό του. Επομένως το κρασί υποχρεωτικά πρέπει να βρισκόταν στον ψυκτήρα των αγγείων αυτών. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αγγεία αυτά είχαν λειτουργία ανάλογη με αυτήν των αμφορέων – ψυκτήρων που είδαμε παραπάνω. Ο τρόπος ψύξης που μόλις περιγράψαμε ήταν σε χρήση για 80 περίπου χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 530 ως το 460/50 π.Χ.
Οπωσδήποτε οι κρατήρες – ψυκτήρες δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα συχνοί στην αρχαιότητα. Σποραδικά απαντώνται και σε άλλες εποχές, όπως π.χ. ένας που βρέθηκε στη μυκηναϊκή Τίρυνθα και χρονολογείται στον 13ο αι. π.Χ. Η σπανιότητά τους πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχαίοι προτιμούσαν λίγο περισσότερο το κόκκινο κρασί που δεν απαιτεί ιδιαίτερη ψύξη. Κυρίως όμως στο ότι, όπως ήδη είπαμε παραπάνω, το νερό με το οποίο αραίωναν το κρασί φρόντιζαν να είναι «παγωμένο» έτσι ώστε δεν απαιτούνταν καμία φροντίδα για περαιτέρω ψύξη του θείου αυτού ποτού.
Μιχάλης Α. Τιβέριος
Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η σχέση του ανθρώπου με την φύση

Posted: 04 Mar 2013 02:40 AM PST

Όλη η ιστορία του ανθρώπου και η σχέση του με την φύση σε 4 λεπτά...

ΠΗΓΗ


Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣΕδώ και εκατομμύρια χρόνια, το θαύμα της ζωής δια μέσω της φύσης, εκδηλώθηκε με άπειρες μορφές αναπαράγοντας με απίστευτους συνδυασμούς τα είδη, ενισχύοντας κάποια ή καταστρέφοντας κάποια άλλα, με τελειότερη ύπαρξη στην Γη, τον άνθρωπο.
Η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, τον απασχόλησε από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια, οδηγώντας τον στην ερευνά και παρατήρηση των δυνάμεων της φύσης, έτσι ώστε να τις κατανοήσει, και να εισχωρήσει σταδιακά πίσω από τα φαινόμενα, στους νόμους που διέπουν την πλανητική τάξη και ευρυθμία.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν θεοποιήσει την φύση, τα πάντα για αυτούς ήταν πλήρη θεών, συνεπώς το θείο ενυπήρχε σε όλα τα φυσικά φαινόμενα.
Για την αρχαία Ελληνική σκέψη ο κόσμος αποτελούσε ένα εν-τάξη σύμπαν του οποίου η προκαθορισμένη υπέρβαση επιφέρει αταξία και κυρώσεις, καθώς όπως αναφέρει ο Ηράκλειτος: «ο Ήλιος δεν θα υπερβεί τα όρια του, ειδάλλως, οι Ερινύες που επικουρούν τη Δίκη, θα τον ανακαλύψουν».Ο ελληνικός φιλοσοφικός στοχασμός, δια μέσω των Ιώνων φιλόσοφων, συνέλαβε την φύση και το σύμπαν, ως ένα αιώνιο «ενιαίο» Όλον, ανάγοντας την αιτία τους σε μία πρωταρχική αυτό - γέννητη και αυτό - εξελισσόμενη ουσία-αρχή , που παραμένει άφθαρτη και αναλλοίωτη παρ' όλες τις επιφανειακές της μεταβολές.
Εφόσον ο κόσμος είναι μια εύτακτη ενότητα, Θεός και κόσμος ταυτίζονται, η θεότητα «θέει», τρέχει με άπειρες «εκφάνσεις», θεότητες τμήματα της συνείδησης του, διαμέσου των οποίων λειτουργεί το αενάως, εξελισσόμενο «γίγνεσθαι είναι του».
Η ύλη για την Ιωνική φιλοσοφία, βρίσκεται σε μία διαρκή ροή, όπου λαμβάνουν χώρα αντιθέσεις και συνθέσεις, μεταξύ των αναρίθμητων τμημάτων της, για να συνθέσει νέες ενότητες από τον εαυτό της, ενώ παράλληλα κάθε τι στην φύση έχει εν δυνάμει, ικανότητα για συνείδηση.
Ο μικρόκοσμος κατά συνέπεια αποτελεί μία αντανάκλαση του μακρόκοσμου, συνεπώς και ο άνθρωπος είναι μικρογραφία του κόσμου, άρα υφίσταται μία άρρητη ενότητα του ανθρώπου και της φύσης.
Και για την στωική φιλοσοφία αργότερα ο κόσμος είναι άφθαρτος, αγέννητος , ενώ τα πάντα ορατά και αόρατα, είναι οργανικά τμήματα μίας Θείας Ενότητας, μηδενός εξαιρουμένου, από τους Θεούς έως τους ανθρώπους. Συνεπώς όλα τα μέλη του κόσμου είναι τέκνα της ιδίας Αρχής, και οφείλουν διαρκή αλληλοσεβασμό. Για αυτό τον λόγο, καθήκον του ανθρώπου είναι να ζει σε αρμονία με το Σύμπαν. Σε αντίθετη περίπτωση, βλάπτοντας κανείς τους συνάνθρωπους του ή την φύση, βλάπτεται τελικά ο ίδιος.
Η προστασία του περιβάλλοντος συνεπώς, έπαιζε πρωταρχικό ρόλο στις ανθρώπινες δραστηριότητες της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και όλων των αρχαίων πολιτισμών γενικότερα . Μία θέση που έρχεται σε αντίθεση με τον ανθρωποκεντρισμό που επικράτησε με την κατάρρευση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, και που επικρατεί έως σήμερα, ο οποίος τοποθετεί τους ανθρώπους στην κορυφή της ιεραρχίας των ειδών. Σύμφωνα με την Γένεση, το σύμπαν αλλά και ο άνθρωπος δημιουργήθηκαν από τον Θεό:
«Και είπεν ο Θεός: Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημών και καθ' ομοίωσιν ημών... Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού. Κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν.» (1/α΄ 26,27)
Τα αποτελέσματα τής τελειότητας τού ανθρώπου, έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη την κτίση, η οποία θα υποστεί αλλαγή, για να ολοκληρωθεί ο σκοπός και η δημιουργία τού Θεού. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός έδωσε την εξουσία στον άνθρωπο να «διαχειριστεί» την γη. «Αυξάνεστε και πληθύνεστε, και γεμίσατε τη γη, και κυριεύσατε αυτή, και εξουσιάστε πάνω στα ψάρια της θάλασσας, και στα πτηνά του ουρανού, και σε όλα τα ζώα πάνω στη γη» (Γέννηση 1:28).
Και σε άλλο σημείο: «Ας κάνουμε άνθρωπο κατ' εικόνα ημών και ας εξουσιάζει σε όλη τη γη» (1:26). Συγχρόνως όμως έδωσε και μια εντολή: «Μην μολύνετε τη γη»(Αριθμοί 35:34). Η γη λοιπόν φτιάχτηκε από τον Θεό, για τον άνθρωπο. Ο Θεός την έφτιαξε, την συντηρεί, την ελέγχει, ενώ στον άνθρωπο ανέθεσε ο Θεός να διαχειρίζεται υπεύθυνα και με σοφία την δημιουργία του !!! . Είναι γεγονός πως η παλαιά διαθήκη κατά την συγγραφή της, απευθυνόταν σε ανθρώπους ενός άλλου πολιτισμικού επιπέδου, δεν παύει όμως να αποτελεί μία ανθρωποκεντρική θεώρηση του ανθρώπου έναντι της φύσης, καθώς ολόκληρη η κτίση αποτελεί ένα δευτερεύων σχέδιο για την ευημερία του ανθρώπου. Ο Κέλσος αναφέρει στον «Αληθή λόγο» , την περί φύσεως, άποψη των Ελλήνων, που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτή των Χριστιανών, που είχαν αρχίσει να επικρατούν:
« .. Ας μην νομίσει κανείς πως ο ορατός κόσμος, έχει διευθετηθεί προς χάρη του ανθρώπου. Τα κάθε τι γεννιέται και πεθαίνει για χάρη της διαφύλαξης του όλου – σύμφωνα με την αέναη διαδικασία αλλαγής, όπου το κάθε τι μετατρέπεται σε κάτι άλλο…(..).. Οι Χριστιανοί ισχυρίζονται πως τα πάντα δημιουργήθηκαν από τον θεό για χάρη του ανθρώπου, ενώ εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν έγιναν και δεν γίνονται , ούτε για χάρη του ανθρώπου ούτε για χάρη των ζώων…(…)…Ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό κατά τρόπο ώστε όλα τα μέρη του να συμβάλουν στην ολοκλήρωση και την τελειότητα του. Τα πάντα έχουν υπολογιστεί ώστε να εξυπηρετούν, όχι το ένα το άλλο, αλλά το όλον, και ο θεός για αυτό ενδιαφέρεται, και έτσι το όλον δεν το εγκαταλείπει η πρόνοια και δεν εξελίσσεται προς το χειρότερο, ούτε ο Θεός αποφασίζει ύστερα από κάποια περίοδο απραξίας να το τρέψει προς τον εαυτό του, ούτε και εξοργίζεται με τους ανθρώπους , όπως δεν εξοργίζεται με τους πιθήκους και τα ποντίκια. Ούτε απειλές εκτοξεύει εναντίων τους, γιατί το κάθε τι στον κόσμο κατέχει την θέση που του αναλογεί».
Με την έξοδο από τον μεσαίωνα, την αναγέννηση και την επιστροφή στην αρχαία Ελληνική σκέψη, η φιλοσοφία και η επιστήμη διεκδίκησαν εκ νέου την ερμηνεία του κόσμου. H επιστημονική σκέψη όμως που ανατέλλει τον 16ο και 17ο αιώνα, ακολούθησε την μεθοδολογία της αναλυτικής σκέψης, βασισμένης στην σχέση αιτίας αποτελέσματος, και στον διαμελισμό πολύπλοκων συστημάτων σε στοιχειώδη μέρη, με σκοπό την κατανόηση της συμπεριφοράς του όλου από τη μελέτη των μερών του. Ο Galileo Galilei (Γαλιλαίος 1564 – 1642 μ.χ), ήταν ο πρώτος που συνδύασε την επιστημονική εμπειρία με την χρήση της γλώσσας των μαθηματικών. Σύμφωνα με τον Galileo Galilei :
«Η φιλοσοφία είναι γραμμένη σ' αυτό το τεράστιο βιβλίο που στέκεται πάντα ανοιχτό εμπρός στα μάτια μας. Δεν μπορούμε όμως να το διαβάσουμε αν δεν μάθουμε πρώτα τη γλώσσα, και το αλφάβητο στα οποία έχει γραφτεί. Η γλώσσα του είναι τα μαθηματικά και το αλφάβητο, τα τρίγωνα, οι κύκλοι και τα άλλα γεωμετρικά σχήματα».
Ο Rene Descartes (Καρτέσιος 1596 – 1650 μχ.), εφάρμοσε το ίδιο σύστημα ερμηνείας των φυσικών νόμων, βασιζόμενο στα μαθηματικά και την γεωμετρία. Η φύση με την Καρτέσια λογική είναι μια τέλεια μηχανή, συνεπώς οι ηθικοί και θεολογικοί περιορισμοί εξαφανίζονται.
Σύμφωνα με τον Isaac Newton (Νεύτωνας 1643 – 1727 μ.χ ) η μηχανιστική άποψη του κόσμου σχετίζεται άμεσα με έναν αυστηρό ντετερμινισμό. Όλα όσα συμβαίνουν προκαλούνται από ένα προκαθορισμένο αίτιο και προκαλούν προκαθορισμένα αποτελέσματα. Η νευτώνεια μηχανική καθιερώνεται τελικά ως η ορθότερη επιστημονική αντίληψη της πραγματικότητας. Κατά αυτόν τον τρόπο και βάση του εννοιολογικού πλαισίου που ανέπτυξαν ο Galileo και ο Descartes, και ολοκληρώθηκε από τον Newton, ο κόσμος αποκαλύφθηκε στην επιστημονική σκέψη ως μία μηχανή που διέπεται από μαθηματικούς νόμους.
Έτσι ενώ το σύμπαν στην αρχαιότητα θεωρείτο ως ένα ιερό οργανικό σύνολο, διασπάστηκε από την επιστήμη σε μία μάζα ασύνδετων μηχανισμών δίχως νόημα, αποτελούμενη από απομονωμένα στοιχεία ύλης, ανταγωνιζόμενα το ένα ενάντια στο ένα άλλο, σε μία Δαρβινική προσπάθεια, για την επιβίωση του ισχυρότερου. Οι οργανισμοί, σε μία τέτοια συνάρτηση, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων όντων, θεωρούνται μηχανές, δίχως να υπάρχει ηθικό όριο σε αυτούς που είναι σε θέση να τους χειριστούν με απώτερο στόχο το προσωπικό κέρδος.
Η σύγχρονη όμως επιστημονική άποψη έρχεται εκ νέου να συναντήσει τις ολιστικές απόψεις των αρχαίων πολιτισμών. Σύμφωνα με την σύγχρονη Γεωλογία, ο πλανήτης δεν αποτελεί ένα νεκρό βράχο, αλλά μια ζωντανή οντότητα, όπου τα πάντα εξελίσσονται, κινούμενα σε μια αέναη εναλλαγή, πιέζοντας τη βιόσφαιρα να εξελιχθεί σε τελειότερες μορφές ύπαρξης, περισσότερο περίπλοκες, που διαμορφώνουν σταδιακά την ιστορία της ζωής πάνω στον πλανήτη. Ο πλανήτης τόσο εσωτερικά όσο και στην επιφάνεια του, βρίσκεται σε μία διαρκή κίνηση. Αν θα μπορούσαμε να δούμε σε πολύ γρήγορη κίνηση τις μεταβολές της γήινης επιφάνειας και των ηπείρων, θα διαπιστώναμε ένα διαρκώς μετασχηματιζόμενο πλανήτη.
Πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια για παράδειγμα όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες σε μία υπερ-ήπειρο, την «Πανγαία» ή «Παγγαία».
Σύμφωνα με τον βιολόγο James Lovelock (Τ. Λόβλοκ) και την θεωρία της «Γαίας» που ανέπτυξε την δεκαετία του εβδομήντα, όχι μόνο ο πλανήτης συμπεριφέρεται ως ένας ζωντανός οργανισμός, αλλά και οι οργανισμοί που ζουν στον πλανήτη, ρυθμίζουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα σύμφωνα με τις ανάγκες τους για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Σύμφωνα με την θεωρία του, η δράση αυτή δεν γίνεται συνειδητά εκ μέρους των οργανισμών, αλλά η δράση τους κατά την διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων, έχει δημιουργήσει ένα είδος σταθεροποιητικού μηχανισμού, που ρυθμίζει τις συνθήκες έτσι, ώστε να είναι ευνοϊκές για τη ζωή. Σήμερα αρκετοί επιστήμονες άρχισαν να βλέπουν τον πλανήτη μας πολύ περισσότερο από έναν «άψυχο-ανόργανο» μηχανισμό.
Η σύγχρονη φυσική ήρθε να ενισχύσει αυτή την άποψη, με την ανάπτυξη της κβαντικής θεωρίας, καθώς βάση των πορισμάτων της, δεν λειτουργεί μηχανιστικά, αλλά αντίθετα η φύση είναι ένα οργανικό δίκτυο από θεμελιωδώς αλληλένδετα και αλληλεξαρτώμενα φαινόμενα. Έτσι σε μελέτες όπως του Fritjof Capra (Φ. Κάπρα), τα πορίσματα της σύγχρονης φυσικής, φαίνεται να συναντιόνται με τις αρχαίες πνευματικές παραδόσεις που έκαναν λόγο για την βασική ενότητα του σύμπαντος. Δείχνει ότι δεν μπορούμε να αποσυνθέσουμε τον κόσμο σε ανεξάρτητες μικροσκοπικές ενότητες.
«Η δομή της ύλης δεν είναι καθόλου μηχανιστική... Έχει αρχίσει να επικρατεί πλέον η άποψη, ότι η επιστημονική γνώση κινείται προς την κατεύθυνση μίας μη-μηχανιστικής πραγματικότητας. Το σύμπαν αρχίζει να αναγνωρίζεται ως μία τεράστια σκέψη και όχι πλέον ως μία τεράστια μηχανή... η ομοιότητα μεταξύ της δομής της ύλης και της δομής του νου δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει καθόλου, καθώς η ανθρώπινη συνειδητικότητα απ' ότι φαίνεται διαδραματίζει έναν βασικό ρόλο στην διαδικασία της παρατήρησης».Ο κβαντικός κόσμος γενικά χαρακτηρίζεται από πλήρη έλλειψη αιτιοκρατίας, όπως το έθεσε ο φυσικός David Bohm (Ν. Μπόμ):
«υποτίθεται ότι σε κάθε πείραμα, το ακριβές αποτέλεσμα που θα επιτευχθεί, είναι εντελώς αυθαίρετο, με την έννοια ότι δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο που υπάρχει ή που έχει υπάρξει στον κόσμο.»
Έτσι ενώ στην Κλασική Μηχανική οι ιδιότητες και η συμπεριφορά των μερών καθόριζε αυτήν του συνόλου, στην Κβαντομηχανική η κατάσταση αντιστρέφεται.
Το «όλον» είναι που καθορίζει την συμπεριφορά των μερών, καθώς σύμφωνα με την κβαντική θεωρία τα υποατομικά σωματίδια δεν είναι «αντικείμενα», αλλά αλληλοσυνδέσεις μεταξύ αντικειμένων που και αυτά με τη σειρά τους, είναι αλληλοσυνδέσεις μεταξύ άλλων αντικειμένων κ.λ.π.
Υπό το πρίσμα των νέων ανακαλύψεων η κατανόηση της φύσης παραμένει πάντα ο βασικός στόχος της επιστημονικής σκέψης, αλλά η κατανόηση αυτή δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον έλεγχο της φύσης, διότι, όπως σημειώνει ο διάσημος φυσικός Ilya Prigogine (Ί. Πρίγκοζιν):
«θα ήταν τυφλός ο αφέντης που θα πίστευε ότι καταλαβαίνει τους δούλους του, επειδή εκείνοι υπακούουν στις διαταγές του. Είναι ο διάλογος με τη φύση αυτός που μας επιβάλλει μια νέα αντίληψη της ίδιας της φύσης. ...Η επιστήμη του τέλους του αιώνα θα είναι όλο και περισσότερο επιστήμη των «ολικών φαινομένων. Θα έλεγα ότι η εικόνα που πρέπει να εγκαταλείψουμε είναι εκείνη, στην οποία ο άνθρωπος είναι ο βασιλιάς του σύμπαντος, το μοναδικό λογικό ον εν μέσω κάθε είδους σκλάβων. Στην πραγματικότητα, σήμερα ο άνθρωπος δεν είναι παρά μέρος ενός αρκετά πολύπλοκου πλέγματος αλληλεπιδράσεων. Παρά την ευφυΐα του, η οικολογική του επιτυχία παραμένει επισφαλής. Υπάρχουν ζώα που κατορθώνουν πολύ μεγαλύτερη οικολογική επιτυχία. Για παράδειγμα, τα μυρμήγκια. Συγκεντρωμένα όλα μαζί διαθέτουν μια βιομάζα δέκα φορές μεγαλύτερη από εκείνη των ανθρώπων και βρίσκονται παντού, ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται κυρίως στις πόλεις. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας του περιβάλλοντος. Το πρόβλημα της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-φύσης θα προταθεί με ειδικούς όρους και θα απαιτήσει έρευνες που μόλις τώρα αρχίζουν» .O 21ος αιώνας θα είναι σίγουρα ο αιώνας του περιβάλλοντος, καθώς η ανεξέλεγκτη και υπεροπτική δραστηριότητα του ανθρώπου έναντι της φύσης τον τελευταία αιώνα, άλλαξε ριζικά τη φυσιολογική πορεία των φυσικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε άμεσα από την οικολογική «νέμεση» . Όπως επισημαίνει ο χημικός Paul J. Crutzen ( Πωλ Τ. Κρούτσεν) βραβευμένος το 1995 με το Νομπέλ Χημείας για τη συνεισφορά του στην κατανόηση του φαινομένου της τρύπας του όζοντος,:
«Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα ζήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε μια περίοδο δραστικών κλιματολογικών και περιβαλλοντολογικών αλλαγών».
Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία για την Έρευνα του Καρκίνου, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 80% των καρκίνων οφείλεται σε περιβαλλοντικές επιδράσεις. Οι εκατοντάδες των πιθανών και πραγματικών καρκινογόνων ουσιών, έχουν προσδιοριστεί μεταξύ των 70.000 βιομηχανικών χημικών ουσιών που μολύνουν τον αέρα, το νερό και το χώμα .
Ο Paul J. Crutzen ( Πωλ Τ. Κρούτσεν) για να περιγράψει τις γεωλογικές αλλαγές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της σε πρώτες ύλες, τροφή, πόσιμο νερό, ξυλεία, κλ.π, ονόμασε μεταφορικά την εποχή που διανύουμε τώρα ως «Ανθρωπόκαινο», θέλοντας να την παρομοιάζει με μία εκ των γεωλογικών περιόδων (όπως η Ολόκαινος, η Μειόκαινος κλπ) κατά την οποία οι άνθρωποι ανταγωνίζονται τη φύση σε ότι αφορά την επίπτωση στο οικουμενικό περιβάλλον. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Η χρήση των πόρων της Γης από την ανθρωπότητα έχει αυξηθεί τόσο πολύ, που μοιάζει δικαιολογημένο να ορίσουμε τους περασμένους δυο αιώνες και το μέλλον ως νέα γεωλογική εποχή».Μέσα στην δεκαετία 1990 – 2000 για παράδειγμα, η ανθρωπότητα έχει αποψιλώσει μια περιοχή τρεις φορές μεγαλύτερη από την Ιταλία. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μετακινεί περίπου σαράντα δισεκατομμύρια τόνους ορυκτών και μεταλλευμάτων για τον κατασκευαστικό τομέα, δέκα φορές περισσότερο από το ανάλογο έργο των παγετώνων, και σαράντα φορές περισσότερο από το έργο του ανέμου. Κατ αυτόν τον τρόπο λόγω της υπερεκμετάλλευση της φύσης, και της μόλυνσης του περιβάλλοντος έχουμε αυξήσει και επιταχύνει τις φυσικές καταστροφές, καθώς ο πλανήτης προσπαθεί να επιφέρει την χαμένη οικολογική ισορροπία.
Για παράδειγμα την δεκαετία που πέρασε, συνέβησαν 86 μεγάλης κλίμακας καταστροφές, την δεκαετία του 1970 47, ενώ αντίστοιχα την δεκαετία του 1950, 20. Την τελευταία μόνο δεκαετία, εκδηλώθηκαν τρεις φορές περισσότερες φυσικές καταστροφές κυρίως πλημμύρες και τυφώνες στον κόσμο, από ότι στην δεκαετία του '60, ενώ τετραπλασιάστηκε το κόστος των καταστροφών από παρόμοια φαινόμενα.
H αλλαγή του κλίματος και μόνο λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου στα επόμενα 50 χρόνια, προβλέπεται να οδηγήσει στην εξαφάνιση του ενός τετάρτου της πανίδας και της χλωρίδας του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα για τις επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας στα οικοσυστήματα. Λόγω της μεγάλης κλίμακας εκπομπών βιομηχανικών αερίων όπως το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), τα τελευταία χρόνια υφίσταται μία ιδιαίτερος επικίνδυνη παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με αναφορά της ακαδημίας των Η.Π.Α, η πρόσφατη θέρμανση είναι πρωτοφανής για τα τελευταία 400 χρόνια τουλάχιστον, και ενδεχομένως τις τελευταίες αρκετές χιλιετίες, αν και ήταν σχετικά θερμό το κλίμα γύρω στο έτος 1.000 που ακολουθήθηκε από μια «μικρή παγετωνική εποχή», περίπου από το 1500 έως 1850 π.χ . Ή υπερθέρμανση αυτή, εξαναγκάζει περίπου 1.700 είδη του ζωικού και φυτικού βασιλείου σε μετανάστευση προς τους πόλους.
Πιο πρόσφατη μελέτη ( Σεπτέμβριος του 2006) της N.A.S.A, έκανε λόγω για ραγδαία αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη τα τελευταία 30 χρόνια, με αποτέλεσμα η Γη να ξεπερνάει τώρα κάθε θερμοκρασιακό ρεκόρ των τελευταίων 12.000 ετών. Το πιο ανησυχητικό συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι απέχουμε μόλις 1 βαθμό Κελσίου από το μέγιστο επιτρεπτό όριο. Αν δεν ξεπεραστεί το μέγιστο αυτό, η κατάσταση θα είναι ελέγξιμη. Αν όμως η μέση θερμοκρασία αυξηθεί άλλους 2 ή 3 βαθμούς, τότε θα γνωρίσουμε αλλαγές που θα κάνουν τη Γη αγνώριστη! Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία φορά που ο πλανήτης είχε φθάσει σε τέτοια θερμοκρασία - στο μέσο της Πλειοκαίνου, κάπου τρία εκατομμύρια χρόνια πριν - το επίπεδο της θάλασσας είχε φτάσει περίπου 25 μέτρα υψηλότερα από το τωρινό
Το επίπεδο ανόδου της θάλασσας έχει επίσης επιταχυνθεί σημαντικά, καθώς από 1870 έως σήμερα ο μέσος όρος της ανόδου ήταν 1,44 χιλιοστά το χρόνο.
Αυτό ανατράπηκε κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα, καθώς η άνοδος επιταχύνθηκε στα 1,7 χιλιοστά ανά έτος, ενώ τα τελευταία 50 χρόνια ανέβηκε στα 1,8 χιλιοστά το χρόνο.
Αν αυτό εξακολουθήσει να συμβαίνει τότε έως τα τέλη αυτής της χιλιετίας και η συνολική άνοδος θα μπορούσε να φθάσει στα 11,4 μέτρα. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η Γροιλανδία χάνει τον πάγο της με διπλάσιο ρυθμό, από όσο ήταν μόλις μια δεκαετία πριν, και είναι η αιτία για την ήδη - περίπου 20 %- πρόσφατη άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Η άνοδος της θερμοκρασίας σημαίνει αυτομάτως και το λιώσιμο των πολικών πάγων, οι οποίοι συγκρατούν και συντηρούν το υφιστάμενο κλίμα, καθώς αντανακλούν περίπου το 90 % της ηλιακής ενέργειας που φτάνει στην Γη, ενώ τα νερά των ωκεανών απορροφούν περίπου το 90 % αυτής της θερμότητας.
Το λιώσιμο των πολικών πάγων και η διαστολή των ωκεανών λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας , σημαίνει ταυτόχρονα αύξηση των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι πλημμύρες, οι καταιγίδες και θα γίνουν συχνότερες, αυξημένη διάβρωση των ακτών στις αμμώδεις παραλίες, αλλά και κάλυψη με νερό νησιωτικών και παράκτιων κρατών.
Από την άλλη η αύξηση της θερμοκρασίας θα μειώσει ταυτόχρονα την παροχή πόσιμου νερού για εκατομμύρια ή ακόμα και για δισεκατομμύρια ανθρώπους. Όλες αυτές οι μεταβολές θα σημάνουν, την εξαφάνιση του θαλάσσιου πάγου, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας, την τήξη του μόνιμου στρώματος του πάγου στη Σιβηρία. Καταυτό τον τρόπο θα ελευθερωθούν τεράστιες έγκλειστες ποσότητες μεθανίου, θα μετατραπούν τα δάση από απορροφητήρες του διοξειδίου του άνθρακα σε παραγωγούς.
Οι θερμότερες θερμοκρασίες θα επηρεάσουν επίσης καταλυτικά την γεωργική παραγωγή, ενώ θα υπάρξει ταυτόχρονα ιδιαίτερα στον τρίτο κόσμο εξάπλωση τροπικών ασθενειών, όπως η ελονοσία.
Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό W.W.F, Ελλάδα κατατάσσεται στην 17η θέση στην κλίμακα της αντι-οικολογικής συμπεριφοράς ανάμεσα σε 147 χώρες του πλανήτη, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Η.Π.Α, να κατέχουν την αρνητική πρωτιά.. Ο λόγος είναι η ενεργειακή πολιτική της χώρας που προκαλεί μεγάλες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα επίσης, με την τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, η συνολική κατανάλωση ενέργειας στην Ελλάδα παρουσιάζει κατά μέσο όρο ετήσια αύξηση της τάξης του 2,7% (1990-2003), που είναι από τις πιο μεγάλες ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
O James Lovelock, προειδοποιεί πως ο μηχανισμός που διατήρησε το φυσικό περιβάλλον κατάλληλο για ζωή έως τώρα, στρέφεται εναντίον μας, εξαιτίας των καταχρήσεων της ανθρωπότητας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η αλλαγή του κλίματος είναι μη αναστρέψιμη και η ζωή στη Γη δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Ο καθηγητής είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Πριν τελειώσει αυτός ο αιώνας, δισεκατομμύρια από εμάς θα πεθάνουν, και οι λίγοι άνθρωποι που θα επιζούν θα βρίσκονται στην Αρκτική όπου το κλίμα θα παραμένει ανεκτό» .
Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και η ανακύκλωση, μπορούν να συμβάλουν στην μείωση της καταστροφής του περιβάλλοντος, αλλά λόγω του βαθμού της καταστροφής του οικοσυστήματος, χρειάζεται πλέον ο άνθρωπος να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του, να αλλάξει ουσιαστικά ολόκληρη η κοσμοθεωρία του, καθώς η οικολογική συνείδηση αποτελεί πλέον ανάγκη επιβίωσης.
Η αναγνώριση της αλληλεπίδρασης του φυσικού κόσμου στο σύνολό του, και η συνειδητοποίηση των αποτελεσμάτων της αλόγιστης και καταστροφικής δραστηριότητας του ανθρώπου, στο οικοσύστημα, και εν τέλη η άρση της ανθρώπινης αλαζονείας, θα πρέπει να αποτελέσουν τα βασικά συνθετικά στοιχεία του συνειδητοποιημένου πολίτη της κοινωνίας του 21ου αιώνα. Ποτέ πριν ο άνθρωπος δεν κατείχε τόση πολλή γνώση, και τόσο πολλή δύναμη, ικανή να αλλάξει το περιβάλλον του, συνεπώς από την δράση του ανθρώπου, και από την έκβαση του αγώνα του ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή που ο ίδιος προκαλεί, θα εξαρτηθεί το μέλλον της ανθρωπότητας και η εξέλιξη του πολιτισμού...


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή η λογική είναι τρέλα, πως τούτη η σχιζοφρενική ανάγκη για δόξα και χρήμα είναι ασθένεια και χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Posted: 04 Mar 2013 02:26 AM PST

Η κρίση των ψυχών

Αποφάσισα να διατυπώσω με αυτό τον τρόπο τις σκέψεις μου διότι ειλικρινά από παιδί μου φαίνονταν παράλογη η λογική σας και δυστυχώς ή ευτυχώς το ίδιο παράλογη την θεωρώ και σήμερα.

Ο άνθρωπος λοιπόν, όπως λέγεται από την στιγμή που έρχεται στον κόσμο κουβαλά εκτός από το σώμα του και τα ανθρώπινα δικαιώματα του τα οποία είναι το δικαίωμα στην ζωή και στην ελευθερία, το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης , την ισότητα ενώπιον του νόμου. Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, την εργασία και την εκπαίδευση.

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.   

- 1ο Άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε

Γιατί λοιπόν ο κόσμος στον οποίο ζω είναι δομημένος τελείως διαφορετικά? Μήπως το είδος άνθρωπος βρίσκεται υπό εξαφάνιση;   Μήπως όλοι εμείς έχουμε τα συμπτώματα ανθρώπου δηλαδή πεινάμε, διψάμε, σκεφτόμαστε, δημιουργούμε, ερωτευόμαστε αλλά δεν είμαστε άνθρωποι; Με συγχωρείτε μα αλλιώς μου είναι αδύνατο να κατανοήσω πως συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μου... ή καλύτερα πως επιτρέπουμε να συμβούν.

Επιτρέψαμε μια σέσουλα χαρτιά  να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις μας και να τις καταστρέψουν. Βιάζουν καθημερινώς τις ψυχές όλων μας μέσω των ΜΜΕ κι εμείς εκστασιασμένοι από τα ανθρώπινα δημιουργήματα (λεφτά, σπίτια, αυτοκίνητα και όλων των ειδών τα προϊόντα και τις συμπεριφορές) παλεύουμε μια ζωή να γίνουμε σαν κι αυτούς αδιαφορώντας για το ουσιαστικό νόημα της ζωής, γυρεύοντας ευτυχία μέσα από υλικά αγαθά,  σπέρνοντας στην ψυχή μας το μικρόβιο της καχυποψίας σε όποιον άνθρωπο κάνει κάτι καλό για μας ή για τους γύρω του και χαρακτηρίζοντας τον πολλές φορές απλά και δίχως  ντροπή τρελό.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή η λογική είναι τρέλα,  πως τούτη η σχιζοφρενική ανάγκη για δόξα και χρήμα  είναι ασθένεια και χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Πριν τρία χρόνια πέταξα την τηλεόραση μου για να σώσω λίγο από τον εαυτό μου. Εκτός από την πλύση εγκεφάλου την οποία δεχόμουν σε ότι αφορά σε προϊόντα και κοινωνικά αποδεκτές ή μη συμπεριφορές, άκουγα όλη μέρα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και ξανά μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.... Εκπομπές ψυχολογίας και ανάλυσης της συμπεριφοράς, τόνωση της αυτοεκτίμησης που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δημιούργησαν τον σημερινό «υπεράνθρωπο» ο οποίος πρέπει να είναι όμορφος, έξυπνος μορφωμένος και να ακολουθεί πιστά τη μόδα και τα πρότυπα που του πασάρουν.

 Πουθενά δεν άκουσα μάθετε να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας γιατί μέσα από αυτό θα αισθανθείτε σημαντικοί, μέσα από αυτό θα νιώσετε το συναίσθημα της προσφοράς κι έτσι θα αποκτήσετε αυτοεκτίμηση και θα πάψετε να αγοράζετε και να αγοράζετε για να ικανοποιήσετε το εγώ σας,  την αρρωστημένη προσκόλληση μας στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι. Όπως λέει κι ένας φίλος μου πουθενά η λέξη «αγάπη».....

Κι έτσι πήγαμε όλοι και στους ψυχολόγους μας,  το κρατήσαμε βέβαια κρυφό από το γείτονα και φτάσαμε να παίρνουμε όλοι αγχολυτικά για να γίνουμε ακόμη πιο μαλθακοί ακόμη πιο υπνωτισμένοι. Δεν τα λέω όλα αυτά για να πετάξουμε όλοι τις τηλεοράσεις αλλά για να μάθουμε να κοιτάμε λίγο κι από το παράθυρο μας.

Πέσαμε θύματα ενός καλά οργανωμένου πειράματος και το πήραμε είδηση εκ των υστέρων ή μάλλον μας βόλεψε να το πάρουμε είδηση τώρα. Ζήσαμε τη μεγάλη ζωή, καυχηθήκαμε για το αμάξι και το εξοχικό μας και νιώσαμε ανέλπιστη χαρά την ίδια στιγμή που κάποιος δεν είχε να φάει... Η πιο συχνή απάντηση βέβαια είναι κι εγώ τι φταίω; Ας πρόσεχε... εγώ εργάζομαι και τα έχω, δεν τα έκλεψα από κανένα και τέτοιες απενοχοποιητικές μπούρδες.

Και βέβαια φταίμε!!!!! Γιατί το ανεχόμαστε !!!!!!!!Γιατί δεν έχουμε τύψεις και δε συνειδητοποιούμε ότι το σύστημα που υπηρετούμε  πιστά, εξευτελίζει το είδος μας και μας στερεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του ίδιου μας του εαυτού. Γίνεται να υπάρξει άνθρωπος χωρίς φαγητό και νερό; Όχι βέβαια. Εμείς  με ποιό δικαίωμα κοστολογήσαμε το δικαίωμα μας; Αστείο δε φαίνεται; Η ίδια η ύπαρξη μας  στρέφεται εναντίον μας...

Θα ήθελα να μην διαδηλώνουμε τώρα μόνο που μας κόβουν τους μισθούς αλλά για τη θέσπιση νόμου,  αφού από ότι φαίνεται μας αρέσουν οι νόμοι,  κατώτατου ορίου φτώχειας. Ας γίνει  πλούσιος όποιος θέλει αφού το ΄χει καημό αλλά ας βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την αρρώστια απαιτώντας ως απαραίτητα για κάθε άνθρωπο την τροφή, τη στέγη, την υγεία. Δηλαδή τί; Όποιος δεν εργάζεται δε θα έχει να φάει?  Είναι λογική αυτή;

Θα ήθελα να βάλουμε ένα όριο σε αυτή την τρέλα. Να αντιδράσουμε στο χάος με πράξεις κι αυτό θα γίνει φτιάχνοντας μόνοι μας τις συνθήκες στις οποίες θέλουμε να ζήσουμε συνειδητοποιώντας ότι όλα αυτά είναι ανθρώπινα δημιουργήματα και μπορούμε απλά να τα αλλάξουμε.

Θα ήθελα να μην αποτελεί αξιοσημείωτο ιστορικό γεγονός ο πόλεμος αλλά ντροπή και σφάλμα. Εμείς βέβαια αντίθετα πάμε στο στρατό και είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας άρα επί της ουσίας είμαστε συνένοχοι στον πόλεμο. Βέβαια όποιον και να ρωτήσεις φυσικά! είναι υπέρ της ειρήνης.

Θα ήθελα να πάψει να μας σοκάρει η διαφορετικότητα.

Θα ήθελα να νιώσουμε ισχυρή ευθύνη όλων όσων συμβαίνουν στο περιβάλλον μας.

Της Φένιας Χρήστου

                                                ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

O ΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Posted: 04 Mar 2013 12:39 AM PSTΣύμφωνα με την ορφική διδασκαλία, ο Έρωτας προήλθε από το «κοσμικό αυγό» που άφησε η Νύχτα 
στους κόλπους του Ερέβους. Υπέρ μιας κοσμογονικής καταγωγής του τίθεται και ο Ησίοδος στη 
Θεογονία, καθώς αναφέρει πως ο Έρωτας προήλθε από το Χάος μαζί με τη Γαία, στοιχεία επίσης 
χωρίς γεννήτορες.
Στη μεταομηρική μυθολογία παρουσιάζονται και άλλοι γεννήτορες του Έρωτα, ενώ συχνά σχετίζεται 
με τη θεά Αφροδίτη. Σύμφωνα με τη Σαπφώ είναι γιος της Αφροδίτης και του Ουρανού, ενώ σύμφωνα 
με τον Σιμωνίδη τον Κείο είναι γιος της Αφροδίτης και του Άρη. Αναφέρεται και ως υπηρέτης και 
συνοδός της Αφροδίτης. Ο Αλκαίος αναφέρει ότι ο Έρωτας ήταν γιος της Ίριδαςκαι του Ζέφυρου
Σε άλλες πηγές, πατέρας του Έρωτα θεωρείται ο Ήφαιστος.
Από τους τραγικούς, ιδιαίτερη σημασία στον θεό Έρωτα αποδίδει ο Ευριπίδης. Ο Ευριπίδης διαχωρίζει
 τη δύναμη του Έρωτα σε δύο μορφές: Σε αυτή που μπορεί να οδηγήσει στην Αρετή και σε εκείνη που
 οδηγεί στην Αθλιότητα. Με παρόμοιο τρόπο, στο Συμπόσιο του Πλάτωνα εντοπίζουμε τον «καλό»
 Έρωτα (γιο της Αφροδίτης Ουρανίας) και τον «κακό» Έρωτα (γιο της Αφροδίτης Πανδήμου). Στην αρχαιοελληνική μυθολογία υπάρχουν δύο βασικές υποστάσεις του Έρωτα: η παλιότερη θεότητα είναι 
αυτή που ενσαρκώνει όχι μόνο τη δύναμη της ερωτικής αγάπης αλλά και τη δημιουργική δύναμη της αεικίνητης φύσης, αποτελούσε το πρωτότοκο Φως που ευθύνεται για την ύπαρξη και την τάξη όλων
 των πραγμάτων στον Σύμπαν.
Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, αυτή η μορφή του Έρωτα γεννήθηκε πριν από τους θεούς του Ολύμπου, όταν το Χάος γέννησε τη Γαία και τον Τάρταρο. Σύμφωνα με τους Όρνιθες του Αριστοφάνη,
 «άνθισε» από ένα αυγό, καρπό της ένωσης της Νύχτας και του Σκότους.
Στα Ελευσίνια Μυστήρια, ο Έρως λατρευόταν ως Πρωτόγονος, αυτός δηλαδή που γεννήθηκε πρώτος.
Από την άλλη πλευρά, αργότερα στα χρόνια της αρχαιότητας, ο Έρωτας προέκυψε ως γιος της
 Αφροδίτης (με πατέρα είτε τον Άρη, είτε τον Ήφαιστο).
Σύμφωνα με άλλες πηγές, γεννήθηκε μαζί με την Αφροδίτη, ενώ άλλοι τον θεωρούν γιο της Ίριδας 
και του Ζέφυρου.
Αυτή η μορφή του Έρωτα ανήκε στη συνοδεία της Αφροδίτης, δάμαζε την πρωταρχική δύναμη της 
αγάπης και την κατεύθυνε κατά τη θέλησή του προς τους θνητούς, ένας ρόλος που αρμόζει στον καρπό
 της ένωσης της «Αγάπης» (Αφροδίτη) είτε με τον «Πόλεμο» (Άρης) είτε με τη «Φωτιά» (Ήφαιστος).
Υπάρχουν μύθοι που τον θέλουν πανέμορφο στην όψη, αλλά και συχνή πηγή μπελάδων για τους θεούς
 και τους θνητούς. Άλλοι μύθοι παρουσιάζουν έναν Έρωτα με γνώση της τεράστιας δύναμής του, να
 αρνείται τις παρακλήσεις της μητέρας του και των άλλων θεών να επεμβαίνει στη ζωή των  θνητών  (Βικιπαίδεια).


¨Ενα πολύ ενδιαφέρον  βίντεο από το Μουσείο  Κυκλαδικής τέχνης για τον ΄Ερωτα , από την εποχή της Ησιόδειας Θεογονιας,   έως την ύστερη αρχαιότητα.Ο ΄Ερωτας  , με την όποια μορφή του, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, δεν άφησε 
ασυγκίνητο  κανέναν καλλιτέχνη, είτε ποιητή, είτε ζωγράφο, είτε μουσικό. Πάμπολλες  
απεικονίσεις του , κατακλύζουν τα μουσεία τέχνης όλου του κόσμου.
Ας απολαύσουμε μερικά απ΄αυτά τα έργα:

Ἔρως ἀναπαυόμενος, Falconet

Ἔρως καὶ Ψυχή, 
τοῦ A. Canova

Ἔρωτος κυνηγότοποι, Burne-Jones

Ἔρως καὶ Ψυχή

Ὁ Ἔρως ὑπερνικῶν τὸν Πᾶνα

Προσφοραὶ εἰς Ἔρωτα, Greuze

Ἔρως καὶ Ψυχή, Bouguereau

Ὁ Ἔρως φεύγει, Bouguereau

Εἰς τὸ Βασίλειον τοῦ Ἔρωτος, Bouguereau

Ἡ Ψυχὴ εἰσέρχεται εἰς Ἔρωτος Κῆπον, Waterhouse

Ἔρως, ῥωμαϊκὸν ἄγαλμα

Ἔρωτος θρῆνος, Bouguereau

Νεαρὴ κόρη ἀμύνεται ἀπὸ τὸν Ἔρωτα, Bouguereau

Ὁ Ἔρως εὐρίσκει τὴν Ψυχήν, Burne-Jones

Ἡ Ἀφροδίτη παρηγορεῖ τὸν Ἔρωτα, Boucher

Ἔρως καὶ Ἀφροδίτη, τοῦ Lotto.

΄Αρης , Αφροδίτη και ΄Ερως  και Χρόνος,  1625 Guercino

Αντίγραφο από μαρμάρινο άγαλμα του Πραξιτέλους.

Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic φωτο Val_McG

Καραβάτζιο, Gemäldegalerie

Ο Αινείας παρουσιάζει τον έρωτα ντυμένο σαν Ασκάνιο στη Διδώ.

Giovanni Battista Tiepolo (1696–1770) Villa Valmarana, Vicenza

Psyché et l'amour (1626–29) by Simon VouetMusée des Beaux-Arts de Lyon

Peter Paul Rubens (1577–1640) Έρωτας σε δελφίνι. Royal Museums of Fine Arts of Belgium

Albrecht Dürer (1471–1528) , έρωτας κλέπτων μέλι

τυφλός έρως, Piero della Francesca (1420–1492

Ρωμαικό αντίγραφο, από άγαλμα του Λυσίππου, Καπιτώλιο

Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported WIKIPEDIA

Cupid and Psyche (1817), Cleveland Museum of Art
Ο Έρως σε γλυπτό της Πομπηίας.

                                                          ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΡΩΤΟΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αρχαίες ελληνικές κατάρες

Posted: 04 Mar 2013 12:33 AM PST

                       

Πινακίδες και πάπυροι, μαγγανείες και μάγια στον σκοτεινό κόσμο της ελληνικής αρχαιότητας 


Γράφει η Τζίνα Καλυβιώτου: 


Για τη διερεύνηση του σκοτεινού κόσμου της ελληνικής αρχαιότητας, τα μοναδικά μέσα, στα οποία ουσιαστικά μπορεί να βασιστεί κάποιος είναι οι μαγικοί πάπυροι, οι πινακίδες και τα φυλαχτά. Μαγικοί ονομάστηκαν από τους επιστήμονες όλοι εκείνοι οι πάπυροι που περιέχουν μαγγανείες, μαγικές ρήσεις, ύμνους και τελετουργίες και προέρχονται από την ελληνική ή τη ρωμαϊκή Αίγυπτο.

Γραμμένοι στην ιερογλυφική ή την κοινή αλεξανδρινή γραφή της εποχής, χρονολογούνται κυρίως στους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ενασχόληση με τη μαγεία δεν απαντάται πριν από την εποχή των Πτολεμαίων ή των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Πηγές της εποχής αναφέρουν ότι στην αρχαιότητα υπήρχαν πολλές συλλογές μαγικών κειμένων που κατεστράφησαν ηθελημένα. Οι δοξασίες που απηχούν αυτά τα κείμενα έχουν έναν εντελώς σύνθετο χαρακτήρα, αναμειγνύοντας στοιχεία από το ελληνικό πάνθεο με αυτά της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας, ενώ συχνά αποτελούν ένα αμάλγαμα αρχαίων ελληνικών, αιγυπτιακών, βαβυλωνιακών και ιουδαϊκών παραδόσεων. Σύμβολα και λέξεις εντελώς δυσνόητα, ακατάληπτες εικονογραφήσεις, αριθμοί με απόκρυφο νόημα κάνουν αναφορά σε μια μύηση, η οποία, ακριβώς για να παραμείνει κρυφή, εκφράζεται με μισόλογα. 


Αν και λιγότερο αποκαλυπτικές από τους παπύρους, οι μαγικές πινακίδες αποτελούν μια εξαιρετικά πολύτιμη πηγή για τον κόσμο της ελληνικής μαγείας. Οι πινακίδες αυτές ήταν ορθογώνια μολυβένια ελάσματα, με χονδροειδή συνήθως χάραξη, τα οποία τυλίγονταν ή διπλώνονταν και ήταν καρφωμένα με ένα ή περισσότερα καρφιά που χρησίμευαν όχι μόνο για το σφράγισμα του σημειώματος αλλά συγχρόνως εξέφραζαν και την επιθυμία του συντάκτη της πινακίδας για την καθυπόταξη του παραλήπτη. Η αρχαία ελληνική λέξη «κατάδεσμος», που χρησιμοποιούνταν για τις μαγικές πινακίδες, σημαίνει δέσιμο και είναι παράγωγο του ρήματος «καταδέω» (δένω γερά), λέξεις οι οποίες εκφράζουν την επιβολή δέσμευσης στον παραλήπτη. Αδέξια χαραγμένες, με πρόχειρη γραφίδα, καρφί ή με μύτη μαχαιριού, οι μαγικές αυτές πινακίδες περιείχαν άτακτες σειρές γραμμάτων που αντιστοιχούσαν σε στερεότυπες φράσεις, επαναλαμβανόμενες και συνταγμένες σε ημιβάρβαρα ελληνικά, οι οποίες πολλές φορές αγγίζουν τα όρια της χυδαιολογίας. Αβίαστα συνάγεται το συμπέρασμα πως οι χαράκτες ήταν άνθρωποι αμόρφωτοι, προερχόμενοι από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, χωρίς το παραμικρό λογοτεχνικό ταλέντο. 


Τα μολυβένια ελάσματα διπλωνόταν και τοποθετούνταν σε σημεία συνδεδεμένα με τον Κάτω Κόσμο. Οι πιο συνηθισμένες κατάρες ήταν από κατηγορούμενους σε δίκες, θύματα ληστείας, ζηλιάρηδες εραστές, και αντιπάλους σε γυμναστικές επιδόσεις. Σ' αυτή την πινακίδα οι κατάρες στρέφονται ενάντια στις γλώσσες των μαρτύρων ή του μηνυτή. 

«Κάλεσε για μένα τον τρικέφαλο δαίμονα για να αποσπάσει την καρδιά του Πλότιους. Υπόσχομαι ότι θα σου προσφέρω δώρα _ σύκα και ένα μαύρο γουρούνι _ αν ολοκληρωθεί αυτό, πριν από το μήνα Μάρτιο. Αυτά θα σου προσφέρω, Περσεφόνη Salvia, όταν ολοκληρώσεις αυτά που ζητώ. Δίνω σε σένα το κεφάλι του Πλότιους του δούλου, γιού του Αβονία. Δίνω σε σένα το μέτωπο του Πλότιους. Περσεφόνη Salvia, δίνω σε σένα τα φρύδια του Πλότιους. Περσεφόνη Salvia, δίνω σε σένα τα βλέφαρα του Πλότιου. Περσεφόνη Salvia, δίνω σε σένα τους μαθητές του Πλότιους…». «Σου παραδίδω τον Πλότιους από το μήνα Φεβρουάριο. Άφησέ τον να χαθεί οριστικά. Άφησέ τον να πεθάνει άθλια. Άφησέ τον να καταστραφεί στη δυστυχία του ολοκληρωτικά. Φρόντισε ώστε να μη δει άλλο ένα μήνα»! 

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ....ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ!!!

Posted: 04 Mar 2013 09:08 AM PSTΌσο εσύ θα αγοράζεις τα προϊόντα τους και δεν τους μποϋκοτάρεις να βάλουν μυαλό, αυτοί θα εισπράττουν μισθούς πάνω από 10.000 ευρώ το μήνα και για σένα θα ζητούν να σου δώσουν 300 ευρώ.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ

Posted: 04 Mar 2013 12:22 AM PST


Τα Ηλύσια Πεδία βρίσκονται σε πεδία ανθρακούχων πλανητών υπερουρανίων κρυστάλλων ή πολυτίμων λίθων, στην περιοχή του αστρικού δαχτυλίου Nebula M-57, μεταξύ των άστρων β` και γ` του Αστερισμού της Λύρας.
Καλύπτονται από έναν γιγαντιαίο στρόβιλο διαυγούς κρυσταλλικής ενέργειας, η οποία βοηθά τις ψυχές να μεταφέρονται από το ένα επίπεδο στο άλλο, ή στην αλλαγή της κατάστασης στο εσωτερικό των Ηλυσίων Πεδίων. Η διαφάνεια και η καθαρότητα των κρυστάλλων αλλά και η εναλλαγή των χρωμάτων, δημιουργούν στις ψυχές συνθήκες ευδαιμονίας.
Οι κοσμικές συνθήκες της περιοχής των Ηλυσίων Πεδίων, δεν μοιάζουν σε τίποτα με την αίσθηση του τρισδιάστατου χώρου και των συνθηκών φωτισμού, όπως αυτές εκδηλώνονται στον πλανήτη μας. Είναι τελείως έξω από τις δικές μας αντιλήψεις περί χώρου και χρόνου.
Στον χώρο των Ηλυσίων Πεδίων η ψυχή μορφοποιείται σε ανθρώπινο σχήμα ελαφρώς φωτεινό και διατηρεί την καλύτερη μορφή του σώματος της τελευταίας ενσάρκωσης, χωρίς να χάνει καθόλου από τα χαρακτηριστικά που είχε όταν ζούσε στον δικό μας τρισδιάστατο χώρο. Ο χρόνος δεν έχει καμμιά επίδραση στην ψυχή, η οποία δεν γερνά.
Στα Ηλύσια Πεδία, οι ενεργειακοί στρόβιλοι των ψυχών καθαρίζονται τελείως από τις σκιές και τα μελανά στίγματα με τα οποία είχαν μολυνθεί κατά την ενσάρκωση τους στον πλανήτη μας, εξαγνίζονται τελείως και αναδιατάσσονται, προκειμένου να σταλούν στο "σημείο τομής όλων των παραλλήλων", είτε για να λάβουν εντολή νέας ενσάρκωσης, είτε για να αναλάβουν αποστολή σε άλλα επίπεδα φωτός.
Τα τοπία και όλα όσα συνιστούν την γήινη πραγματικότητα, όπως δένδρα, φυτά, θάλασσες, νερά, πτηνά και ζώα, καθώς και οι εναλλαγές εποχών, είναι αποτέλεσμα εικονικών εξομοιωτών, ώστε οι ψυχές να μην λυπούνται και να νοιώθουν μαρασμό που εγκατέλειψαν τα υλικά πεδία. Η ατμόσφαιρα είναι λεπτή, αιθερική και η θερμοκρασία αμετάβλητη. Οι συνθήκες φωτισμού είναι επίσης αμετάβλητες και μοιάζουν με τις συνθήκες φωτισμού του πλανήτη μας λίγο πριν και κατά την ανατολή του ήλιου.
Υπεύθυνοι των Ηλυσίων Πεδίων είναι οι οντότητες της"Φωτεινής Ομίχλης"..
Κατά την Ελληνική Μυθολογία τα Ηλύσια Πεδία αποτελούσαν τμήμα του Άδη. Ήταν ο τελικός προορισμός της ψυχής των ηρώων και των ενάρετων.
Ενώ τα Τάρταρα ήταν τόπος τιμωρίας, τα Ηλύσια Πεδία ήταν παραδείσιος τόπος με ολάνθιστα λιβάδια, όπου επικρατούσε αιώνια άνοιξη και οι πηγές της Λήθης ανάβλυζαν νέκταρ που έκανε τους νεκρούς να λησμονούν όλα τα γήινα δάκρυα και τις κακουχίες.
Εκεί βρίσκονταν κατά τον θρύλο ο Μενέλαος και η ωραία Ελένη, καθώς και ο Κάδμος και άλλοι θηβαίοι ήρωες. Κάτω από τη σκιά Μυρτιών εξασκούνταν στην ιππασία και τον στίβο ή έπαιζαν ζάρια και μουσική.
Ο Μίνως, αδερφός του Ραδάμανθυ βασίλευε στην πεδιάδα της άφιξης, εκεί που είχαν φέρει τον κοιμώμενο Κρόνο, που όντας μεθυσμένος από την πόση μελιού, είχε αιχμαλωτιστεί και δεθεί από τον Δία.
Σύμφωνα με τους Ορφικούς, ο Κρόνος βασίλευε εκεί έχοντας βασίλισσα την Ρέα.
Οι αναφορές για τα Ηλύσια Πεδία στην αρχαία γραμματεία μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ είναι σπανιότατες. Στο Thesaurus Linguae Graecae (TLG) εμφανίζονται μόνο δύο: Υπάρχει μία στην Οδύσσεια (Οδ 4.556) και μία αναφορά του Αριστοτέλη στο ίδιο χωρίο του Ομήρου:
Οδύσσεια:

… τὸν δ' ἴδον ἐν νήσῳ θαλερὸν κατὰ δάκρυ χέοντα,
νύμφης ἐν μεγάροισι Καλυψοῦς, ἥ μιν ἀνάγκῃ
ἴσχει• ὁ δ' οὐ δύναται ἣν πατρίδα γαῖαν ἱκέσθαι•
οὐ γάρ οἱ πάρα νῆες ἐπήρετμοι καὶ ἑταῖροι,
οἵ κέν μιν πέμποιεν ἐπ' εὐρέα νῶτα θαλάσσης.
σοὶ δ' οὐ θέσφατόν ἐστι, διοτρεφὲς ὦ Μενέλαε,
Ἄργει ἐν ἱπποβότῳ θανέειν καὶ πότμον ἐπισπεῖν,
ἀλλά σ' ἐς Ἠλύσιον πεδίον καὶ πείρατα γαίης
ἀθάνατοι πέμψουσιν, ὅθι ξανθὸς Ῥαδάμανθυς, -
τῇ περ ῥηΐστη βιοτὴ πέλει ἀνθρώποισιν•
οὐ νιφετός, οὔτ' ἂρ χειμὼν πολὺς οὔτε ποτ' ὄμβρος,
ἀλλ' αἰεὶ ζεφύροιο λιγὺ πνείοντος ἀήτας
Ὠκεανὸς ἀνίησιν ἀναψύχειν ἀνθρώπους, -
Αριστοτέλους :
Προβλήματα 943b.21 ως 943b.23
Διὰ τί ὁ ζέφυρος εὐδιεινὸς καὶ ἥδιστος δοκεῖ εἶναι τῶν ἀνέμων͵ καὶ οἷον καὶ Ὅμηρος ἐν τῷ Ἠλυσίῳ πεδίῳ͵ ἀλλ΄ αἰεὶ ζεφύροιο διαπνείουσιν ἀῆται;


                                       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μωρό που γεννήθηκε με τον ιό που προκαλεί το AIDS φαίνεται να έχει θεραπευτεί!!

Posted: 04 Mar 2013 09:08 AM PST


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - Ένα μωρό που γεννήθηκε με τον ιό που προκαλεί το AIDS φαίνεται να έχει θεραπευτεί, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες  την Κυριακή, περιγράφοντας την περίπτωση ενός παιδιού από το Μισισιπή που είναι τώρα 2 1/2 και έχει σταματήσει το φάρμακο για περίπου ένα χρόνο χωρίς σημεία λοίμωξης .
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ότι το παιδί θα παραμείνει υγιές, αν και εξελιγμένες δοκιμές αποκάλυψαν μόνο τα ίχνη του γενετικού υλικού του ιού να εξακολουθούν να πλανώνται. Αν ναι, αυτό θα σηματοδοτήσει την θεραπεία της λοίμωξης.

Οι ειδικοί  ανακοίνωσαν , σε μια σημαντική συνάντηση του AIDS στην Ατλάντα, ότι προσφέρει πολλές υποσχόμενες ενδείξεις για τις προσπάθειες  εξάλειψης της λοίμωξης του HIV σε παιδιά, ειδικά σε ασθενείς με AIDS που  μαστίζει τις αφρικανικές χώρες όπου πάρα πολλά μωρά  γεννιούνται με τον ιό.
"Είναι ότι κοντινότερο  σε μια θεραπεία, αν δεν είναι μια θεραπεία" δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τα ευρήματα,στο Associated Press.
Ένας γιατρός έδωσε σε αυτό το μωρό ταχύτερη και ισχυρότερη από ό, τι συνηθίζεται θεραπεία,  ξεκινώντας την έγχυση φαρμάκου μέσα σε 30 ώρες από τη γέννηση. Αυτό έγινε πριν οι δοκιμές επιβεβαιώσουν ότι το βρέφος είχε μολυνθεί .
"Απλά αισθάνθηκα σαν αυτό το μωρό να βρισκόταν σε υψηλότερο από το φυσιολογικό κίνδυνο, και άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση," δήλωσε σε συνέντευξη του η Δρ Hannah Gay, μία ειδική παιδίατρος για το HIV στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή.
Η γρήγορη δράση προφανώς πέταξε έξω τον ιό του HIV από το αίμα του μωρού πριν μπορέσει να κρυφτεί στο σώμα. Οι λεγόμενες δεξαμενές των αδρανών κυττάρων συνήθως μολύνουν ξανά  όποιον έχει διακόψει το φάρμακο, είπε η δρ Deborah Persaud από το Κέντρο παιδιών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins .Ηγήθηκε της έρευνας που θεωρεί ότι το παιδί "λειτουργικά έχει θεραπευτεί,που σημαίνει ότι ο ιός βρίσκεται σε μακροχρόνια καταστολή , ακόμη και αν δεν έχουν όλα τα ίχνη του ιού  εξαλειφθεί πλήρως.

Κανείς δεν θα πρέπει να σταματήσει τα φάρμακα κατά του AIDS, ως αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης, προειδοποίησε ο Fauci .
Αλλά "ανοίγει πολλές πόρτες» για την έρευνα, και μπορεί να βοηθήσει και άλλα παιδιά , είπε. «Είναι απόλυτα λογικό αυτό που συνέβη."
Καλύτερη από την θεραπεία είναι η πρόληψη για τα μωρά που γεννιούνται με τον ιό HIV .
Περίπου 300.000 παιδιά γεννήθηκαν με τον ιό του HIV το 2011, κυρίως στις φτωχές χώρες, όπου μόνο το 60 τοις εκατό των μολυσμένων εγκύων γυναικών παίρνουν θεραπεία που μπορεί να τους κρατήσει από το να μην μεταδώσουν τον ιό στα μωρά τους. Στις ΗΠΑ, οι γεννήσεις είναι πολύ σπάνιες, διότι το τεστ για το HIV και η θεραπεία είναι  μέρος της προγεννητικής φροντίδας.
"Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα θεραπεύσει τα μωρά που έχουν προσβληθεί. Μπορούμε να υποσχεθούμε ότι μπορεί να αποφευχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των μεταδόσεων, εάν οι μητέρες κάνουν τα απαραίτητα τεστ κατά τη διάρκεια κάθε εγκυμοσύνης," τόνισε η Gay .
Το μόνο άλλο πρόσωπο που θεωρείται ως θεραπευμένο από τον ιό  του AIDS υποβλήθηκε σε ένα πολύ διαφορετικό και επικίνδυνο είδος τ θεραπείας - μια μεταμόσχευση μυελού των οστών από ένα ειδικό δότη, ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που είναι ανθεκτικοί από τη φύση τους στον ιό του HIV. Ο Timothy Ray Brown από το Σαν Φρανσίσκο δεν χρειάζεται φάρμακα για τον ιό του HIV  πέντε χρόνια μετά την μεταμόσχευση.
Η περίπτωση του Μισισιπή δείχνει ότι "μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες για διαφορετικούς πληθυσμούς μολυσμένων ατόμων με HIV-," είπε ο Δρ Rowena Johnston του amfAR, από το Ίδρυμα για την Έρευνα του AIDS. 
Προτείνει, επίσης, ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να κοιτάξουν πίσω σε άλλα παιδιά που έχουν υποστεί επεξεργασία  λίγο μετά τη γέννησή τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αναφορών για πιθανές θεραπείες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 που απορρίφθηκαν εν τη γεννέση τους , είπε ο δρ Steven Deeks του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος επίσης έχει δει τα ευρήματα.
"Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους πιο αισιόδοξους όσον αφορά τη  θεραπεία της λοίμωξης», είπε.
Στην περίπτωση του Μισισιπή, η μητέρα δεν είχε καμία προγεννητική φροντίδα, όταν ήρθε σε ένα αγροτικό δωμάτιο έκτακτης ανάγκης στον τομέα των επειγόντων. Μια γρήγορη δοκιμή εντοπίστηκαν HIV. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί συνήθως δίνουν στο νεογέννητο χαμηλή δόση φαρμάκου . Αλλά το μικρό νοσοκομείο δεν είχε τα κατάλληλα φάρμακα , και έστειλε το βρέφος στο κέντρο ιατρικής  της Γκέι. Αυτή Έδωσε στο μωρό υψηλότερο επίπεδο δόσεων.
Το παιδί ανταποκρίθηκε καλά μέχρι την ηλικία των 18 μηνών, όταν η οικογένεια προσωρινά εγκατέλειψε την θεραπεία , είπαν οι ερευνητές.Όταν επέστρεψαν αρκετούς μήνες αργότερα, παραδόξως, τυποποιημένες δοκιμές  δεν ανίχνευσαν τον ιό στο αίμα του παιδιού.
Δέκα μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας,  υπερ-ευαίσθητα τεστ σε μισή ντουζίνα εργαστήρια δεν βρήκαν κανένα σημάδι της επιστροφής του ιού ». Υπήρχαν μόνο κάποια απομεινάρια του γενετικού υλικού που δεν εμφανίζονται σε θέση να αναπαραχθούν, δήλωσε ο Persaud.
Η μητέρα ελέγχεται με φαρμακευτική αγωγή και ότι είναι "αρκετά ενθουσιασμένη για το παιδί της,"  πρόσθεσε η Gay.
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

0 Responses for “ Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα”

Leave a Reply

Recently Commented

Popular Threads

Powered by Disqus

Recent Entries

Photo Gallery

ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΣΜΟΣ - LIFE STYLE - FASHION-BEAUTY - MEDIA - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΩΔΙΑ